Costa Book Awards назвала книжкою року дитячий детектив

Фото: costa.co.uk

Дитяча книга Френсіс Хардінг The Lie Tree стала Книжкою року за версією Costa Book Awards – премії Асоціації книготорговців Великої Британії, однієї з найпрестижніших у країні. За всю історію премії лише вдруге це звання здобуває дитяча книга.

The Lie Tree розповідає про 14-річну дівчинку Фейт (Faith – віра, англ.), яка хоче піти по стопах батька і вивчати природничі науки. Сама автор описує свій твір як “вікторіанську готичну містерію з домішкою палеонтології, вибухівки, посмертних фото і фемінізму”.

коста

Журі, рішення якого було одностайним, оцінило книгу як дуже важливу, захоплюючу і фантастичну. “Цей твір – частково хоррор, частково детектив та історична розповідь. Всі деталі чітко вивірені. У ній звучить не просто голос 14-річної дівчинки, а не по роках розумної дівчинки, що живе в суспільстві, де домінують чоловіки”, – говорить голова журі Джеймс Хінедж.

Френсіс Хардінг як лауреат Costa Book Awards-2015 отримає 30 тисяч фунтів стерлінгів на додаток до 5 тисяч отрманих за перемогу в категорії “Дитяча література”.

18 thoughts on “Costa Book Awards назвала книжкою року дитячий детектив

    Залишити відповідь