Новинки нон-фікшн до 26-го Форуму видавців

18-22 вересня у Львові відбудеться 26 BookForum Lviv (Форум видавців), тож видавництва вже добирають нові різноманітні книжки до цієї події. Сьогодні поглянемо на новий нон-фікшн, який вже, в значній мірі, можна придбати чи передзамовити на Yakaboo:

Yakaboo Publishing

Це практичний посібник, зокрема для керівників, як впроваджувати зміни у бізнесі та як боротися з викликами, як працювати зі своїми помилками, як справлятись з бюрократією та йти в ногу з часом. 

Водночас це мемуари однієї з найвпливовіших керівниць у світі, приватна історія про те, як вирости від інтровертки-публіцистки до віце-президентки з інновацій великої компанії. 

Чим ця книжка відрізняється від тисячі інших посібників для батьків?

Озброївшись даними, Остер виявляє, що загальноприйняті знання про батьківство та догляд за дітьми не завжди є правильними. Авторка перевіряє та розвінчує міфи про грудне вигодовування (не панацея), тренування сну (не так вже й погано!), перші слова (діти, які починають рано розмовляти не обов’язково стають геніями) та багато інших. Вона також дає поради батькам про те, як повернутись на роботу, як думати про дисципліну трирічної дитини, як бути у стосунках і бути батьками водночас.

ArtHuss

Видання присвячено моді України часів Незалежності. Тут є все: від божевільного пост-радяньского авангарду 90-х та важкого гламуру 2000-х до радикальних концептуальних пошуків початку 10-х, сучасного поміркованого консюмерізму та останніх еко-трендів.

200 творів 40 українських дизайнерів, всю новітню історію української моди було представлено влітку 2017 року в Мистецькому Арсеналі в масштабному виставковому проекті “In Progress. Дрес-код України доби Незалежності». В книзі модні артефакти з виставки доповнено концептом історії української моди, розповідями про кращі колекції та дизайнерів, а також уникальними архівними фотографіями з модних показів різних часів, що відбивають не лише історію моди, а й історію часу.

Гортаючи книгу, читач ніби подорожує в часі, відчуваючи атмосферу «шалених 90», стабільних нульових та сповнених надій десятих. Це наймодніша з можливих розповідь про те, чим жили люди в Україні з 1991 року і до сьогодення. 

Джоана Ґейнс «Своя оселя. Дизайн простору, у якому хочеться жити»

Книга Джоани Ґейнс — про створення особливого домашнього інтер’єру, що відображає особистості й історії людей, які в ньому мешкають. Авторка ділиться досвідом у створенні інтер’єру для власного будинку, і її практичні поради допоможуть вам виявити й осмислити свої пріоритети та смаки, впорядкувати відчуття простору та вибудувати власний оригінальний стиль. Сторінка за сторінкою, кімната за кімнатою —ми зачаровано спостерігаємо, як використовуються й поєднуються елементи різних стилів, витворюючи простір, у якому затишно.

Новинки нон-фікшн до 26-го Форуму видавців 0

Концентрат досвіду найкращих майстрів галузі в доступному викладі — книга-мрія для будь-якого професіонала-початківця. Річард Вільямс здійснив цю мрію для аніматорів: трохи історії, щоб ввести вас у контекст, і багато-багато-дуже багато практики. Автор детально, покроково й наглядно показує, як переконливо передати в анімації рух об’єктів, людей і тварин, уникаючи типових помилок; ви знайдете тут безліч дієвих порад і корисних дрібничок, що допоможуть у вашій творчій практиці, а також зможете скласти цілісне уявлення про те, як керувати процесом анімації. Річард Вільямс щедро ділиться власним досвідом і безмежно надихає своєю незмінною готовністю вчитися й удосконалюватися впродовж цілого життя.

Наш формат

Серед споживачів кожного товару й користувачів кожної послуги є особлива категорія. Їх може бути небагато, але ці 10 відсотків — найпотужніша категорія ваших клієнтів (своєрідні суперспоживачі), яка дасть вам більшу частину прибутку. Як налагодити зв’язок із цією суперлояльною аудиторією? Чому навіть маленькому бізнесові варто насамперед будувати стосунки саме з нею? 

У цій книжці бізнес-консультант Едді Йон докладно пояснює, як упровадити стратегію, орієнтовану на побудову тривалих стосунків з клієнтами, і збільшити прибутки компанії.

Ця дотепна книжка проведе крізь ще не розкриті таємниці фізики, космології та астрономії. Вона покаже, як мало ми знаємо про наш Всесвіт, і водночас допоможе трохи краще зрозуміти, як усе влаштовано.

