Трилери, комікси і фантастика: 20 новинок жанрової літератури до Книжкового Арсеналу 2019

Блог Yakaboo продовжує публікувати новинки, які видавництва невтомно анонсують буквально щодня напередодні Книжкового Арсеналу 2019. Тож нагадаємо про деякі з книг жанрової літератури, які з’явилися ось-ось нещодавно.

Видавництво Старого Лева

У новому детективному романі сучасний швейцарський письменник, лауреат Гран-прі Французької академії та Гонкурівської премії ліцеїстів Жоель Діккер знову інтригує читачів розкриттям заплутаного злочину.

Сорокап’ятирічний капітан поліції Джесс Розенберґ, унікальний слідчий, що розкрив усі справи, за які брався, й дістав за це прізвисько Капітан 100%, вирішує йти у відставку. На прощальній церемонії, під час якої його вшановують десятки колег, з’являється журналістка Стефані Мейлер і заявляє, що двадцять років тому в найпершій справі, яка стала визначальною в кар’єрі Розенберґа й кардинально змінила його життя, капітан припустився фатальної помилки, через яку в убивстві чотирьох людей обвинуватили невинну особу.

За кілька годин Стефані Мейлер, яка самостійно провадить розслідування того давнього злочину, таємничо зникає. Капітан Розенберґ вирішує зачекати з відставкою й береться за повторне слідство…

Book Chef

Жан-Крістоф Гранже, який нещодавно вразив своїх прихильників неймовірним трилером «Лонтано», у новому романі «Конґо Реквієм» занурює читача в атмосферу жахаючого розслідування низки загадкових ритуальних убивств, як дві краплі води схожих на ті, що колись скоював у Конго відомий серійний убивця на прізвисько Людина-цвях. Ерван Морван, син та спадкоємець Морвана-старшого, у пошуках нитки Аріадни, що виведе поліцію на підозрюваного, кидається у конголезькі джунглі. Як завжди у Гранже, «Конґо Реквієм» – це роман дії та одночасно роман сильних пристрастей, де застаріла ненависть, невгамовна жага помсти є зворотнім боком любові.

КСД

Тренер молодіжної бейсбольної команди, викладач англійської, чоловік та батько двох доньок. Усе це про Террі. Так, про таких кажуть «класний чувак», з таким усі хочуть дружити і такому не бояться позичити грошей. Так, Террі крутий. А ще — убивця. Це ж він вчинив ту моторошну наругу над нещасним одинадцятирічним хлопчиком? Так, він. Хто б міг подумати, Террі, хто б міг подумати… Поліція має усі докази. А Террі — залізобетонне алібі: на момент убивства він перебував у іншому місті. Та як людина може бути у двох місцях одночасно?

Що відбувається в містечку? Тут живе дещо жахливе. Те, що, напевно, може набувати людської подоби. Чи те, що нарешті скинуло з себе маску людини та почало свої криваві жнива…

АССА

Продовження міського фентезі «Варта у Грі».

Гра у Львові закінчилася — темна чаклунка Варта Тарновецька врятувала життя новому знайомому, дізналася найбільшу таємницю свого минулого і принагідно долучилася до перевороту в магічному правлінні. Отож, сповнені ентузіазму, Варта зі Златаном прибувають до Праги, щоби офіційно заступити на посади Вартових Центральноєвропейського конгломерату. Та виявляється, що на шляху до мети ще багато перепон. Могутні судді виплітають нові інтриги, вибори глави насуваються, а втрачфені артефакти остаточно забирають спокій. 

Тим часом у празькій спільноті ширяться чутки про невловимих викрадачів, які полюють на світлих і темних. Легенди оживають на старовинних вуличках, де кожен крок озивається небезпекою. У незнайомому місті Варті потрібно пізнати все наново: кому вірити, а кого остерігатися? Яка темрява ховається за посмішкою Златана? А головне – чи вдасться дійти до кінця і заплатити ціну перемоги, не зруйнувавши себе?

