Що читають топові українські бізнесмени: добірка з проекту Big Money

В проекті Big Money бізнесмен Євген Черняк розмовляє з топовими українськими підприємцями. Майже в кожному випуску розмова заходить про книги –  Черняк запитує, яка книга змінила життя героїв програми. Yakaboo передивився десятки випусків цього проекту і записав, які книги радять почитати найуспішніші бізнесмени країни.


18_01_07

Іцхак Пінтосевич


Відомий бізнес-тренер, один день тренінгу якого коштує $18 тисяч, говорить, что вже 5 років на кожному своєму тренінгу він питає у учасників, чи читали вони «7 звичок надзвичайно ефективних людей» Стівена Кові. Чим нижчий рівень менеджерів, які прийшли на його тренінг, тим менше серед них людей, що прочитали цю книгу – переконаний Іцхак.

До речі, сам Іцхак Пінтосевич написав з десяток мотиваційних книг. Купити їх можна за посиланням.


18_02_07

Борис Ложкін


На момент зйомок передачі Ложкін дочитував книжку «Людина розумна. Історія людства від минулого до майбутнього». «Ця книга не про бізнес, але вона більше, ніж про бізнес. Дуже важлива книга», — говорить він.


18_03_07

Дмитро Дубілет


Екс-директор IT-департамента «ПриватБанку», один із засновників Monobank Дмитро Дубілет каже, що його надихнула книга «Искренняя лояльность» Фредеріка Райхельда. «Ця книга розкриває суть опитувань клієнтів щодо їхньої лояльності до компанії, та пояснює, що з результатами цих опитувань потім робити. Це незамінно в будь-якому бізнесі», – пояснює Дубілет.


18_04_07

Петро Чернишов


Президент «Київстара» радить прочитати книгу Стівена Лансбурга «Экономист на диване», а також книгу цього ж автора «More sex is safer sex» («Чим більше сексу, тим він безпечніший»). «Ця книга не про секс, а про економіку», – переконує Чернишов.


18_05_07

Ігор Мазепа


Гендиректор інвестиційної компанії «Concorde Capital» Ігор Мазепа пропонує прочитати книгу «Атлант розправив плечі» Айн Ренд. «Вона актуальна саме тому, що ми живемо в часі нелогічних рішень, конфліктів інтересів, корупції, людського маразму», – пояснює бізнесмен.


18_05_07

Юрій Косюк


Український мільярдер, що заснував «Миронівський хлібопродукт» (ТМ «Наша Ряба» та ряд інших) говорить, що одна з найважливіших книг в його житті – це «Добыча»: всемирная история борьбы за деньги, нефть и власть».

Ще одна книга від Косюка — «История менеджера» Джека Велча.


18_06_07

Ольга Гуцал


Власниця компанії «Каміон ойл» та ювелірного салону «Абрикос» розказала Черняку, що вона у 12 років прочитала «Братьев Карамазовых» Достоєвського, і це перевернуло її життя. Після того Гуцал перечитувала цю книгу багато разів. «Я здивувалась, що люди на одну й ту саму проблему дивляться по-різному. І щоразу, коли я перечитую цю книгу, розумію іншого брата, з року в рік погоджуюсь з іншим персонажем. І це мене багато чому навчило. Навчило тому, що світ дуже об’ємний, а не плаский», – говорить Ольга.


18_07_07

Роберт Гулієв


Відомий винороб, власник бренду «Вина Гулієвих» радить прочитати книгу «Моя мужская правда» Філіпа Рота. «Ця книга важлива для чоловіка чи для підприємця?» — питає Черняк. «Для чоловіка, а значить для підприємця», – відповідає Гулієв.


18_08_07

Владислав Чечоткін


Засновник «Розетки» говорить, що книги, яка б змінила його життя, він назвати не може, але недавно прочитав «Людина розумна. Історія людства від минулого до майбутнього».