У цій книжці, заснованій на записниках Леонардо та розповідях його сучасників, біограф Волтер Айзексон намагається зрозуміти генія та показати, як уміння захоплюватися світом може збагатити кожну мить нашого життя.

З одного боку, побудова успішного бренду — це мистецтво, а з іншого — чітко визначені кроки, які слід зробити компанії. Тому маркетолог має не лише креативно мислити, а й розуміти етапи створення та існування бренду. У цій книжці маркетолог Олексій Філановський на прикладах відомих українських та світових компаній пояснює, що таке бренд, як оцінити стан та перспективи власного бренду та спланувати його успішний розвиток.

Ресторатор Денні Меєр заснував свій перший заклад у 27 років. Відтоді він став власником мережі висококласних ресторанів у Нью-Йорку, стрит-фудів, барів, кафе та кейтерингової компанії, що подає ресторанну їжу. Основа його бізнес-філософії — це гостинність. У цій книжці ресторатор показує залаштункову частину ресторанної справи та пояснює, чому це один з найскладніших і найпрекрасніших бізнесів у світі.

Фінансові кризи існували майже з моменту появи грошей. Упродовж століть інструменти й типи установ трансформувалися, але глибинна природа й підходи людей мало змінилися. Перед початком фінансової кризи найчастіше звучали слова на зразок «цього разу все буде інакше». 

У цій книжці автори мандрують фінансовими злетами й падіннями від часів наполеонівських воєн і до останніх глобальних криз. Рейнгарт і Роґофф аналізують досвід 66 держав і показують універсальні причини та спільні ознаки, що були притаманні всім фінансовим колапсам.

Маркетологи звикли діяти інтуїтивно та часто не можуть пояснити, чому одні рекламні кампанії — успішні, а інші — провальні. Однак багато шаблонів споживацької поведінки можна передбачити, стверджує експерт із маркетингу Байрон Шарп. Саме ці прогнози допоможуть побудувати грамотну, контрольовану й результативну маркетингову стратегію, яка приведе до збільшення продажів і зростання бізнесу. 

КСД

Аналіз розсекречених документів та інтерв’ю з безпосередніми учасниками подій наштовхують на висновок: крах СРСР не був результатом діяльності спецслужб Сполучених Штатів, навпаки, американські лідери боялися раптового колапсу радянської держави, який міг затягти Євразію в політичний та економічний хаос. Називаючи розпад СРСР “роботою Америки”, політичні діячі США переоцінили власний потенціал у знищенні та перебудові іноземних режимів. Автор упевнений: американська роль у розвалі Союзу була міфом, який роздували на догоду діячам американської зовнішньої політики та прихильникам імперського реваншу в Росії. Україна стала ключовим гравцем у драмі розвалу Союзу й не тільки здобула незалежність для себе, але й показала шлях до державності менш рішучим республікам, як-от Білорусь та Казахстан.

Дискурсус

«Шлях до себе. Відверто» — це історія молодої українки про міграцію та інтеграцію в Нідерландах. Оксана Лозинська розповідає про власний досвід навчання і викладання в голландських вишах, про систему нідерландської вищої освіти та проектно-дослідницьку діяльність, про культурний шок, про емоційне вигорання як діагноз та його лікування в Нідерландах, про медитацію і її вплив на самопочуття людини, про занурення в нідерландську мову і культуру. Як пише сама авторка: «Ця книга — про самореалізацію й успіх, злети й падіння, особистісний та професійний ріст. Це моя відверта історія про те, як не втратити себе на життєвому шляху».

Видавництво Анетти Антоненко

Новинки нон-фікшн до 26-го Форуму видавців 0

Схіппер М. «Голі чи покриті: Світова історія одягання та оголення» (пер. О. Смерек)

Хтозна, коли, де та за якої доби нашим предкам спало на думку покривати своє тіло. Вони приоздоблювали себе, щоб виглядати красивішими та могутнішими, аби маскувати недоліки, захищатися від холоду, спеки й поранень або ж приховувати власну срамоту. Ми ще й досі так робимо. Ця трохи провокативна книжка занурюватиме допитливого читача у невичерпну історію людства про його стурбованість власним тілом і певними його частинами у світлі публічного простору — від підв’язаного пеніса до накладних сідниць. Вона торкається примхливих меж нашого видимого тіла за різних епох, традицій, релігійних уподобань на розмаїтих прикладах оголеного і прихованого, стриманого і спокусливого, привабливого та скандального образу в очах сторонніх.