Тодд Г’юїтт — єдиний хлопчик у Прентісстауні, де живуть лише чоловіки. За місяць йому виповниться тринадцять і, за місцевими законами, він теж стане справжнім чоловіком. Усі прентісстаунці з нетерпінням чекають на його день народження. Тодд знає про це, бо чує думки інших, а вони чують його. Загадковий вірус Шуму багато років тому заразив чоловіків та тварин Прентісстауна і знищив усіх жінок. Принаймні так завжди казали Тодду дорослі й так вважав він сам, поки не зустрів її — страхітливу, всепоглинаючу, цілковиту тишу… І тепер, щоби уникнути долі, приготованої йому Прентісстауном, хлопець мусить тікати у світ, якого не мало існувати, з людиною, якої не мало бути…

За романом Патріка Несса незабаром з’явиться довгоочікуваний блокбастер «Ходячий Хаос» із Томом Голландом і Дейзі Рідлі в головних ролях. Вихід фільму заплановано на 2020 рік.

Продовження популярної серії пригодницького та пізнавального фентезі від Рафала Косіка «Фелікс, Нет і Ніка». Героями книги є звичайні варшавські підлітки Фелікс Полоній, Нет Білецький та Ніка Міцкевич.

Канікули — справа серйозна. Навіть коли вони виглядають як звичайна подорож до моря. Бо для Фелікса, Нета і Ніки ці канікули стали незвичайними. Кілька разів друзі стояли біля краю прірви, уникаючи ТМК — теоретично можливої катастрофи — та захищаючись від неї. До того ж вони переконались, що неможлива машина часу насправді існує…

За мотивами книги «Фелікс, Нет і Ніка та теоретично можлива катастрофа» знято фільм, прем’єра якого в Польщі відбулася 28 вересня 2012 року.

Продовження містичного роману «Таємниця покинутого монастиря».

Польща, 1953 рік. Минуло два місяці після канікул, що перевернули життя тринадцятирічної Ніни догори дриґом. Магія янголів у покинутому монастирі в Маркотах подарувала їй надзвичайний розум та силу, але вона так і не навчилася їх контролювати. Ніна намагається приховати свої здібності, бо знає, що будь-якої миті за нею можуть прийти ВОНИ — люди в мундирах, котрі полюють на янголів і всіх, хто до них причетний… Тож коли в школу приїздять поручник Лис та сержант Сова, дівчинка зовсім не здивована. Військові забирають її до Інституту Тотенвальд, де зібрали дітей, які контактували з янголами. У Тотенвальді Ніна зустрічає своїх друзів із Маркотів. І цього разу їм доведеться протидіяти не тільки магії янголів, яка зачарувала навколишній ліс, але й людям у мундирах, котрі змушують дітей важко працювати і проводять над ними дивні експерименти…

Третій щоденник Улісса Мура нарешті відкриває таємницю вілли Арго та її колишніх власників. Але гру ще не закінчено!

Цього міста не знайдеш на жодній мапі, у жодному туристичному путівнику. Тут не працює інтернет і відсутній мобільний зв’язок, а єдина залізнична колія веде в нікуди. Хтось навмисне намагається ізолювати Кілмор-Ков від навколишнього світу. Але хто і навіщо? Джейсон, Джулія та Рік сподіваються знайти відповідь на свої запитання в химерному Будинку Дзеркал, який побудував місцевий годинниковий майстер. Та, схоже, у цій загадковій грі їхній суперник завжди на крок попереду…

Улісс Мур — псевдонім італійського письменника П’єрдоменіко Баккаларіо. 

Продовження серії «навіженого» фентезі «Черептон Крутій» від Дерека Ленді!

Ось уже рік, як Стефані Едглей відмовилася від звичного підліткового життя. Замість вечірок — бійки зі створіннями темряви, замість нових суконь — незамінний чорний костюм, а замість ґаджетів — сила чотирьох стихій. Тепер вона — Валькірія Веремія, напарниця єдиного у світі детектива-скелета Черептона Крутія. І цього разу в них особливий суперник — жорстокий злочинець барон Мстивослав. «Завдяки» йому ожила мумія, зібрана з останків найжахливіших міфологічних істот, містом розгулює ціла армія вампірів, а наш світ ось-ось захоплять Безликі…

Рідна Мова

Роберт М. Веґнер «Оповістки з Меекханського прикордоння. Північ-Південь» (пер. Сергій Легеза)

Далека зимна Північ, межа Меекханської імперії. Імперських чиновників тут рідко зустрінеш, лише Гірська Варта дбає про громадян. Шоста рота оберігає місцевих мешканців від грабіжників та ворожих племен, від дикої магії та від тих, хто спокусився забороненими ритуалами. Однак навіть Гірська Варта інколи стикається з неймовірним — і тоді їм лишається сподіватись тільки на власну зброю та на честь горця.

