«Бібліотека для героїв»: Yakaboo створила електронну бібліотеку для військових на передовій

Тепер ще більше книг для військових! Національна книжкова платформа збільшує допомогу та масштабує проєкт «Бібліотека для героїв». У мобільному застосунку Yakaboo тепер є спеціальна поличка з електронними книгами для захисників на фронті. Докладно розповідаємо, які книги віднині зможуть читати хлопці та дівчата на передовій з будь-якого гаджета. 

Електронна «Бібліотека для героїв» – це новий етап реалізації однойменного проєкту, який книжкова платформа Yakaboo ініціювала після 2014-го року. У його рамках ми передавали і продовжуємо передавати паперові книги у військові частини на запит самих військових. Адже наша мета – максимально підтримувати психологічний стан та морально-бойовий дух наших героїв, і один зі шляхів – це забезпечення їх необхідною літературою.

Разом з тим ми знаємо, що у воїнів на фронті не завжди є можливість отримувати, збирати та зберігати паперові видання. А запит від них на книги – неймовірно великий! Щоб доступ до книг став швидшим, простішим та зручнішим, ми створили у мобільному застосунку Yakaboo електронну поличку для військових на передовій.

Як отримати доступ?

Доступ до електронної бібліотеки буде безкоштовним та здійснюватиметься за промокодами. Кожен код може бути використаний лише цільовими отримувачами – військовими на передовій.

Промокоди надаватимуться через громадські організації, фонди, установи тощо, які безпосередньо взаємодіють з військовими та братимуть участь у проєкті. Це дозволить забезпечити контроль та цільове використання промокодів. Перелік таких організацій буде опублікований згодом на сайті та в соцмережах компанії.

Які книги доступні в «Бібліотеці для героїв»?

В електронній «Бібліотеці для героїв» – 473 книги. Наразі ми працюємо, щоб їх стало більше! У застосунку книги поділені за такими тематичними категоріями:

  • Бізнес, економіка
  • Біографії, мемуари
  • Суспільство, держава, філософія
  • Саморозвиток, мотивація
  • Історія
  • Класична проза
  • Сучасна проза
  • Книги англійською
  • Креативність і творчість
  • Маркетинг, реклама
  • Мистецтво, дизайн
  • Здоров’я, правильне харчування
  • Психологія, стосунки
  • Виховання дітей
  • Художня література
  • Детективи
  • Навчальна література
  • Науково-популярна література, технології
  • Релігії світу

Безкоштовний доступ до свого електронного контенту надало видавництво Yakaboo Publishing та ще 7 українських видавництв:
  ✑ Видавництво Анетти Антоненко
  ✑ Discursus
  ✑ Видавництво 21
  ✑ Meridian Czernowitz
  ✑ Видавництво «Чорні Вівці»
  ✑ Видавництво «Ніка-центр»
  ✑ Видавництво Львівського медіафоруму

Дякуємо видавцям за це і будемо раді, якщо долучатимуться й інші, адже разом ми можемо надавати більше допомоги!

Як допомогти проєкту?

Створення електронної бібліотеки відбувається виключно за кошти книжкової платформи Yakaboo та видавців-партнерів. Тому чим більше людей дізнається про проєкт та чим більше ви читатимете наших книжок, тим масштабнішою буде наша підтримка читачам із ЗСУ.

Особисто опікується проєктом та допомагає військовим співзасновник Yakaboo Юрій Кривошея. Докладно про створення «Бібліотеки для героїв» він розповів в ефірі «Ранку Вдома» на телеканалі «Дім»:

Докладніше про соціальні ініціативи Yakaboo

Національна книжкова платформа Yakaboo – це бізнес із важливою соціальною місією: популяризувати читання, зробити Україну найбільш читаючою країною Європи, забезпечити безбар’єрний доступ до книжок та надати українцям потужний і дієвий інструмент для підтримки ментального здоров’я. У фокусі допомоги – насамперед військові. Після 2014-го року Yakaboo запровадила ініціативу “Бібліотека для героїв” та передає сотні книг на запит самих захисників у військові частини, серед яких були і бійці «Азову», і ті, хто повернувся з полону. Наразі Yakaboo створює бібліотеки для поранених бійців у шпиталях – за допомогою професійних психологів ГО Do Ladu співробітники компанії сформували комплекти зі ста книг та особисто привезли у медичні заклади. Бо важливо не просто передавати, а обіймати, підтримувати та відчувати потреби захисників.

Від початку повномасштабного вторгнення, Yakaboo перерахувала 3 млн грн на підтримку ЗСУ – і це тільки те, що надала сама компанія. Іще мільйони гривень – це особиста допомога засновників Yakaboo. Понад півтисячі книг книжкова платформа надала дітям загиблих героїв і допомагає збирати кошти благодійному фонду «Соборна», який опікується цими дітьми. Yakaboo допомагає відновлювати бібліотечні фонди: майже 200 книг передали для бібліотеки Чернігова, яка постраждала від бойових дій. Понад 300 книг – для створення бібліотеки у дитячому просторі «Спільно» від Unicef на центральному залізничному вокзалі Києва. А ще – у перші місяці повномасштабного вторгнення Yakaboo відкрила безкоштовний доступ до мобільного застосунку. Ним скористалися понад мільйон українців, отримавши змогу відволіктись від обстрілів та перезавантажитись, читаючи книги. Компанія долучилась до створення «Довідника безбар’єрності», активно підтримує Всеукраїнську програму ментального здоров’я «Ти як?».

#БібліотекаДляГероїв