Десятка‌ ‌книжкових‌ ‌новинок‌ ‌на‌ ‌прощання‌ ‌з‌ ‌червнем‌ ‌

Знову випали довгі вихідні — чому б не провести їх за читанням? Пропонуємо вам психологічні романи, незабутні мандрівки, знайомство з химерними персонажами, супергеройські комікси, а ще нонфікшн, з яким дізнаєтесь нове.

Гаряча новинка червня, яка перенесе до літнього Провансу. Райське місце, де коїлось жахливе. Тиранічний батько, благодійна мати (щоб не казати байдужа) і син, на якого ніхто не зважав. Хоча ні, зважав. Наодинці з кошмаром, коли нема з ким поділитись, коли немає, кому захистити, коли зовсім сам. Дитячі переживання стали книжкою, адже вся серія про Патріка Мелроуза заснована на реальних фактах з життя письменника. Замовляйте одразу ще й другу частину «Паскудна звістка», адже від цієї історії неможливо відірватись.

Неоднозначна історія юнака, який все кинув та подався в мандри. Що він шукав? Що знайшов? Що погнало його в дорогу, яка закінчилась серед лісів Аляски, де тнуть шалені комарі та прогулюються грізлі. Історія Кріса Мак-Кендлесса або ж Алекса Суперволоцюги побудована на уривках розмов, листах та здогадах, але, з усім тим, малює портрет спраглого до пригод ідеаліста, який у дикій місцині мав відшукати найважливіше — себе. Хтось захоплюється його цілеспрямованістю, а хтось кепкує з відчайдушності. А як про нього подумаєте ви?

«Оселя безжурності» — гостинний та мальовничий курорт у райському куточку, його колоритна господиня зачаровує. Тут дев’ятеро незнайомців лікують душевні рани та тілесні травми, змінюють оточення та шукають себе. Далеко від цивілізації, далеко від всього світу. Письменниця Франсез Велті теж тут, але почувається якось незатишно. Щось в усій цій красі не дає спокою, змушує думати про втечу. То що ж робити героям — поринути у безжурність з головою, чи ноги на плечі і гайда з цього Богом забутого місця, де все не таке, яким здавалось на перший погляд.

Відкрийте для себе «Химерний нонфікшн» та влаштуйте мандрівку до Краю Снів — місцини, куди потрапляють тільки ті, хто не боїться заплющити очі. Істоти, чи то пак неістоти, яких тут можна зустріти (а краще не зустрічати задля власної безпеки), то ваблять погляд, то відвертають його. Хтось діє гіпнотично, заколисуючи, хтось викликає тугу, а хтось може й поглинути — і тоді ви залишитесь тут назавжди. Але той, хто має знання, — має зброю, тож разом з цією книжкою навіть мандрівка до Краю Снів більше не страшна.

Ох і зачекались ми на цю героїню Всесвіту Marvel, безкомпромісну та вбивчу Наташу (яку в екранізаціях зіграла Скарлет Йоганссон), яка приєдналась до ЩИТа та месників, щоб сплатити за власне беззаконня у КДБ. Час дізнатись про неї більше. У цьому томі Чорна Вдова протистоїть Руці Бога — угрупованню, що не знає жалю. Тонко сплетена нитка павутини, здається, оточила весь світ, тож потрібно діяти швидко. В Наташі немає можливості шукати підмогу, тож вона опиняється сам на сам з сильним суперником. Хто переможе у цьому протистоянні?

Гормони керують жіночим самопочуттям, а часто й настроєм. Та ця книжка без саркастичного «Знову в тебе ці дні?». Адже тіло — це чудо, в якому ще стільки треба зрозуміти. Тут не тільки про фізіологію — гормони, ПМС та критичні дні. Вона про розвінчування стереотипів щодо жінок, який породив керований чоловіками світ, про пошук себе та розуміння власних потреб. «Гормони» — праця жінкоцентрична, але не тільки для жінок, які прагнуть самовизначення, вона й для тих чоловіків, які хочуть краще розуміти своїх коханих, донечок, матерів.

Гейман у коміксах не тільки загадковий Морфей. Він і Всесвіт Marvel підкорив — і переніс його 1602 року, до Англії. Ох, і вигадник цей Ніл Гейман. За це його і люблять. Готуйтесь зустріти знайомих персонажів у незвичних амплуа: доктор Стрендж — чарівник при дворі Єлизавети, Нік Ф’юрі, пардон, сер Ніколас полює за Скарбом тамплієрів, що має неабияку силу… А ще над світом нависає відьомська загроза — та чи буде це загрозою для месницької когорти — їх же можна так називати, чи для ХVII століття зарано.

Що може бути класичнішим за твір давньоримського філософа, наближеного до імператора… Поки мучитесь над відповіддю на це запитання, зверніть увагу на цю книжку Овідія — відомого стародавнього ловеласа, творця двох епохальних праць «Мистецтво кохання» та «Ліки від кохання» — він досі не втратив актуальності! Цитати, які варто запам’ятати, гумор, який витримав випробування часом. І просто безцінна реакція ваших друзів, які запитають, що читаєте. «Овідія» — прозвучить гордо.

Український young adult! Фентезі, в якому є чимало від антиутопії — ці сірі будні, в яких щоразу закрадається більше пітьми… Вирушаємо разом з ватагою сміливців, яких прозвали варварами за те, що відчували себе вільними. У Леополісі, що належить до держави Мінерва, хоробрість не в пошані, тож підлітки-відчайдухи не знаходять підтримки. Та це не завадить їм взятись до здійснення своєї мрії та подарувати зашореному та закостенілому світові дорослих повноту справжніх почуттів та різнобарв’я вражень.

Що у вас на сніданок? Кава з круасаном, вівсянка чи, може, омлет? Смакота! А як щодо малювання? Кількох хвилин мистецтва, які відкриють ваш день, наповнять натхненням та зроблять все навколо трохи кращим. Денні Грегорі вміє знайти підхід до читача і додати в життя магії. Його вправи і поради вкупі з вашими зусиллями — і результат буде приголомшливим! Починати можна просто зараз — де б ви не були — вдома на зум-конференції чи на літній терасі за філіжанкою кави. Впевнений у собі митець з купою ідей — що для цього треба? Трохи малювання на сніданок.

Юлія Дутка
Трилероїд, інтроверт та психоаналітик-аматор. Ви хочете про це поговорити? За фахом - журналіст, та більше тяжію до редагування. Люблю соло-подорожі, важкий метал, м’яке світло, волохатих корів, Скандинавію та бензопили. Мрію попестити ісландських коників та потиснути руку Чакові Поланіку.
http://tarels.blogspot.com/%20

925 thoughts on “Десятка‌ ‌книжкових‌ ‌новинок‌ ‌на‌ ‌прощання‌ ‌з‌ ‌червнем‌ ‌

    Залишити відповідь