Режисер «Твін Пікс» Девід Лінч випустив книгу мемуарів у незвичному форматі

Американський режисер, актор, музикант та художник Девід Лінч спільно з журналісткою Крістін Маккена випустив книжку у нестандартному форматі — поєднання мемуарів разом із біографією. Книга Room to Dream має цікаву структуру, описану авторами як «взаємодія із власною біографією». Після кожної глави Крістін Маккена, в якій вона детально наводить усі факти з життя Лінча та коментарі близьких йому людей, йде аналог до неї від самого Девіда, де життєві події зображуються з його точки зору.

За словами Крістін, яка давно працює з Девідом, вона сама запропонувала йому написати книгу про нього і стати її співавтором. Режисер погодився, адже був незадоволений усією тією брехнею, яку про нього пишуть, а за умов спільної роботи над книжкою він міг би сам коригувати неточності та доповнювати матеріал.

З книги читач, зокрема, дізнається про стосунки Лінча з не менш відомими постатями — з Рінго Старром, Марлоном Брандо, Бобом Діланом, Елізабет Тейлор. Крістін Маккена зізнається, що була здивована розповідями про досить близьку дружбу режисера з багатьма особистостями і що якби ця книга була би суто біографічна, їй, скоріше за все, не вдалося би розпитати Лінча про такі подробиці. А так він зміг, згадавши окремі яскраві епізоди, написати про них.

Самі твори режисера отримали значно менше висвітлення у книзі, ніж його особисте життя. Крістін аргументувала це так:

quote1

«Творчість Лінча не можна пояснити… Вона є настільки грандіозною, частково саме тому, що відкрита до інтерпретації та багатогранна, їй можна надати мільйон різних значень. Для мене найбільш вдалими його фільмами були ті, які найважче зрозуміти. Девід би ніколи нікому не став пояснювати значення своїх кінострічок, та я би й сама цього не хотіла».


Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

6 321 thoughts on “Режисер «Твін Пікс» Девід Лінч випустив книгу мемуарів у незвичному форматі

    Залишити відповідь