18_09_07

Гарік Корогодський


Власник «Дрім тауна», одіозний підприємець Гарік Корогодський каже: «Усі улюблені книги у мене лежать в туалеті». Зокрема – Ільф і Петров та їхні історії про Остапа Бендера. «Для мене якість текста дуже важлива. А у них настільки красиво розставлені слова!», – пояснює Гарік.

Також він любить Бабеля, оповідання О. Генрі, а от Зощенко йому «не зайшов». Ще один автор, якого сильно поважає Корогодський – російський письменник Дмитро Горчев, що помер 8 років тому.

Сам Корогодський теж пише книги: «Как потратить миллион, которого нет», та «У нас был секс».


18_10_07

Віталій Антонов


Один з власників мережі бренда автозаправок «Окко» говорить, що його життя змінила книга Теодора Драйзера «Фінансист». Він прочитав її в 16 років і захопився поглядом на життя автора.

А ще Віталій Антонов говорить, що його ставлення до бізнесу сформувала політекономія капіталізму, сформульована у «Капіталі» Маркса. До речі, ця книга є у вигляді комікісів.


18_11_07

В’ячеслав Клімов


Один зі співвласників «Нової пошти» на питання про книгу, що змінила його життя, відповів, що це «Атлант розправив плечі» Айн Ренд. «Завдяки їй я до кінця зрозумів, хто я – зрозумів, що я кріейтер, який щось створює, і саме від цього у мене є запал щось робити», – говорить він.


18_12_07

Стас Матвієнко


Стартапер, co-founder в «ALLSET» Стас Матвієнко радить прочитати такі книги:

 


18_13_07

Тарас Барщовський


Львівський мільйонер, учасник списка Forbes та власник компанії «T.B.Fruit» Тарас Барщовський говорить, що його захоплює книга «Людина розумна. Історія людства від минулого до майбутнього». «Це сконцентрований масив інформації, який зібрали і легко видали читачам», – пояснює він свій вибір.

Також на Тараса дуже вплинув життєвий шлях Левка Лук’яненка, описаний в його книгах. «Це не про патріотизм, це про мотивацію, щоб зрозуміти, що людині треба пройти, щоб прийти до своєї мети. Немає різниці, чим ти займаєшся, мова про мотивацію та характер», – говорить бізнесмен.


18_14_07

Ігор Ніконов


На одного з найкрупніших київських забудовників вплинули книги Дейла Карнегі. «Колись я прочитав їх в молодості і перестав перебивати людей. Це допомагає в бізнесі, коли людину слухаєш, вона розповідає більше, ніж збиралась розказати», – пояснює Ігор Ніконов.


18_15_07

Олексій Кузнєцов


Успішний український оперний співак, який недавно переїхав в Америку, Олексій Кузнецов радить прочитати «Психологію впливу» Роберта Чалдіні.


18_16_07

Ігор Гуменний


Засновник «UBC Group» вважає, що для бізнесменів-початківців стане в нагоді книга «Позиционирование» Джека Траута, або його ж «Маркетинговые войны». «Ці книги все розкладуть для вас по місцях», – впевнений Ігор Гуменний.


Друзі, ми, до речі, змінили формат розсилки. Хочете поглянути? Підписуйтеся і щоп’ятниці отримуйте від нас оновлення на пошту:

Тетяна Гонченко
Маю в житті чотири пристрасті: журналістика, подорожі, література і котики. Тож багато пишу, багато їжджу по світу, багато читаю і маю двох котиків. Зрештою, ці сфери тісно пов’язані: хороший журналістський текст – це теж література. А книги – це ще один спосіб подорожувати. Котики ж прекрасні самі по собі. Веду телеграм-канал про книжки: http://t.me/npzbvnkngchtn
https://www.facebook.com/atanoissapa

736 thoughts on “Що читають топові українські бізнесмени: добірка з проекту Big Money

    Залишити відповідь