Ґабріель Ґарсія Маркес «Скандал сторіччя. Тексти для газет і журналів (1950–1984)» (пер. з іспанської Галини Грабовської)

Ґабріель Ґарсія Маркес (1927 – 2014) – колумбійський письменник, журналіст і політичний діяч, лауреат Нобелівської премії з літератури 1982 року, один із найяскравіших представників «магічного реалізму». Ґабо (як ніжно називають письменника його шанувальники) публічно заявляв, що хоче, аби про нього пам’ятали не як про автора «Ста років самотності» і лауреата відомих літературних премій, а як про репортера: «Я народився журналістом і нині почуваюся ним більше, ніж будь-коли. Це увійшло в мою кров». Допоможе виконати цю волю письменника книжка «Скандал сторіччя» (2018) – збірка його газетних репортажів і колонок.

Тематика п’ятдесяти текстів «Скандалу…» багатосяжна: від політичних переворотів до «особистого Гемінґвея» Маркеса і перукаря президента, від літературщини, привидів минулого й майбутнього та розповіді про те, як пишуть романи і до інсайтів, феномену телепатії й таємниці містичної історії, якій він, один із найвизначніших письменників Латинської Америки, не зміг дати назви.

Новинки нон-фікшн до 26-го Форуму видавців 0
Новинки нон-фікшн до 26-го Форуму видавців 0

Хорхе Луїс Борхес «Сім вечорів. Есе» (пер. з іспанської Сергія Борщевського)

«Сім вечорів» – сім публічних лекцій Борхеса, які він прочитав у театрі «Колізей» (Буенос-Айрес, Аргентина) у травні – червні 1977 року; тематика яких, як і автор – «чудодійно перетнули межі свого часу і  культури». І кожна з них – витвір мистецтва, шедевр красного письменства і філософський трактат, глибоке дослідження цінностей і сенсів, які створювала світова культура впродовж тисячоліть.  Усі разом вони – Борхесівський інтертекст про сутність художніх методів, уяви, сну і мислення, філософську систему буддизму і кабали, лабіринти людської історії, рефлексії про сліпоту і життя з нею.

Видавництво Старого Лева

Ви можете припустити, що книжка про нечесність розповість вам про особливості світогляду та поведінки злочинців, корпоративних шахраїв або навіть серійних убивць? Ні. Ця книжка про кожного з нас і про наші маленькі нечесні вчинки, як-от взяти з роботи додому кілька ручок, додати до свого проектного звіту кілька годин, віднести посиденьки з друзями в кав’ярні до витрат на відрядження. Ден Аріелі пропонує свою теорію, чому ми іноді чинимо нечесно. Він проводить захопливі експерименти, і їхні результати свідчать, які сили впливають на ступінь цієї нечесності. Ця книжка — захоплива мандрівка у знайомство зі собою.

Новинки нон-фікшн до 26-го Форуму видавців 0

Ізабель Лежерон «Натуральне вино. Вступ до органічних та біодинамічних вин, які виготовляють природним способом»

Процес виготовлення вина стає дедалі більш ненатуральним: починаючи від розбризкування пестицидів на виноградниках, і до надмірного застосування сульфітів і домішок у погребі. Проте, на щастя, існує інший спосіб виноробства, про який розповідає Ізабель Лежерон. Вона популяризує натуральне вино у всьому світі та проводить надзвичайно успішну виставку вина «RAW WINE» в Лондоні, Берліні, Нью-Йорку і Лос-Анджелесі. В цій книжці Ізабель пояснює, чому найкращі та автентичні вина виготовляють саме натуральним способом.

З книжки дізнаєтесь, як виготовляють вина, познайомитесь із деякими виробниками і знайдете дегустаційні примітки про понад 140 найкращих вин, які неодмінно варто скуштувати.

Авінаш К. Діксіт, Баррі Дж. Нейлбафф «Мистецтво стратегії. Путівник до успіху в житті та бізнесі від експертів теорії гри» (пер. Анастасія Богоніс)

Стратегічне мислення — це мистецтво перевершити суперника, усвідомлюючи, що суперник намагається перевершити тебе. Це також мистецтво пошуку шляхів до співпраці, навіть коли інші керовані винятково особистим зиском. Це мистецтво тлумачити і виявляти інформацію. А ще мистецтво ставити себе на місце іншого, щоб передбачити його вчинки й уплинути на них. Автори книжки вважають, що майстерне стратегічне мислення за таких численних і розмаїтих ситуацій і надалі залишається мистецтвом, але в основі його є кілька простих базових принципів — так і виникає ціла наука стратегії, а саме — теорія гри.

Книжка для тих, хто хоче досягти більшого у бізнесі та житті, використовуючи науково доведені стратегії, а також для тих, хто захоплюється математикою і теорією ігор.

