Що читають креативні жінки: Мастрід від Creative Women Space

Півтора роки тому у центрі Києва з’явився простір для жінок, покликаний допомогти їм розвиватися, а також як чудове місце для зустрічей і обміну ідеями, відпочинку й натхнення — Creative Women Space. Заснували його 5 активних жінок, що поєднують у своїй діяльності не одну професійну іпостась. Таким чином, вони самі є тим прикладом для натхнення і тими, хто допомагає і підтримує інших, — ідеєю простору, лекціями, що там відбуваються, мережею контактів, що сприяють знайомствам гостей і їхнім подальшим взаємодіям.

Lisova

Ірина Лісова, перекладачка, мандрівниця, співзасновниця Creative Women Space

Що читають креативні жінки: Мастрід від Creative Women Space 0

Сара Маркіз «Wild by Nature»

Ця книжка — документальна оповідь швейцарської авторки про свою трирічну пішу експедицію світом. Вона пройшла кілька континентів, мандрувала через Сибір, Монголію, Китай, Лаос, Таїланд і Австралію. Зіштовхнулася з дикими звірами, контрабандистами, сексизмом і випробуваннями. Подорожувати пішки — найприродніший спосіб згідно з Маркіс, бо розум нікуди не поспішає, не відволікається від чистого споглядання, а ти вимірюєш ландшафти кроками. Для мене книжка Маркіз — це оповідь про силу духу і захоплення світом. Мені привезли цю книжку, куплену за 1 долар на книжкових розкладках у Нью-Йорку і, прочитавши, мрію перекласти її для українських читачів.

Mul

Слава Світова, письменниця, тренерка зі словесної майстерності та творчості, співзасновниця Creative Women Space

У цієї книжки досить дивакувата (навіть можна сміливо сказати – жахлива!) палітурка. Але всередині книжки дуже багато слушних думок, мій примірник увесь в знаках оклику, підкресленнях, виділеннях цілих абзаців. 

По-перше, в авторки неймовірне почуття гумору. По-друге, чи не в кінці кожного розділу Джен Сінсеро буде ненав’язливо нагадувати про найголовніше – любов до себе. По-третє, у книжці багато історій та кейсів з власного досвіду авторки, вона щиро і відверто ділиться з нами своїми поразками і тріумфами, надихає, підтримує і веселить. Читаючи цю книжку, ви будете змушені навчитися стати у позу голуба, зрозумієте, що ваше уявлення про себе схоже на …зоопарк, зрозумієте, хто ви і що тут робите узагалі, дозволите собі давати і приймати легко, навчитеся пробачати (і в першу чергу – собі) та дякувати, позбудетеся страху, подружитеся з грішми та покажете їм усім, на що ви здатні врешті-решт!

Цитата для інтриги:

«Ми (якщо ти трохи схожий на мене) постійно метушимося, виконуючи безліч щоденних завдань своїми нещасними тілами, які відтак смикаються, немов старі шкарпетки на вітрі. Коли в нас обмаль часу, то ми зазвичай не звертаємо на нього увагу. «У мене сьогодні п’ять зустрічей, тому я піду на йогу завтра, а на ланч з’їм батончик». Причому під час нашого короткого й тимчасового перебування на цій землі тіла нам потрібні значно більше, ніж ми їм. Кажи гарні слова про своє тіло, вишукано одягай його та вигулюй. Дозволь йому займатися гарячим сексом, вилежуватися у розкішній ванні та подбай про масаж для нього. Рухай ним, роби розтягування, годуй його, давай йому воду, приділяй йому увагу.  Що краще тіло почувається, то щасливішими і продуктивнішими ми стаємо»

Borovets

Оксана Боровець, арт-директорка проекту Bandura Style, співзасновниця Creative Women Space

Є речі, до яких повертаєшся. Серіали, фільми, картини, книги. Цей твір я перечитую щонайменше раз на рік, а особливо тоді, коли в житті стає забагато буденності.

Магічне занурення в персонажів, їхні діалоги, фантастичні сюжети. Книга, яка подарувала мені інакший світ, укріпила в думці, що кожному до снаги творити власну реальність. Якщо існує ідеальна книга для інтровертів, то це вона.

Nepochatova

Даша Непочатова, сексологиня, співзасновниця Creative Women Space

Книжка «Та, що біжить із вовками. Жіночий архетип в міфах і переказах» — бестселер американської письменниці і психоаналітика Клариси Естес, виданий вперше у 1992 році та перекладений на 30 мов. Ця книга про жіночий архетип — Дику Жінку — первозданну, природну істоту, котра знає та спирається на власні інстинкти, керується творчістю та сповнена мудрості. Тексти книжки спрямовані на відродження споконвічного Духу жінки за допомогою «психоархеологічних розкопок» в галузі жіночого несвідомого.

Цю книжку неможливо читати швидко або ковтати залпом. Її хочеться розтягувати довго-довго, повертаючись до фрагментів, що вразили і  сенсів казок, які живуть і проаналізовані на її сторінках. Ці тексти хочеться обговорювати з іншими. Їх хочеться проживати.

Vasko2

Ольга Васько, юристка та продюсерка, співзасновниця Creative Women Space

Я пройшла курс за книжкою «Шлях митця» Джулії Кемерон, і він ніби пробудив мене після тривалого сну. Завдяки практиці ранкових сторінок я згадала про забуті мрії, почала їх здійснювати, і у мене виходило! У мене з’явився інтерес до творчості та самореалізації. Я почала шити ляльок Тільд, про що давно мріяла, і малювати картини валяною вовною. Він відродив мій інтерес до пошуку нового. 

Мар'яна Хемій
Редакторка блогу. Люблю книжки, розмови, подорожі.

615 thoughts on “Що читають креативні жінки: Мастрід від Creative Women Space

    Залишити відповідь