«Бібліотека для героїв»: хто отримає нові книги

Соціальна ініціатива Yakaboo «Бібліотека для героїв» набирає обертів. Найбільша онлайн-книгарня оголосила про початок другого етапу проєкту – ще чотири міні-бібліотеки у військових частинах отримають цікаві книги.

В червні 2020-го першу партію з 400 примірників отримали військовослужбовці з прифронтового Маріуполя. Новина про добру справу набула розголосу і до Yakaboo звернулися з запитами різних куточків країни.

На цьому етапі проєкту літературні новинки поїдуть до військовослужбовців повітряних сил у Вінниці, до навчального центру сухопутних військ «Яворів», що на Львівщині, а також Кременчуцького шпиталю.

  • Ми розуміємо, як важливо нашим захисникам мати доступ до якісної літератури та можливість займатися саморозвитком. Водночас – як необхідно хоча б іноді відволіктися від служби, розслабитися та отримати натхнення.

    «Бібліотека для героїв»: хто отримає нові книги 0

    Іван Богдан

    головний виконавчий директор Yakaboo

Військовослужбовці під час відпочинку надають перевагу військовій та історичній літературі, мемуарам та нон-фікшену.
Захисники обрали такі книги, як «Нарис історії України», Ярослава Грицака, «Вояки» Мері Роуч, «Плинні ідеології» Володимира Єрмоленка тощо.

Yakaboo також поповнила міні-бібліотеки новинками художньої літератури, книгами по саморозвитку та посібниками, які допомагають протидіяти сучасним інформаційним маніпуляціями. Мова йде про «Це не пропаганда» Пітера Померанцева та «Нація овочів?» Оксани Мороз.