Новинки нон-фікшн до 26-го Форуму видавців 0

Ця книжка — про комунікацію, але цілком із незвичного ракурсу. Порівнюючи спілкування дорослих і дітей (на прикладі своєї доні), авторка робить несподівані відкриття. Зокрема про те, що ми, дорослі, втрачаємо наше дитяче вміння комунікувати по-справжньому: на рівні слів, мовчання, співопису, обіймів, цілунків, запахів тощо. А ще втрачаємо свіжий погляд на себе, на світ і на речі у ньому.

Це книжка про відновлення комунікації від нуля, підкріплена цікавими історіями і прикладами відомих спікерів, авторськими знахідками й помилками, а також жартами, грою слів і уяви. Для усіх, хто бажає переосмислити свою комунікацію і повернути втрачене.

Адам Оллсач Бордмен «Ілюстрована історія кіно» (пер. Катерина Міхаліцина)

Історія кіновиробництва — це насамперед історія видатних технічних інновацій та майстерності. Пориньте у цю захопливу книжку з вишуканими ілюстраціями Адама Оллсача Бордмена, і ви дізнаєтеся буквально про все — від того, як змінювалася стилістика костюмів та декорацій, до того, як удосконалювалися будова і функції самої кінокамери.

Новинки нон-фікшн до 26-го Форуму видавців 0

Фоліо

Нова книжка С. Плохія стала відгуком професійного історика, одного із ведучих спеціалістів в галузі історіографії та історії Східної Європи, на російсько-український конфлікт, що розгорівся 2014 року. Детально розглядаючи історію українського та російського народів, автор доводить, що коріння цього конфлікту заховано в самому процесі становлення Росії як держави. Та й саме піднесення як російської держави, так і російської нації, її великодержавний статус — все це трималося на Україні, якій треба було бути окремою, але невіддільною частиною Росії. Багато хто в Кремлі та за його межами у виході України з-під впливу Росії побачив атаку на саму Росію.

Современный мир переходит от войны на физическое уничтожение к войне когнитивной, сильная сторона которой не в обмане, фейке или дезинформации, а в поддержке полемики, проверенной объективными фактами. Распространение новых информационных технологий усугубило конкурентную борьбу и облегчило когнитивную войну, определив беспрецедентный конфликт даже по сравнению с холодной войной. Информация становится оружием в военном искусстве, способным в будущем заставить выиграть или проиграть конфликт — военный, экономический или какой бы то ни был другой. 

Книга Ольги Франко «Перша українська загально-практична кухня» одразу після виходу в світ 1929 року стала дуже популярною. Її зачитували до дірок. Кожна галицька господиня вважала за необхідне мати її на своїй кухні. Сьогодні книга Ольги Франко повертається до читача у своєму первозданному варіанті, не обкраяна і не перекручена, у всій автентичності її порад, рекомендацій та рецептів. Вона отримує своє «друге» дихання завдяки коментарям відомої львівської кулінарної блоґерки Маріанни Душар. Книгу проілюстровано сучасними фотографіями і рисунками з оригінального видання.

Нова книга Томаса Еріксона дає відповіді на питання: що твориться в голові психопата і чим він відрізняється від інших людей; як «вирахувати» психопата; як захиститися від його маніпуляцій? Звичайно, не кожен психопат є божевільним серійним убивцею. Але більшість з них — серед нас: у вашому районі, на роботі або навіть у вашій родині. Настав час раз і назавжди дізнатися, як вони маніпулюють вами, — поки не стало надто пізно!

Новинки нон-фікшн до 26-го Форуму видавців 0

Тетяна Водотика «Історії успіху. Видатні українські бізнесмени ХІХ ст»

Ця книжка про історії людей, вдача та праця яких надихають і сьогодні. Маючи різні освіту й походження, багато хто з них пішов наперекір долі. Вони були з різних куточків України: Харкова, Херсона, Києва, Одеси, Катеринослава, Єлисаветграда — заробити можна було всюди, а на історіях побудови бізнес-імперій можна й сьогодні навчатися у таких підприємців ХІХ ст., як Ізраїль Бродський, брати Роберт і Томас Ельворті, Стефан Кульженко, Олексій Алчевський.

Підприємці нової генерації, що самі себе зробили, змінюючи світ довкола себе, творили не лише промислові підприємства чи потужні фінансові імперії, а й традиції меценатства та доброчинності, нехай і політично вмотивовані.

