Книги англійською для рівнів В2/С1

Матеріал підготовано за підтримки:

Маючи мету, бажання і чітку внутрішню мотивацію, будь-яку іноземну мову можна засвоїти за пару років. Однак щоб дійсно зрозуміти мову з усіма її постійними змінами, лексичними й граматичними хитрощами, усталеними фразами, за якими стоять історичні та культурні особливості, може не вистачити й життя. Але спробувати варто!

Якщо ви клацнули на назву цієї статті та читаєте ці рядки, можемо припустити, що ви досягли певних вершин у вивченні англійської мови і можете сміливо заявити, що ви – Upper Intermediate / Advanced. Прийміть наші вітання, бо вам відкриті двері в широке англомовне літературне багатство.

З цього моменту, читаючи англійською мовою, ви можете ставити перед собою такі цілі:

  • розвинути feel of language. Це означає, що до допомоги словника заради дослівного перекладу вдаватися доведеться вкрай рідко. Багато виражень, які зустрічаються в книгах високих рівнів, не мають еквівалента іншою мовою і можуть бути зрозумілі тільки в загальному контексті тексту;
  • розуміти жарти й гумор, а також навчитися самому смішно жартувати англійською. Оскільки кожен регіон має свій особливий стиль гумору і теми, які здаються смішними, книги допоможуть зрозуміти, про що і як краще жартувати;
  • збагатити словниковий запас лексиконом з таких дисциплін: психологія, політика, історія та (частково) філософія. Теми за цими напрямками піднімаються на будь-якому заході, від світського рауту до звичайної вечірки з малознайомими людьми. Варто бути підготовленим до таких бесід;
  • почати читати не тільки художню літературу, а й публіцистику, а також серйозні наукові статті. Практика читання такої літератури допоможе вам у бесіді та підкріпить вашу точку зору науковими фактами;
  • навчитися відчувати і відтворювати іронію, сарказм, а також різного типу завуальовані та двоїсті фрази.

Мемуари Річарда Бренсона, засновника Virgin Group – це фрагменти зі спогадів, які розповідають про найзухваліші пригоди автора, а також про створення досить різношерстого бізнесу, що містить сферу звукозапису, авіаперевезень, телебачення, науки та багато чого іншого. “Втрачаючи невинність” наповнена роздумами Бренсона про життя, здатність ризикувати, політику і ставлення до оточення. Книга говорить з читачем живою британською англійською мовою. Враження і роздуми Р. Бренсона, бунтаря і скандаліста, настільки яскраво описані, що ваш словниковий запас та навички чітко висловлювати думки англійською зміняться назавжди.

Читати також у автора:

Поезію читати складно, але куди складніше її зрозуміти. Однак Томас Гарді, безсумнівно, допоможе полюбити вірші англійською. Поет стане вашим особистим провідником у суспільство початку XX століття з усім його радикалізмом і трансформаціями. Ця дорога буде викликом для вас, але якщо читати повільно, вдумливо, знаходити значення невідомих слів і виразів, детально розбираючи граматичні конструкції, ви навіть не помітите, як ваші мовні навички покращаться в десятки разів.

Читати також:

Захоплива історія про британський побут. Автор проведе нам екскурсію власним будинком, де кожна річ – “експонат”, а кімнати – окремі глави. Читач дізнається історію появи і використання багатьох предметів. Книга нехитра, гумористична і легка для прочитання. До того ж ви дізнаєтеся назви речей, якими оточені щодня.

Читати також:

Світовий бестселер, який то тут, то там спостерігаєш у руках пасажирів в метро, людей в кафе і заклопотаних перехожих по всьому світу. Читаючи цю книгу, ви зможете отримати загальні уявлення про трансформації суспільства, починаючи з періоду появи нас як виду і до розвитку сучасного способу життя. Ваші знання і словниковий запас збільшаться в таких сферах, як політика, релігія, історія і сучасні проблеми.

Читати також:

Ніл Ґейман написав історію про богів минулого і сьогодення, а також про свободу вибору людини і про переродження.

Книга важка, але, безперечно, що вона варто прочитання англійською мовою. Події відбуваються в наш з вами час і описані простою англійською мовою, яку ви можете почути в Оклахомі, Техасі чи Нью-Йорку. Безліч історичних відсилок, роздумів, а головне, діалогів, в яких ви знайдете лайливі слова, жарти, сучасні вирази і сленг, просунуть вашу англійську далеко за межі очікуваного.

Читати також:

Століття веселощів, краси, скороминучості, естетики, творчості та насолоди життям — Фіцджеральд зміг так яскраво і жваво описати всю ту радість і смуток, якими були наповнені люди впродовж часів піку слави джазу. Твори в цих збірках містять опис світу, що оточує автора, і його роздумів про життя. Присвятіть годину свого вечора прочитанню вибраних творів найпотужнішого з класиків XX століття. Тим більше, що з вашим рівнем ви можете це собі дозволити.

Якщо у вас є тема, про яку ви можете говорити годинами, то хорошою практикою було б вибрати коло есеїстів або фахівців в цій сфері — і читати їх роботи. Погоджуйтеся з їх точкою зору, спростовуйте її, пишіть власні есе на цю тему.

Систематичність, інтерес і мотивація — три кити успіху при читанні літератури іноземною мовою. Головне — не зупинятися. Якщо не йти вперед, то доведеться повертатися назад, бо на місці стояти неможливо. Але з гарною книгою шлях видасться набагато цікавішим.

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

242 thoughts on “Книги англійською для рівнів В2/С1

    Залишити відповідь