На фронті теж потрібні книжки: Yakaboo ініціювала проєкт «Бібліотека для героїв»

Соціальний проєкт «Бібліотека для героїв» від Yakaboo виник у відповідь на запит військових, які потребують якісної літератури, з якою можна провести рідкісні моменти відпочинку і відволіктися. 

В рамках проєкту наша компанія як найбільша онлайн-книгарня відреагувала на цей запит і поїхала особисто передати 400 книжок для чотирьох військових частин. Розповідаємо детальніше, як це було.

У рамках зустрічі військові показали приміщення військових частин, вже наявні у їхніх внутрішній бібліотечці книжки та розповіли про те, чому люблять читати і відчувають нестачу книг. «Найбільш актуальна для нас наразі сучасна військова та історична література», — зазначив військовий Збройних сил України, капітан 56-ї окремої мотопіхотної маріупольської бригади Ераст Кравченко. Тож серед книг, які обрали бійці ООС, є «Нарис історії України» Ярослава Грицака, «Вояки» Мері Роуч, «Плинні ідеології» Володимира Єрмоленка тощо. Та на цьому їхній вибір книг не закінчився. Yakaboo також привезли бійцям сучасну художню літературу, як українську, так і зарубіжну; книжки із саморозвитку; сучасні книги про інформаційний простір та маніпуляції в ньому (зокрема «Це не пропаганда» Пітера Померанцева та «Нація овочів?» Оксани Мороз), а також літературу англійською мовою. 

Генеральний директор Yakaboo розповів на своїй сторінці у Facebook про неймовірно емоційні враження від поїздки: 

Втомлені, але отримали неймовірний заряд позитиву. Навіть не уявляв, що зустріч буде настільки теплою.Коли отримав з рук військових 56-ої окремої мотопіхотної бригади прапор, а від заступника командира полку «Азов» подяку, – зворушило до самого серця.

Однією поїздкою проєкт не обмежиться. Планується зробити його постійним та всеукраїнським, залучити до співпраці книжкову спільноту та розширювати міні-бібліотеки військових. Позитивні відгуки від бійців тільки підтверджують доречність ініціативи.

Про «Бібліотеку для героїв» уже розповіло Міністерство оборони України, Батальйон «Азов» та Генеральний штаб ЗСУ:

На Yakaboo поїздка до військових справила неабияке враження. Ми дуже раді, що змогли допомогти організувати бійцям ООС якісний і приємний відпочинок із книжкою, і чекатимемо на їхнє переможне повернення додому.

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

39 thoughts on “На фронті теж потрібні книжки: Yakaboo ініціювала проєкт «Бібліотека для героїв»

    Залишити відповідь