Човен

Світлана Ославська «Півмісяць, хрест і павич. Подорожі до Месопотамії»

До книжки увійшли репортажі, написані в 2015—2019 роках. Ці історії розкажуть про іншу Туреччину — ту, що починається за межами курортів і традиційних туристичних напрямків. У текстах ви зустрінете тих, хто не вписується в картину «правильних» турецьких громадян: християн, єзидів, сирійців, біженців, «терористів». Водночас репортажі показують ширшу картину суспільного й політичного життя Туреччини останніх п’яти років. Є тут і перетини з Україною — сподівані й не дуже.

Новинки нон-фікшн до 26-го Форуму видавців 0
Новинки нон-фікшн до 26-го Форуму видавців 0

Марічка Паплаускайте «Бог дивовижних людей та інших грішників»

Історії героїв цієї книжки можна читати із захопленням, недовірою чи острахом, але ними не можна не дивуватися. Ці люди не є святими, ба більше — вони помилялися і помиляються, іноді фатально. Пастор, який врятував тисячі залежних від вулиці й наркотиків дітей у Маріуполі. Науковець, якого викрали та ув’язнили бойовики «ДНР». Власниця успішного бізнесу, яка не змогла зарадити смерті власної доньки від рідкісного захворювання. Новонавернений християнин, засуджений довіку за вбивства та зґвалтування. Столяр, який таємно від комуністичної влади провадив Богослужіння на квартирах вірних. «Бог дивовижних людей та інших грішників» — це книжка щирих та відвертих свідчень людей, котрі говорять про Бога, не соромлячись власних помилок, слабкостей чи сумнівів, а ще – вірять у дива та невипадковості.

#книголав

«Аполлон-8» — це нон-фікшн американського журналіста і письменника Джеффрі Клюґера. Це захоплива історія про екіпаж «Аполлона-8», яка розпочиналась досить ризиковано, але стала початком нової ери в освоєнні космічного простору.

1968 рік видався непростим — бунти і збройні конфлікти точилися по всьому світу. Холодна війна між Радянським Союзом та США переросла в космічні перегони. СРСР першим запустив штучний супутник і відправив у космос людину, тож Штати вирішили: слід обігнати суперника на шляху до Місяця. І зробити це мусив екіпаж «Аполлона-8»: Френк Борман, Джим Ловелл і Білл Андерс. Перед астронавтами постали питання: яким чином повідомити про мандрівку сім’ї, як підготуватися до місії всього за шістнадцять тижнів і найголовніше — чи вдасться їм повернутись на Землю…

Terra Incognita

Новинки нон-фікшн до 26-го Форуму видавців 0

Кен Вілбер «Трамп і епоха постправди» (пер. Миколи Климчука)

Ми опинилися в новому химерному світі постправди, фальшивих новин і тривоги. У цій книжці американський філософ і духовний лідер Кен Вілбер пропонує концептуальний ключ до розуміння сучасних політичних і культурних подій. 

Хай вас не бентежить, що її написано для американців на американському матеріалі: понятійний апарат, запропонований автором, і політичні феномени, про які він пише, — універсальні. В заокеанських реаліях ви впізнаєте багато вітчизняних. За допомогою інтегральної метатеорії Вілбер відповідає на три ключові запитання сучасної Америки. Чому Трамп переміг? Чому вперше після Громадянської війни американське суспільство розкололося на два непримиренні табори? І що тепер робити?

Тайша Абеляр «Магічний перехід. Шлях жінки-воїна» (пер. Олег Жовтанецький, Віта Станкевич)

Ви не знайдете про неї жодної інформації – ані про походження, ані про обставини чи точну дату смерті. Відомо лишень, що її справжнє ім’я – Меріенн Сімко, і що вона приєдналась до групи Карлоса Кастанеди в 70-х роках, будучи студенткою Каліфорнійського університету, де й отримала ступінь доктора філософії та антропології.  І ще те, що вона сама розповіла про себе у книзі «Магічний перехід».

Тайша Абеляр – одна із чотирьох учнів дона Хуана Матуса. Впродовж року проходила навчання в його «магічному домі» в Мексиці. Входила до так званої групи Кастанедівських “відьом” разом з Флоріндою Доннер і Керол Тіггс. Загадково зникла разом зі своїми соратниками невдовзі після смерті Карлоса Кастанеди у 1998 році.

«Магічний перехід» – це захоплива розповідь молодої жінки, що “випадково” потрапила у будинок мольфара і залишилась там надовго – аби оволодіти містичними практиками давньої Мексики. Тайша Абеляр детально описує своє навчання – фізичні і дихальні вправи, техніки “перепроживання” власного минулого і тривалого проживання на деревах. Все це гарантує вам здоров’я і вічну молодість, а головне – допомагає накопичити достатньо енергії, аби здійснити “магічний перехід” – акт цілковитого і остаточного звільнення.

