Десять серпневих новинок для довгих вихідних

10 книжкових новинок серпня
Зміст[ сховати ]

Цього року з нагоди тридцятиліття України випадає чимало часу на відпочинок. Чому б не провести його в компанії хорошої книжки, яка допоможе краще пізнати себе, або ж насолодитись неймовірними пригодами. Лі Бардуґо, Ернест Гемінґвей чи, можливо новий автор? Кого оберете для цих вихідних? 10 новинок для релаксації.

10 країн після карантину

Роман Маленков

Світ потрохи повертається до мандрівок, хоча з лютого 2020 все, здавалось, завмерло. Кордони перетинати стало зась. Безліч рейсів спочатку скасували, а потім взагалі зняли. Запеклі мандрівники перестали моніторити лоукости, бо впевненість у тому, що можна десь гайнути на вихідні за кілька євро зникла… Та вже все більше країн готові бачити у себе українців.

Досвідчений мандрівник Роман Маленков зібрав 10 країн, які варто відвідати після карантину (деякі можна вже), та поради, що саме дивитись, що спробувати і що обов’язково варто зробити, що подорож стала незабутньою. Починаймо планувати, адже це вже половина мандрівки.

Патерн

Володимир Єшкілєв

Найцікавіше залишається за кадром, але що? Можна домислювати, уявляти, або ж взятись за цю книжку.

З “Патерном” Володимира Єшкілєва вирушаємо у заплутану мандрівку світом реаліті-шоу, станемо свідками боротьби за рейтинги, бачимо, як стають зірками, як йдуть до слави. Чи можна серед усього цього сяйва й гламуру не втратити себе? Важко сказати. Люди здатні на різне за гроші, а надто великі гроші, які тут крутяться.

Готуйтесь до крутих віражів та спекотних сцен 18+. А ще піднятися на вершину і побачити, хто всім цим керує.

Врятуй себе

Мона Кастен

Рубі шалено кохає Джеймса, але це кохання лишилось без відповіді. Хоча ні, не зовсім, відповідь радше не задовільнила Рубі. Бо Джеймс навіть не розбив її серце, а, схоже, розтрощив його з особливою жорстокістю. Дівчина важко переживає це, вона ще ніколи не почувалась настільки погано і не знала настільки сильного болю. Краще б вона ніколи його не зустрічала, краще б…

Та як вона може викинути Джеймса з голови, якщо він, схоже, понад все тепер прагне її кохання…

Куди веде ця історія: до щастя чи ще одного пострілу в серце? 

Так весело нам ще ніколи не було

Клер Ломбардо

Чотири неідеальні доньки ідеальних батьків — чи зможуть вони хоч колись стати такими?

Мерилін і Девід разом більше 40 років: бувало, звісно, різне, але їхній шлюб, схоже, ставав тільки міцнішим. А от в жодної з їхніх доньок не склалось. Кожна має власні душевні рани. А одна — величезний скелет у шафі. Хоча ні, не скелет, а сина, якого народила тишком-нишком та віддала на усиновлення. Тільки він її знайшов та приїхав до Соренсонів. Виявляється, не все в цій сім’ї таке ідеальне, а досконалий шлюб, хоч і не ширма, але зовсім не такий, яким здавався.

Сімейна сага, з якою ви переживатимете за героїв, як за рідних. 

Виспані та щасливі. Легкий шлях до здорового сну для немовлят, малюків і батьків

Крейг Канапарі

Якщо вранці ви встаєте з мантрою: “Коли вже я висплюсь…”, то ця книжка для вас. Особливо, якщо ви знаєте, що “спить, як немовля”, аж ніяк не солодко. Бо як немовля вдома не спить, то не сплять ні мама, ні тато.

Нормалізація дитячого сну — проблема не тільки важлива, а й вкрай специфічна, тож зусиль доведеться докласти чимало. Але воно цього варте, бо працює і з немовлятами, і з більшими малюками, і навіть з дітками, які от-от підуть в школу, але не можуть засинати без світла чи бояться монстрів під ліжком. А разом з дітьми і дорослі краще висипатимуться. 

Тіло ТМ

Вікторія Гранецька

Запрошуємо у недалеке майбутнє, де проблему старості буде вирішено. Ніяких ревматизмів і букету хвороб, адже ваша свідомість може отримати молоде, дуже тіло. От тільки звідки беруться ці молоді тіла? Адже раніше хтось в них мусив жити.

Корпорація  “ТІЛО™” має надійних постачальників. Ця книжка водночас і темне фентезі, і антиутопія, і справжнісінький горор, від якого можна схопити дрижаки.

Зітріть межу між науковою фантастикою та демонологією, дозвольте своєму світові здригнутись через те, що описане у книжці здається аж надто реальним…

Вимкни гаджет. Увімкни життя

Мануш Зомороді

Скільки часу ми протуплюємо в гаджетах? Так, саме протуплюємо, бо час, коли в них працюємо, все-таки доволі продуктивний. Але скільки годин вони вкрали в наших сімей, скільки відкраяли від нашого відпочинку?

Залежність сучасної людини, від якої, схоже, просто так не відкараскатись, але все ж можливо, бо жити треба у реальному світі. І найпродуктивніший час, коли народжується безліч ідей, саме час без гаджета. Тому відкладіть гаджети, коли відпочиваєте. Дозвольте мозку розслабитись… і він вас здивує ясністю та продуктивністю. А почати свій час без гаджетів варто саме з цієї книжки. 

Тінь і кістка

Лі Бардуґо

Тріумфальна серіальна екранізація, про яку стільки говорили. Цей Дарклінг… Бачили? Так чи ні, а книжка краща.

Ласкаво просимо до Равки, країни, яка колись мала могуть, а зараз потерпає через Тіньову Зморшку, в якій водяться монстри. Ця проява поділила територію і залякала її мешканців. Тендітна Аліна може це виправити, адже в ній пробудилась сила, здатна стерти Тіньову Зморшку та повернути Равці колишню славу. От тільки цю силу спочатку потрібно приборкати, щоб вона не знищила більше, ніж треба. Навіть свою повелительку. 

Мама має право. Як подолати кризу материнства, позбутися почуття провини і знайти час на себе

Ніна Рестієрі

Коли ти мама, забудь про час на себе, бо більше собі не належиш. Мовляв, колись буде краще, але загнати себе стресом та перевтомою можна вже зараз. І хто знає, наскільки довгим буде відновлення. Але “ідеальна мама” не думає про себе, хіба ні?

Авторка пройшла через успішний успіх, їй вдавалось і виховувати дітей, і бути підприємицею. Але вона не відчувала себе щасливою, тільки втомленою та розбитою, намагаючись понад все підтримувати фасад “ідеальної мами”. Але ж мама має право на більше, право розвиватись — і самостійно, і з дітьми, піклуватись — і про дітей, і про себе, любити — і дітей, і себе. Адже тільки так можна подолати кризу материнства. 

Сніги Кіліманджаро

Ернест Гемінґвей

Коротка проза Гемінґвея завжди влучна: образи, немов з каменю висічені, а сюжети таять у собі значно більше, ніж може здатись на перший погляд. Така ніби й проста, і водночас дуже глибока.

Читачі мандрують то на африканське сафарі, то до незайманих лісів в США, де так буденно і по-домашньому. Одним персонажам вдається брати від життя все, інші ж раз за разом повертаються думками до втраченого назавжди. І кожен шукає себе — хтось в коханні, хтось у війні, бо вірить, що таке його призначення. Хтось просто заблукав у цих пошуках і не може знайти вихід. 

Авторка: Юлія Дутка