А на пустельному Півдні молодий воїн і неперевершений фехтувальник із таємничого племені іссарам наймається охоронцем до купця — і має обирати між коханням та власною честю. Його вибір уплине на долю людей та богів, а сам Йатех опиниться лицем до лиця із прадавньою історією та застарілою трагедією…

Трилери, комікси і фантастика: 20 новинок жанрової літератури до Книжкового Арсеналу 2019 0
Трилери, комікси і фантастика: 20 новинок жанрової літератури до Книжкового Арсеналу 2019 0

«Бетмен. Білий Лицар» (пер. Марина Дубина)

ДЖОКЕР БІЛЬШЕ НЕ СКАЖЕНИЙ!

У світі, де Принц Злочинності Клоун вилікувався від божевілля, чоловік, відомий як Джек Нап’єр, поставив собі мету вилікувати місто, яке колись тероризував. Після примирення зі своєю багатостраждальною партнеркою, Гарлі Квінн, він запускає докладно сплановану кампанію з дискредитації єдиної особи, яку він вважає справжнім ворогом Ґотема — Бетмена.

Його хрестовий похід викриває корупцію, що панувала в поліцейському департаменті Ґотем-сіті десятки років. Нап’єр стає депутатом міськради та народним героєм. Та коли гріхи його минулого повертаються й загрозливо нависають над усім, чого він досяг, різниця між рятівником і нищівником починає тріщати по швам як для Джокера, так і для Бетмена — а разом із нею й надія на майбутнє Ґотема.

Ґарт Енніс. Hellblazer. Той, хто йде крізь пекло. Книга 1 (пер. Олена Оксентич)

«Мене влаштовує те життя, що мені дісталося, дякую».

Нечасто Джон Константин, найвеличніший чаклун на світі, може сказати ці слова і справді мати їх на увазі. Роками напрацьовані окультні навички, знання та метка розсудливість були здобуті важкою працею й оплачені кров’ю: і власною, і його друзів, і невинних, що встрягли в нескінченну гонку озброння чаклунів-самоучок. Але після того, як пару разів врятував світ, Константин зіткнувся з дуже людською проблемою, що змусить його хапатися за життя з усіх сил. 

Йому доведеться побороти рак, попрощатися зі старим другом, врятувати королівську сім’ю від ганьби — та, можливо, між цим усім у нього таки з’явиться час сходити в паб і як слід заправитися випивкою. Але навіть там він не знайде спокою…

Трилери, комікси і фантастика: 20 новинок жанрової літератури до Книжкового Арсеналу 2019 0

Віват

Життя Алісії Беренсон ідеальне. Успішна художниця та щаслива дружина, вона мешкає у великому будинку в найкращому районі Лондона. Аж поки одного вечора не всаджує п’ять куль в обличчя свого чоловіка. Жодного пояснення, жодного виправдання — протягом наступних шести років Алісія не вимовить ані слова.

Тривале мовчання жінки і її таємничий автопортрет перетворили це вбивство на загадку для суспільства. Мовчазну пацієнтку переховують від уваги ЗМІ у «Ґроу», судово-медичній установі в Північному Лондоні.

Психотерапевт Тео Фабер переконаний, що зможе розкрити таємницю злочину й вилікувати Алісію. Та причини її мовчання заховані куди глибше, ніж він гадав. І якщо вона заговорить — чи захоче лікар почути правду?