Для читача ж, який не вірить у магію, ця книга буде пізнавальним романом про еволюцію жіночого єства, і допоможе переосмислити хибні концепції, які століттями нав’язувало суспільство жінці. А що якщо мрії про судженого на білому коні – це всього лише частина зловісного плану з поневолення жіночої енергії? Тож книга обов’язкова для прочитання усім феміністкам і феміністам.

Новинки нон-фікшн до 26-го Форуму видавців 0
Новинки нон-фікшн до 26-го Форуму видавців 0

Тхіть Ньят Хань «Спокій у кожному кроці» (пер. Ірина Новіцька)

Тхіть Ньят Хань – буддійський монах і вчитель, автор понад 100 книг,  входить у сотню найвпливовіших духовних лідерів сучасності.

Сформулював доктрину «діяльного буддизму», що поєднує медитацію та духовні практики з активною допомогою нужденним; адаптував буддійську практику усвідомлення до стрімкого темпу європейського життя; розширив простір медитації на всі сфери людської діяльності. 

Ви вважаєте, що всі ваші вчинки підпорядковані прекрасній меті й наближають вас до неї, – проте почуваєтесь розгубленими і нещасливими? Маєте сім’ю, але почуваєтесь самотніми? Маєте все необхідне і навіть більше – та все ж ваше життя порожнє?

Ця книга – про повернення до себе, про усвідомлене дихання, усмішку, медитацію, про необхідність безпосереднього сприйняття світу. Про те, що єднання з усім світом може стати не лише порятунком у складних ситуаціях, а й стратегією всього життя, завдяки якій можна долати невпевненість, гнів і депресію, налагоджувати стосунки з природою і самими собою, діяльно допомагати людям, на повну силу відчувати й радіти життю.

Байрон Кейті «Любити те, що є» (пер. Ігор Андрущенко)

Байрон Кейті – відома американська письменниця, авторка власного психотерапевтичного методу.

Страждала від жорстокої депресії. Будучи мамою сімейства і підприємицею, протягом десяти років продовжувала занурюватися в параною, гнів, огиду до самої себе й постійні думки про самогубство. Останні два роки не могла знайти в собі сили покинути власну спальню. 

Але потім, одного прекрасного ранку, вона усвідомила щось, що змінило її життя. Кейті називає це «пробудженням до реальності» і вважає цей досвід аналогічним тому, що під різними назвами описується в буддійській чи індуїстській літературах. У момент просвітлення, як вона каже:

“Я виявила, що коли я вірю своїм думкам, я страждаю, а коли не вірю їм, не страждаю. Свобода виявилася настільки простою. Я виявила, що страждати необов’язково, і знайшла в собі радість, яка не зникає ані на мить. Ця радість є в кожному з нас, безперервно”.

«Пізнай себе!» – це гасло, відоме з давніх-давен, можна вважати лейтмотивом книжки славетної американської лекторки і письменниці Байрон Кейті (нар. 1942). Вона вважає, що наші проблеми зумовлені нашим сприйняттям навколишнього світу і стосунків з людьми – родичами, друзями, колегами і навіть незнайомцями. Якщо ж змоделювати будь-яку ситуацію за принципом дзеркала, то проблема миттю перетвориться на портрет нашого власного «Я» – такого багатогранного, проте недосконалого. 

Кейті закликає не намагатися змінити світ відповідно до своїх фантазій, а «любити те, що є». Щоб полегшити це складне завдання, авторка пропонує свій метод «розвороту» – людина, перш ніж висувати претензії до інших, вирішує, що можна змінити в собі самій, і так переосмислює своє місце в системі соціальних координат.

Новинки нон-фікшн до 26-го Форуму видавців 0

Книги-21

 «Робити дітей. Нові репродуктивні технології та структура сім’ї. Донори сперми, сурогатні матері, штучне запліднення» – така її повна назва, що одразу окреслює основне тематичне коло матеріалу. Тут ідеться не лише про медичний та технічний, так би мовити, аспекти, а й про етичний, правовий та культурологічний. Це праця не просто про ембріологію та її розвиток і зокрема про досягнення у галузі репродуктивної медицини – вона присвячена концепту сім’ї, власне, йдеться про повернення у суспільство цінності сімейної моделі «батько-мати-дитина».

