Топ-20 найкращих книг для творчих людей

Творчість – прекрасне ремесло, яке наповнює всіх і все змістом, красою. Талановитим людям і їх творчому початку завжди потрібна якась допомога. Іншими словами – муза. І щоб її вплив був прихильним, ми підготували чудовий список видань – книги для творчих людей. Підбірка для тих, кому слова «талант», «креатив» і «натхнення» не є порожнім набором літер. Як знайти натхнення, як не втратити свій талант, звідки брати нові ідеї для творчості і як знайти в собі мистецьку жилку? Ви дізнаєтеся відповіді відомих творчих особистостей на ці та багато інших тематичних питань. Вірте в себе і власний талант! Уперед за знаннями і натхненням!


1.Остін Клеон «Кради як митець. Креативні “фішки”, про які тобі ніхто не розповість»


30_01_07

Все на світі – це нескінченне поєднання того, що вже існує. І в кінцевому підсумку, кожному доводиться красти, інтерпретувати, поєднувати, таким чином створюючи щось новеньке. У людини є найбільший дар – душа, і навіть копіюючи щось, ми все одно привносимо в своє творіння частинку себе.

«Кради як митець» – відмінна книга для людей з творчим потенціалом, здатна дати необхідний заряд натхнення, щоб «знайти себе» і просто творити! Згідно з книгою, оригінальність – це міф. Насправді, погані художники копіюють, а хороші – крадуть. Тут ви знайдете поради про те, де взяти натхнення, як знайти ідеї для початку роботи і, власне, організовувати все своє життя. Однозначно, ця книга творчості мотивує, дає поштовх тим, хто «застряг» або ж «заблукав» на певному етапі свого життя.


2.Майкл Берд «Звездная ночь Ван Гога и другие истории о том, как рождается искусство»


30_02_07Перед вами захоплююча подорож в глибини історії мистецтва. З книги про творчість ви дізнаєтеся багато нового про те, ким, як і коли було створено той чи інший великий твір, і звідки брали натхнення на їх створення відомі художники. Автор дає хорошу базу, щоб краще розбиратися в мистецтві, і робить він це за допомогою відчуттів. Цей посібник – не альянс фактів і дій, це тільки легкий дотик творчості. Пан Берд буквально огортає читача атмосферою: відразу відчуваєш, яка на вулиці погода і звідки дме вітер, переймаєшся мріями і почуттями живописців, співпереживаєш їх проблемам. А якщо постаратися прислухатися, можна і зовсім почути, про що вони говорять!


3.Кері Сміт «Знищ цей щоденник», «Открой мир заново!», «Закончи эту книгу!»


30_03_07Перед вами найкращі щоденники для вдосконалення творчих і креативних здібностей. Блокноти, що здатні не тільки прикрасити ваші сірі будні, а й дозволяють заново побачити навколишній світ, знайти натхнення, подолати страх «чистого аркуша» і, звичайно ж, розвинути фантазію, уяву, емоції і багато іншого. Тут ви знайдете величезну кількість різноманітних, оригінальних ідей, зможете відчути себе новим автором будь-якої з цих книг, адже тут ви будете додумувати, домальовувати і описувати все, що тільки в голову прийде. Абсолютна свобода фантазій!


4.Елізабет Гілберт «Велика магія»


30_04_07Вам знайомий страх невдачі перед значущою подією? Чи була ваша паніка настільки сильною, що ви не могли зрушити з місця, і важливу справу так і залишалося не початий? Якщо так, тоді це видання для вас – людей, що прагнуть творити, але, з якоїсь топрічіне, які не мають впевненості у власних силах. Ця книга – не стереотип, в ній немає дешевого «мотиваційного» стилю, яким грішить більшість аналогічних видань. Тут приділено достатньо уваги нашим страхам і ліні, які служать перешкодою до всеосяжного розвитку в цілому і до творчого – зокрема. З можливими шляхами їх подолання.


5.Том Келлі, Девід Келлі «Творча впевненість. Як розкрити свiй потенцiал»


30_05_07Креативне мислення – навик, який цінується на будь-якій роботі. Творчий початок є в кожній людині, потрібно лише розкрити його в собі. Як це зробити, ви дізнаєтеся з цієї книги для творчих людей. Автор в подробицях розбирає такі питання: як утримати потрібну думку і не втратити творчий настрій; як не боятися і почати проявляти себе незалежно від займаної посади; а також, як набратися сміливості плисти проти течії, впроваджуючи ідеї в життя. Безумовно, книга служить відмінним помічником в отриманні навичок лавірування між прагматизмом і творчістю.


6.Джулія Кемерон «Шлях митця»


30_06_07Своєрідна інструкція для тих, хто знаходиться в творчій кризі, втративши будь-яке бажання працювати. 12-тижневий практикум, за допомогою різноманітних завдань, вчить боротися з власними демонами, розповідає, як підняти самооцінку, розібратися в собі, навчитися бути більш впевненим. А ще дає хорошу порцію натхнення для нових звершень. Цікавим читачеві здасться і питання таємних побачень, що дозволили великій кількості творців реалізувати власні художні ідеї.