Заради звичайної людської дівчини він порушив тисячолітні закони та пішов наперекір самим богам. Яр – син давнього роду Завірюх, наділених могутньою силою. Та кожних чотири роки вони кидають власні домівки, щоб втекти від неминучої ненависті людей. А все тому, що через жорстоке прокляття втратили найголовніше: любов.

Хто стане на бік світла, аби протистояти пітьмі? Чи почують Великі молитви смертних? Часу обмаль. Темрява вже давно засіла в душах людей та могутніх богів…

Весна 1909 року. Київський сищик Платон Чечель іде по сліду жорстокого убивці юних дівчат. Ним виявляється донька таємного радника з Петербурга. Згодом панянка гине за тих же обставин, що й її жертви. Тож впливові родичі звинувачують поліцейського в наклепі.

Для всіх Платон стає вигнанцем. Єдиний вихід не опинитися на каторзі – це врятувати життя мільйонера фон Шлессера. Йому нібито загрожує молода дружина, що встигла здобути славу чорної вдови. Однак барон помирає, і це лише початок серії майбутніх холоднокровних убивств. Під підозрою всі спадкоємці – і навіть сам Платон… Вигнанець змушений розплутати клубок смертей та дізнатись, хто винен у злодійстві. Щоб не тільки запобігти новим злочинам, а й врятувати себе.

Хав’єр Маріас — видатний іспанський письменник, чиї романи перекладені сорока чотирма мовами і видані в п’ятдесяти семи країнах. Його нова книга «Берта Ісла», за словами самого автора,— «умовний шпигунський роман, роман про очікування». Письменника надихнула доля таємних агентів, які припинили свою діяльність, свого роду сучасна «Одіссея» в інтерпретації мадридської Пенелопи — жінки на ім’я Берта Ісла.

У романі Хав’єра Маріаса співіснують елементи мелодрами, іронії і філософської серйозності, історичні екскурси, поезія і гострий критичний погляд на наші часи.

Дім Химер

1999 рік, Івано-Франківськ. Їх було п’ятеро хлопців-підлітків — безтурботних, зухвалих, сповнених надій на нове життя. І була вона — красуня Ліда у блакитній літній сукенці, котру жоден з них уже ніколи не забуде. Тому що провина не згорить у вогнищі, як блакитний нейлон… За сімнадцять років після Ліди вони знову зберуться разом, аби поновити шкільну дружбу й пробачити давні кривди. Знову розкладуть багаття. І та мертва дівчина, можливо, теж нічого не забуде. Адже тепер їхня черга стрибати крізь вогонь.

Видавництво Жупанського

До першого тому повного зібрання короткої прози відомого американського письменника, філософа та візіонера Філіпа Кіндреда Діка увійшли оповідання, написані у період 1947–1952 років: від найперших літературних спроб, таких як «Стабільність», «Руг», «Маленькі повстанці», й до широковідомих, зокрема за екранізаціями, оповідань «Час розплати» та «Друга модель», які вважаються не лише своєрідною візитівкою письменницького стилю Філіпа Діка, а й на багато років уперед сформували цілі сюжетні напрями у фантастичній літературі та кіно. 

Про Лукаша Орбітовського часто кажуть, що це польський Стівен Кінг, а сам письменник жартівливо називає себе «Люком Скайвокером польської літератури». Хай там як, але Лукаш Орбітовський один із найяскравіших представників сучасної польської літератури і українські читачі вже самі можуть у цьому пересвідчитися.

Фоліо

Ю Несбьо «Нетопир» (пер. Володимир Верховень)

У Сідненї жорстоко вбито молоду норвежку Інгер Холтер. Для розслідування цього злочину на допомогу австралійським поліцейським приїздить детектив з Осло Харрі Холе. В Австралії на нього чекає багато несподіванок. Тут він зустрічає й втрачає друзів і кохання. А пошуки вбивці, подібного до страшного змія Буббура з легенди австралійських аборигенів, перетворилися для нього на смертельний бій із загадковим ворогом. 

Трилери, комікси і фантастика: 20 новинок жанрової літератури до Книжкового Арсеналу 2019 0
Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

70 thoughts on “Трилери, комікси і фантастика: 20 новинок жанрової літератури до Книжкового Арсеналу 2019

    Залишити відповідь