Віват

Люсі Ґутьєррес «Англійська для дорослих. English is not easy»

Якщо ви хочете нарешті заговорити англійською, але вивчення нудних правил у підручниках зводить вас із глузду — ця книжка саме для вас! English Is Not Easy не містить банальних текстів — це дотепно ілюстрований, яскравий посібник із вивчення однієї з найпоширеніших мов у світі. Ця книжка привертає увагу різнобарв’ям сленгових слів та сміливим гумором. Гортаючи сторінки, ви будете дивуватися, сміятись або навіть заперечувати авторці, але саме завдяки цьому опанування мови перетворитьсяна справжнє задоволення. English Is Not Easy — це свіжий погляд на вивчення англійської як для початківців, так і для знавців та навіть носіїв мови.

Новинки нон-фікшн до 26-го Форуму видавців 0

Це ґрунтовне видання ознайомить читача зі світовими шедеврами архітектури, скульптури, живопису, концептуального мистецтва. Написана відомими мистецтвознавцями й істориками культури, яскраво ілюстрована книга допоможе скласти уявлення про найзнаковіші твори. Автори простежують еволюцію художнього мислення з давніх часів до сьогодення, супроводжуючи статті хронологічною шкалою, що полегшує орієнтування у відповідному історичному контексті.

У світовому бестселері «Міф про милу дівчинку» авторка спростовує чимало кар’єрних стереотипів і руйнує міф про те, що успіху на роботі досягають лише «залізні леді». Фран Гаузер позиціонує риси милої дівчинки як ефективну стратегію досягнення успіху, створюючи новий образ жінки-лідерки. Вона доводить, що у таких якостях як емпатія, доброта та милосердя, що недооцінюються у світі бізнесу, криється справжня сила.

«Міф про милу дівчинку» навчить переконливо вести переговори, викликати довіру в бізнес-партнерів, самостійно ухвалювати рішення та розв’язувати конфлікти, не перетворюючись при цьому на чудовисько. Час запустити невикористаний потенціал сили і доброти, амбітності і привабливості, чуйності і рішучості. З ним вам під силу змінити усталений спосіб сприйняття жінок на роботі і побудувати блискучу кар’єру.

Що спільного у Шарля де Ґолля та Стіва Джобса, Сержа Ґенсбура та Дж. К. Роулінг, Томаса Едісона та Вінстона Черчилля? Усі вони зазнавали поразок, перш ніж стали успішними. Їхні приклади ніби підказують нам: сила полягає не в одній невдачі, а в їх безлічі. Існують поразки, що дають нам силу не сходити зі свого шляху, і ті, що спонукають нас його змінити. Є провали, які формують із нас бійців, роблять мудрішими, звільняють час для інших справ.

Розповідаючи історії успіху відомих людей крізь призму вчень Ніцше, Фройда та інших визначних філософів, автор цієї книжки навчить вас досягати успіху, протистояти невдачам і перетворювати поразки на перемоги, щоб жити повноцінно і здійснити свої мрії.

Автор запрошує в цікаву мандрівку у просторі та часі винними регіонами Старого і Нового світу. Ви відвідаєте Францію та Італію, Іспанію та Німеччину, Аргентину й Чилі, Австралію й Нову Зеландію, познайомитеся з особистостями, які назавжди вписали свої імена в історію виноробства, навчитеся правильно читати винні етикетки й легко опануєте складну винну термінологію. Вon voyage, пані та панове! І обов’язково візьміть із собою келих, щоб повною мірою насолодитися смаком та ароматом червоного, білого й рожевого!

Шарль Пепен «Філософія впевненості в собі»

Щоразу, коли долають сумніви і страх, що нічого не вийде, — читайте цю книжку. Замість перебувати в стані напруження й невизначеності, надихайтеся мудрим досвідом людей, які боролися з невпевненістю в собі протягом життя.

Спираючись на ґрунтовні праці античних та сучасних філософів, психоаналітиків і психологів, а також на досвід великих спортсменів і митців, Шарль Пепен розкриває таємницю віри в себе.

Фабула

Роберт Мартін, також відомий як дядечко Боб,— знакова постать у світі розробки ПЗ, блискучий професіонал, міжнародний консультант, один із тих, хто створив у 2001 році всесвітньо відомий Agile-маніфест. «Чистий код» — мабуть, найвідоміша й найпопулярніша книжка цього автора.

Навіть поганий програмний код може працювати. Однак якщо він не є «чистим », це заважатиме розвитку проєкту, відтягуючи значні ресурси на його підтримку та «приборкання». Книжка Р. Мартіна присвячена саме гарному програмуванню і насичена реальними прикладами коду. Із нею ви навчитеся відрізняти хороший код від поганого, дізнаєтеся, як писати гарний код і як перетворити поганий код на по-справжньому чистий. Автор наводить принципи, патерни і прийоми написання чистого коду, практичні сценарії зростаючої складності, перелік евристичних правил і «запахів коду». Загалом це першокласна база знань і прикладів, що описують хід нашої думки в процесі читання, написання та чищення коду.