7.Дорін Верче «Не бойся творить! Как поверить в себя и стать на путь творческой карьеры»


30_07_07Автор книги переконаний, що всі ми разом і кожен окремо спочатку народжуємося з творчістю всередині і для творчості. Пан Верче намагається направити читача в потрібне русло, надає необхідні інструменти для реалізації будь-яких ідей, будь-то робоче середовище або цікаве хобі. Безумовно, подібні творчі книги зможуть допомогти тим, хто не зовсім розуміє, яким способом можна втілювати власну креативність в конкретних справах, особливо коли оточуючі ніяк це не схвалюють і не заохочують. Книга показує, що зовсім не страшно бути творцем..


8.Ніл Гейман «Творите!»


30_08_07

Надихаюча книга для всіх, хто любить йти проти правил, думати непересічно, бажає зробити світ набагато креативніше і цікавіше. Автор стверджує, що якщо у вашій голові дозріла якась оригінальна ідея, немає сенсу відмовлятися від експерименту. Навпаки, беріть і проробляйте його з упевненістю. Тим більше, якщо до того лежить ваше серце.

Ніл Гейман веде захоплюючу розповідь, як він став відомим письменником, ділиться своїми перемогами, невдачами і різними життєвими проблемами. Крім того, психолог акцентує увагу на тому, що не варто братися за творчу справу чисто заради грошей. Бо справжнього задоволення це апріорі принести не може.


9.Кен Робінсон «Освіта проти таланту. Сила творчості»


30_09_07

Нова книга Кена Робінсона є черговою нещадною критикою класичної системи освіти, що давним-давно не відповідає реаліям, тим викликам, які стоять перед педагогами і підростаючим поколінням сьогодні. На думку автора, креатив і творчість – найважливіші складові сучасного життя, і тут необхідно не упустити той переломний момент, після якого дитина перестає вірити в свій талант.

Розглядаючи тему фундаментально, Кен Робінсон посилається на приклади з історії та сучасні прецеденти. Акцентуючись на тому, що не все так трагічно, як здається, а саме освіта є ключем до загального щастя людського виду.


10.Ель Луна «Между надо и хочу. Найди свой путь и следуй ему»


30_10_07Книга із знаковою назвою. Автор намагається позначити роль бажань і «треба», кажучи про те, що якраз друге заважає нам реалізуватися і, власне, жити. Подорослішавши, ми повинні навчитися виключати ті «треба», які йдуть наперекір бажанням і переконанням. Нам необхідно остаточно упевнитися у вірності власного світогляду, нехай це зробити і важко. Використовуючи корисні поради Луни, ви зможете визначити свої «хочу», розкрити латентні бажання, а отже, отримаєте всю необхідну мотивацію на порозі нового етапу свого життя.  


11.Джозеф О’Конор, Ієн Макдермотт «Системне мислення. Пошук неординарних творчих рішень»


30_11_07Книга містить практичні поради відомих авторів, які змінять ваше світосприйняття і дозволять прокласти шлях до успіху в будь-якій сфері життя (від фізичного здоров’я і сімейних відносин до управління бізнесом і фінансовим становищем). Але щоб займатися регулюванням свого життя, варто навчитися системного мислення, адже тільки розуміючи справжнє підґрунтя подій, ми зможемо змінювати на краще свої дії і навколишній світ. Власне, книга вчить системного мислення, впорядковує думки.


12.Елізабет Гілберт «Большое волшебство. Творчество без страха»


30_12_07

З цієї книги про творчість ви дізнаєтеся, як зробити власне життя різноманітнішим, більш насиченим, цікавішим, в цілому більш щасливим. Автор досліджує творчість, її природу, роль, яку творчість відіграє в нашому світі, звідки творець черпає креативні ідеї і як перемогти страх початку творчої діяльності.

Елізабет Гілберт вважає, що природа все людство нагородила незвичайними талантами і унікальними внутрішніми скарбами, які просто обов’язково в собі відкрити і реалізувати. Практичний посібник наповнений яскравими надихаючими прикладами – прочитав, і можна сміливо починати творити!


13.Керол Беланже Графтон «Стиль ар-нуво. Линии & силуэты. Источник вдохновения для творческих личностей»


30_13_07Книга розрахована на людей, які вміють цінувати прекрасне і тих, хто прагне збільшити рівень своїх знань у багатьох галузях мистецтва. Стане в нагоді як тим, хто тільки почав вивчати графіку, книжкову ілюстрацію або поліграфію, так і тим, хто захоплюється художньо-прикладною діяльністю. Для ознайомлення в книзі представлені цікаві авторські роботи, у тому числі авторитетних представників течії модерн, їхні новаторські принципи і унікальні, досі актуальні ідеї.


