Час — це сила: 10 цитат до дня народження Наталії Щерби

16 листопада святкує свій день народження Наталія Щерба — сучасна дитяча письменниця-фантаст, авторка таких підліткових бестселерів, як «Часодії», «Чароділ» та «Лунастри». Енергія та азарт письменниці передається її текстам, а книжки, сповнені чарів і пригод,  підкорюють читачів в Україні, Польщі, Росії та в різних європейських країнах. Цикл «Часодії» з 6 книг був відзначений багатьма українськими, російськими та європейськими нагородами, здобув надзвичайну популярність серед читачів різного віку та займає перші сходинки в підлітковому топ-читанні.

Твори Наталії Щерби найбільш читають учні середньої та старшої школи, але припадуть до смаку також читачам будь-якого віку, які цікавляться чарами і таємницями часу, полюбляють фантазувати про керування часом та уявляють життя у паралельних світах.

%d1%87%d0%b0%d1%81%d0%be%d0%b4%d1%96%d1%97

Сама письменниця з дитинства прагнула розгадати магію часодійства, і, шукаючи цікаві казки, вона вирішила створити захопливі фантастичні історії власноруч. Наталія Щерба наголошує на тому, що найкращими є ті твори, які написані про і для дітей, тому її книжки розкривають теми доброти та довіри, дружби та щирості, розмежовують прості рішення із правильними. Цикл «Часодії» дає відповідь на питання: «Що таке час і чи може Час бути магією», трилогія « «Чароділ» розповість про чари старовинних Карпат та відродження казкового Чародолу юною відьмою, а разом із героями «Лунастрів» читачі поринуть у дивовижний світ, де співіснують представники двох ворожих рас, та замисляться, як досягти перемоги, якщо від цього залежать життя інших людей.

До дня народження Наталії Щерби ми дібрали 10 найцікавіших часодійних цитат письменниці.


1. «Немає нічого неможливого у світі, керованому Часом».

2. «Теперішнє — це ти! Людина, наділена душею. Мандрівник, що подорожує коридором часу. Те, що позаду тебе — це минуле, а те, що попереду, — майбутнє».

3. «Майбутнє має безліч моделей. Так званих імовірностей. Їх тисячі… Тільки від людини залежить, яке в неї буде майбутнє».

4. «Час — це сила, що врівноважує добро і зло, хранитель гармонії та порядку».

5. «Речі — це матеріальний відбиток Вічності. Протягом усього життя люди вкладають в улюблені речі частку своєї душі, енергії, помислів і навіть мрій. Але люди помирають, а речі часто-густо переживають своїх власників».

6. «У світі нічого не відбувається просто так. Важлива кожна дрібниця, кожна дія… Будь-яка мить великого Часу має значення».

7. «Як добре бути юним… Світ бачиться позитивним, люди — доброзичливими, життя — нескінченним, а будь-які пригоди — принадними. Та й майбутнє, навіть найближче, здається чимось ефемерним, нереальним, веселково-радісним, що наче зблискує десь там, у невідомій долині, за ледь помітною межею обрію… Але майбутнє невблаганно настає, перемелюючи сьогодення на минуле».

8. «Дрібниці часом такі важливі в людській долі… Повернув не в той бік — і все, твоя доля навіки змінилася. Найголовніша проблема нашого життя — це вміння зробити вибір. Слушний і своєчасний».

9. «Будь-який дар, або, простіше кажучи, талант потребує розвитку і плекання. Будь-яке вміння слід тренувати, домагаючись щораз нових і нових результатів, невтомно відточувати та шліфувати свою майстерність, щодня, щоночі, щогодини працюючи над ним!»

10. «Сила створення не така помітна, як сила руйнування. Та проте весь наш світ тримається на творчій роботі й має в основі творче начало».

Купити книжки автора в Yakaboo.ua


Читати: 10 маловідомих фактів про Курта Воннеґута

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

13 thoughts on “Час — це сила: 10 цитат до дня народження Наталії Щерби

    Залишити відповідь