Роберт Мартін — визнаний авторитет у галузі комп’ютерної архітектури, без перебільшення геній і чудовий оповідач. Спираючись на багаторічний досвід і використовуючи цікаві приклади з власної (і не лише) практики, автор розповідає про базові принципи створення програмного забезпечення.

Книжка в першу чергу адресована програмістам і програмним архітекторам, але буде цікавою й корисною будь-кому, хто цікавиться сучасними комп’ютерними технологіями.

Шон Керролл — активний фізик-теоретик — написав чудову книжку про сенс нашого Всесвіту і життя. Елегантно й чітко описуючи найскладніші поняття сучасної фізики, він доступно розповідає не лише про бозон Гіґґза та додаткові виміри, але й допомагає нам зрозуміти, хто ми є і де перебуваємо. Простір і час безмірні, але розуміння цього не повинно знецінювати людське життя — навпаки, йому треба надати нового сенсу.

Шон Керролл — фізик Каліфорнійського технологічного інституту письменник — розкриває таємниці ідей, пошуків та чудес, що підштовхнули до відкриття бозона Гіґґза. Це фундаментальна частинка, яку не можна спостерігати безпосередньо, але існування якої можна припустити завдяки непрямим свідченням у прискорювачі з високими енергіями. Книжка також описує бозона Гіґґза в контексті фізики елементарних частинок, яку Керролл відмінно роз’яснює, вдаючись до багатьох метафор з повсякденного досвіду, щоб додати певної конкретності дуже абстрактним поняттям. Його стилю притаманне почуття гумору й вміння зацікавити читача.

Автор цієї книжки розпочинав свій шлях простим будівельником і навіть у найсміливіших своїх мріях не бачив себе власником усесвітньо відомої мережі готелів. Один з найбільш талановитих бізнесменів нашого часу розповідає історію своєї імперії  під назвою Four Seasons. Секрети успіху від Ізадора Шарпа прості: це висока якість, бездоганний сервіс, корпоративна культура і унікальний бренд. Та насамперед це люди, «сила-силенна хороших людей».

Появу нового покоління неможливо зупинити, то чому б не підготуватися до неї замість очікувати на зіткнення, що дорого коштуватимуть компанії?

На ринок праці вривається абсолютно нове покоління. Таке трапляється не кожного дня. 

Ця книжка присвячена поколінню Z на роботі. Її мета — розпочати обговорення того, як воно поводитиметься в трудових колективах. Ми хочемо розповісти про те, ким є представники покоління Z, чому вони є такими, а також про їхні сім характерних ознак.

Східна стратегічна гра Ґо — найдавніша й найскладніша гра на планеті. Протягом тисячоліть вона була міцно пов’язана з політичною, військовою та бізнесовою елітами країн Сходу. Не дивно, що й у сучасному світі особливу цікавість до гри виявляють політики й бізнесмени. 

Для досягнення перемоги Майстри гри застосовують перевірені часом стратегічні принципи й підходи, котрі допомагають приймати правильні рішення та діяти якомога ефективніше. Ці принципи є досить абстрактними й тому можуть бути застосовані в переважній більшості сфер людського життя, особливо там, де точиться конкурентна боротьба: у політиці, бізнесі та військовій справі. У книжці розбираються 30 найважливіших стратегічних концепцій Ґо, кожен принцип проілюстровано прикладами зі світу сучасного бізнесу.

Брайт Букс

Новинки нон-фікшн до 26-го Форуму видавців 0

Олександра Яворівська «ЮКІ. Людина 400 шрамів»

Мотивуюча книжка про найвидатнішого воротаря в історії хокею — українця за походженням Тараса Савчука, рекорд якого — 103 «сухі» перемоги — вже понад сорок років не зможе побити ніхто.

Володимир Яворівський «Вони були, вони є»

Новий твір Володимира Яворівського — це книжка спогадів у пам’ять тим, із ким звела автора доля. Серед них Роман Іваничук, Григір Тютюнник, Павло Загребельний, Анатолій Дімаров та інші, хто творив українську літературу, попри намагання радянської цензури стерти всі національні риси. А також про тих, хто не побоявся піднятися проти комуністичної системи й вибороти незалежність України. 

Новинки нон-фікшн до 26-го Форуму видавців 0
Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

7 thoughts on “Новинки нон-фікшн до 26-го Форуму видавців

    Залишити відповідь