14.Остін Клеон «Покажи свою работу! 10 способов сделать так, чтобы тебя заметили»


30_14_07Якщо хочете домогтися успіху, розвинути свою креативність і кращі здібності, стати успішним і знаменитим, ця книга для творчості вам в цьому допоможе. І ви станете тим, ким давно мріяли. Все, що потрібно, – слідувати простим дотепним правилами (їх всього лише десять у виданні), вивчити запропоновані автором статті, мотивуючі цитати і ознайомитися з цікавими прийомами. Остін Клеон дохідливо пояснює, як можна оптимально використовувати своїх знайомих і залучати їх до творчого процесу, дозволяючи «красти» свої ідеї. Будьте рішучіше і у вас все вийде!


15.Майкл Мікалко «Взлом креатива. Как увидеть то, что не видят другие»


30_15_07

Захоплююча книга від експерта в області креативу, повністю побудована на досвіді роботи з методами творчого усвідомлення. Автор зачіпає парочку секретних прийомів нестандартного мислення, дає багато практичних рекомендацій з подальшим застосуванням і докладним описом. Використовуючи поради Мікалко, до кожної нової буденної задачі ви будете підходити з часткою креативу, цікавими ідеями реалізації. На нудні непримітні речі подивитеся під іншим кутом, побачите те, чого не помічають інші.


16.Твайла Тарп «Привычка к творчеству. Сделайте творчество частью своей жизни»


30_16_07Джерело секретів розвитку творчого таланту, ця книга складається з практичних рекомендацій і ефективних вправ, розроблених на основі тридцятип’ятирічного досвіду Твайли Тарп. Тут не просто поради, а велика праця на шляху до досконалості, з усіма страхами, ризиками і провалами. Однозначно, книга дає поштовх до пошуку нових ідей, заряджає надзвичайною енергією, силою рухатися в потрібному напрямку. Автор стверджує, що аби творчість зробити невід’ємною частиною свого життя, потрібно перетворити її в звичку. Зробити це просто, треба лише трохи докласти зусиль і гарненько продумати цей ритуал.


17.Леонід Тишков «Как стать гениальным художником, не имея ни капли таланта»


30_17_07

Про що це видання? Воно про мистецтво, про життя і творчість, а також людину в самому епіцентрі цих трьох сонць. Чудова книга, яка допоможе кожному розкрити і надалі розвивати свій талант як художника. Автор переконаний: стан «передтворчості» трапляється з усіма нами, головне вчасно це зрозуміти і почати працювати в правильному руслі. Якщо ви не впевнені в собі, не вірите у власне майбутнє геніального художника і думаєте, що зовсім не маєте творити, тоді вперед за новими знаннями і божевільною порцією позитивного настрою, черпаючи їх із цієї книги з творчості.


18.Джон Куніос, Марк Біман «Момент Еврики. Ага-реакції, творчий інсайт і мозок»


30_18_07Що таке «еврика»? Слово, яке виражає відчуття раптового осяяння, або іншими словами, інсайту. Перед нами справжня подорож в глибини людського мозку, з якої ви дізнаєтеся про визначальні дослідження в когнітивній нейробіології та психології, що таке інсайт і ага-реакції, а також про їхній вплив на людський інтелект. Крім того, автори показують, як слід використовувати дану інформацію, щоб посилити свій творчий потенціал, здатність вирішувати проблеми. Видання цілком і повністю виходить за рамки загальноприйнятих наукових прийомів, пропонуючи креативні способи реалізації творчого потенціалу.


19.Майкл Мікалко «Рисовый штурм и еще 21 способ мыслить нестандартно»


30_19_07З цієї книги про творчість ви дізнаєтеся про те, де набратися натхнення на втілення геніальних ідей. Це відмінний мотиватор для представників творчих професій. З самого початку книги Майкл Мікалко дає зрозуміти, що якщо у вас зародилася ідея, нехай вона і не сама ідеальна на перший погляд, її обов’язково треба відстоювати.

З книги для творчості ви зможете почерпнути багато цінної інформації про рушії сучасного креативу – безстрашність і впевненості; дізнаєтеся про методи винахідливого мислення, а отже зможете використовувати цінні знання для вирішення більшості щоденних завдань.


20.Барнет Бейн «Творчеству можно научить! Книга действия и бытия»


30_20_07Можливості людини безмежні, і завжди можна зробити більше, ніж нам здається. Просто потрібно прояснити для себе межі власної особистості, і в цьому вам допоможе даний посібник. Книга розкриє ваш повний потенціал, запалить ентузіазм і дасть сили йти далі. Ви познайомитеся з цікавими дослідженнями «про дев’ять муз», знайдете життєвий баланс, навчитеся розрізняти і справлятися з головними емоціями людини. Дана книга – унікальний рецепт виховання довіри до власного несвідомого. Часом практичні завдання книги можуть здатися складними і незрозумілими, але кінцевий результат того вартий. Трохи помізкуйте, і ви обов’язково будете успішні в творчості!

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

2 246 thoughts on “Топ-20 найкращих книг для творчих людей

    Залишити відповідь