Стартує найчарівніший час року: десятка книжкових новинок для перших зимових вихідних

Хтось почав розпаковувати адвент-календар, хтось виглядає Миколая, а хтось все ніяк не може вибрати, що читати наступними вихідними. Маємо для вас десятку варіантів щойно з друкарні.  Готуйте гарячий шоколад і беремось за читання!

Кіндра Холл

«Сторітелінг, який не залишає байдужим» 

Завдання сторітелінгу – не тільки донести думку, а й достукатись до серденька реципієнта. Саме такі історії вчить створювати Кіндра Холл, сторітелерка з величезним досвідом, яка вміє і надихнути, і скерувати у правильному напрямку. Ця книжка буде корисною не тільки для копірайтерів та писак різноманітного штибу, а й для тих, хто просто вряди-годи пише щось на власній сторінці у Facebook. Авторка розповідає про кейси, які знає зсередини, та охоче розповідає, чого з них можна навчитись. Розкажіть свою історію, та так, щоб її почув увесь світ.

Джон Скалці

«Зірковий агент»

Мандрівка до Голлівуду напередодні Різдва? Чому б і ні, адже це перший переклад культового фантаста Скалці українською.

Зірковий агент Том Штейн тепер насправді зірковий, адже спілкуватись йому доведеться з індивідуумом позаземного народу чи то пак іншопланетянином. Якщо ваш керівник не давав вам такого завдання, то видихніть з полегшенням, бо міг би.

Чи впорається агент, який звик спілкуватись з зірками, з таким завданням? Плюс книжки – багато подробиць з життя зірок.

Анна Сьюелл

«Чорний Красунчик» 

Зворушлива історія для всієї сім’ї про вродливого вороного коня з білою зірочкою на лобі. Чорний Красунчик – не просто тварина видатного походження, а й вірний друг та надійний товариш. Ця ілюстрована книжка: весь його життєвий шлях – від перших незграбних кроків довгоногого лошатка до зрілості, де він нарешті осягне повноту щастя, добряче вистаждавши. Попри чудовий родовід, Чорному Красунчикові видалось нелегке життя: господарі змінювались, а з ними і умови життя: важка праця і голод, а найгірше – жорстокість.Спойлер:  в цієї історії щасливий фінал.

Альфред Слоун

«Моя історія в General Motors» 

Автомобільному гіганту General Motors вдалось все і навіть більше – в чому ж секрет? Якщо хтось його і знає, то це Альфред Слоун, який попрацював там на керівних посадах 68 років. 68 років! Фантастика! Він сприймав перешкоди як можливості, вчасно реагував на зміни, що зазвичай величезна проблема для масштабних компаній, і провів децентралізацію, яка дозволяє окремим підрозділам мати повноту прийняття рішень у своїй сфері впливу та швидко реагувати на вимоги ринку. 

Захоплива біографія, помережана кейсами, які спрацювали та зробили General Motors еталоном у бізнесі.

Джованні Ді Ґрегоріо, Алессандро Барбуччі

«Сестри Ґреміє. Сон Сари. Книга 1» 

Нова підліткова коміксова серія, яка розповість про трьох сестер. Три сестри з химерного лісу – ніби казка якась. Сара, Кассіопея та Люсіль – рідні, але дуже різні. У кожної якась дивовижа: одна спить і намагається знайти в снах сенс, інша вся у своїй голові і воліє на реальність не звертати уваги, а для третьої найкраща компанія аж ніяк не сестри, а кіт. Дівчаток не можна назвати подругами, та, коли на пилючному горищі вони знаходять фото матері, яке ніколи не бачили, то починають власне розслідування. Адже мама на ньому вагітна. Ким? І чому це фото тут, а не в сімейному альбомі?

Пітер Еткінз

«Чотири закони, що рухають Всесвіт» 

Фізика – королева наук, навіть якщо в школі здавалась вам нудною, повірте, вона може здивувати. Так, чимало з того, що здається дивом-магією поза Гоґвортсом – всього лиш фізика (інколи ще хімія, не сперечаюсь). І ця дотепна книжка розповість вам більше, зокрема про термодинаміку та її закони, які керують всесвітом. Її всього лиш чотири, але вони впливають буквально на все в нашому житті – і на погоду, і на те, як ми ростемо-розвиваємось-старіємо… Не вірите? Швидко переконаєтесь у тому, що фізика дає відповідь майже на всі запитання. 

Сергій Бабкін

«Млини мелють поволі»

Почасти медитативна проза, яка одразу вимальовує в голові картинку, адже «Млини…» – візуальні, мов кіно, яке транслює в уяві словесний проєктор. Споквола, а потім як набирають обертів, то нитка сюжету розгортається з неймовірною швидкістю. Тільки лови. Мотив помсти накладається на мотив справедливості, адже в кожної історії декілька сторін, нехтувати якими не можна. 

Син звинувачує матір, вона й сама мучиться, бо наробила помилок – хто ж не робив, але чи потрібен ще й цей біль? Хто винен? Може, й ніхто. Монолог за монологом ми розкриваємо таємницю того, що ж насправді сталось. То хто ж винен? Може, й ніхто.

Метью К. Меннінг «Marvel Action.

Месники. Нова небезпека»

 

Скучили за улюбленими героями? Вони теж про вас не забували. Час Месникам вийти на прю з новою загрозою – лютою і смертельно небезпечною. Ні, це не комікс «Месники на самоізоляції» і загроза не та, що тримає весь світ вдома, а видовищніша. Хоча, могли б, звісно, позбавити нас цих страждань. Тож настала пора могутньому Галку перетворитись, Торові гепнути своїм молотом, а Тоні Старкові, безумовно, вигадати ще якусь неймовірну зброю та почати новий розділ шалених пригод супергероїв Всесвіту Марвел. 

Пол Андерсон

«Патруль часу»

Видатний роман однойменний фантастичного циклу, що розповідає про темпоральну службу безпеки – спецагентів, які можуть бути всюди та бережуть людство, його історію та спогади недоторканими. Вирушити в іншу епоху – запросто. Це їхня робота. Адже в альтернативних варіантах все могло би бути по-іншому.

Патруль часу на сторожі сталості історії – і яких тільки атак їм не доводиться відбивати, з якими поганцями стикатись… Інколи вони все роблять вибір, якого воліли б уникнути, а все заради того, щоб все залишилось таким, як було. Яким має бути.

 

Ніл Дракманн, Фейт Ерін Гікс, Рашель Розенберґ

«The Last of Us. Американські Мрії» 

 

Колись світ, до якого ми звикли, загине. Яким буде наступний? Цей мальопис (і однойменна гра) пропонує розвиток подій, де майже все людство винищив грибок. Залишились тільки ті, кому вдалось вижити в карантинних зонах. Останні з нас. Ми знайомимось з підліткою Еллі, що починає військову підготовку – нові реалії диктують нові школи. Разом з новою подругою Райлі вона виходить за межі воєнізованої зони і потрапляє у зовнішній світ, де панують повстанці, де можна натрапити тих, кого вразила хвороба. Від підліткового максималізму до швидкого дорослішання – що судилось останнім з нас?