Що Білл Ґейтс читав у 2018 році: Топ 5 від відомого підприємця

Один із найвідоміших підприємців світу, власник Microsoft Білл Ґейтс щороку традиційно публікує у своєму блозі топ книжок, які йому найбільше сподобалися. У 2018 топ-5 Білла об’єднаний єдиною темою — ті книги, які він рекомендує в якості подарунка. Пропонуємо переклад запису з блогу Ґейтса, де він пояснює, які саме книжки і чому він радить.

Такі люди, як я, люблять дарувати — чи отримувати! — книги на свята. Хороша книга — це ідеальний подарунок: він продуманий та його легко запаковувати (і не потрібно батарейок чи збірки). До того ж, я вважаю, що кожному в житті не завадить отримати ще кілька книжок. Зазвичай я не замислююся над тим, чи була би та або інша книга хорошим подарунком, коли формую свій традиційний список літератури — але цьогоріч добірка вийшла дуже «подарунковою».

Мій список — досить різнобічний: від довідника з медитації та заглиблення в тему автономної зброї і до трилеру про занепад перспективної у свій час компанії. Для кожного знайдеться щось своє. Якщо ви шукаєте гарантовано якісний подарунок для друзів чи членів родини, то з цієї п’ятіркою ви точно не прогадаєте.

Тара ніколи не ходила до школи чи до лікаря, аж доки не покинула домівку у 17-річному віці. Ніколи не думав, що мені виявиться близькою історія зростання у сім’ї мормонів-«виживальників», але авторка настільки гарно пише, що я мимоволі замислився над власним життям, коли читав про її дитинство, проведене в екстремальних умовах. Нам з Меліндою сподобалися ці мемуари дівчини, чиє прагнення навчатися було таким сильним, що вона, попри все, таки закінчила Кембриджський університет.

«Army of None» Пол Шарре

Автономна зброя — це не зовсім те, що в нас на думці під час зимових свят, однак цю наштовхуючу на роздуми працю на тему використання штучного інтелекту у військовій справі важко відкласти. Це надзвичайно складна тема, але автор надає чіткі пояснення та переваги і недоліки застосування військової техніки машинного управління. Його вільне володіння знаннями у даній сфері — не дивина: автор є ветераном армії США і допомагав уряду країни розробляти політичну стратегію з використання автономної зброї.

Що Білл Ґейтс читав у 2018 році: Топ 5 від відомого підприємця 0
Що Білл Ґейтс читав у 2018 році: Топ 5 від відомого підприємця 0

«Bad Blood» Джон Керіру

Декілька моїх друзів порекомендували мені цю книгу. Джон Керіру надає інсайдерський погляд на злет і падіння стартапу Theranos. Історія ще більш божевільна, ніж я очікував, і як тільки я її почав, то відкласти вже не зміг. У цій книзі є все: продумані афери, ділові інтриги, сенсаційні скандали, зруйновані долі та занепад компанії, що свого часу оцінювалася в $10 млрд.

Я — запеклий фанат усіх праць Харарі, і остання його книга не стала виключенням. І в той час як «Людина розумна» та «Homo Deus» стосуються минулого та майбутнього відповідно, то ця — про сьогодення. Якщо 2018 рік ошелешив вас подіями, «21 урок» надасть вам допоміжний інструментарій для того, щоб зуміти «переварити» новини та замислитися над сучасними викликами людства.

Що Білл Ґейтс читав у 2018 році: Топ 5 від відомого підприємця 0

«Headspace Guide to Meditation and Mindfulness» Енді Паддікомб

Впевнений, що в 25 років я би тільки фиркнув при згадці цієї книги, але останнім часом ми з Меліндою всерйоз зайнялися медитацією. Книжка розпочинається розповіддю Паддікомба про свій шлях від студента до буддійського монаха, а потім — до експерта, що в розважальній манері розповідає, як медитувати. Якщо ви прагнете розширити свою свідомість, це — чудовий матеріал для початку.

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

12 thoughts on “Що Білл Ґейтс читав у 2018 році: Топ 5 від відомого підприємця

    Залишити відповідь