Сьогодні день народження Стівена Кінга: 15 несподіваних фактів про Короля жахів

Зміст[ сховати ]

Сьогодні, 21 вересня, день народження Стівена Кінга — йому виповнюється 71 рік. На честь свята блог Yakaboo публікує 15 несподіваних фактів з його біографії.

1

Бути письменником у нього — в крові

Батько автора Дональд Едвін Кінг також був письменником, однак невдалим. «Я ніколи не читав рукописи батька, але мама казала,що в нього їх було багацько», — зазначив Кінг. Батько покинув сім’ю, коли Стівену було два роки, і більше він його ніколи не зустрічав.

«Прогульщик»

У першому класі Кінга залишили на другий рік через постійні прогули.

2

3

Головне — не переставати пробувати

Стівен почав писати і подавати свої рукописи у віці 16 років. Щоразу, як йому відмовляли у публікації, він нанизував листи від видавців на забитий у стіну цвях. Врешті цвях звалився через надмірно велику кількість таких листів. Вперше розповідь Стівена опублікували, коли йому було 19, заплативши при цьому гонорар у $35.

На межі виживання

Кінг ріс без батька, і його сім’я була дуже бідною. Перша робота письменника була на заправці, потім він також працював у хімчистці і навіть був викладачем англійської.

4

5

Анонім

Кінг опублікував сім романів під псевдонімом Річард Бахман.

Робоча атмосфера

Під час написання книг Стівен слухає хардрок. Його улюблені групи — AC/DC та The Ramones.  

6

7

Меценатство з вигодою

У 1992 році Кінг пожертвував гроші на будівництво бейсбольного стадіону містечку Бангор (штат Мен, США), де він сам проживає.Єдиною умовою було, щоб стадіон побудували так, аби табло з результатами можна було побачити з вікна його будинку.

Талановите подружжя

Дружина Стівена Табіта сама є автором кількох романів.

8

9

Не без життєвих драм

У 1999 році Кінг потрапив під мікроавтобус. Після інциденту в письменника були зламані ребра, права нога, кістки тазу; у нього були також пошкоджені легені та пробита голова. Через кілька місяців Стівен купив цей самий мікроавтобус: юристи порадили йому це зробити, щоб ніхто раптом не продав його, маніпулюючи постаттю відомого автора.

Зима вже близько

Стівен часто грав у покер разом із автором серії книг «Пісня льоду й полум’я» Дж.Мартіном. Ігри проходили під час форумів прихильників наукової фантастики.

10

11

Демони — всередині нас

Кінг відкрито заявляє про свою історію боротьби з алкогольною та наркотичною залежністю. Він зокрема зізнавався, що майже не пам’ятає, як написав роман «Куджо», бо під час написання зловживав різноманітними речовинами.

Усе не перелічиш

В ранній період творчості Кінг міг написати 2-3 тис. слів (6 сторінок) за 3-4 години. Наразі ж він пише лише по тисячі слів на день.

12

13

Страхи приборкувача жахів

Кінг дуже боїться літати, тому часто замість літаку проїжджає зі штату в штат на мотоциклі.

Книжок ніколи не достатньо

Особиста домашня бібліотечка Кінга налічує понад 17 тисяч книжок. І він прочитав майже всі з них (бо його полички постійно поповнюються, тож найновіші прочитати поки не встигає).

14

15

Небачена щедрість

Кожен бажаючий може придбати права на екранізацію творів Кінга сього за $1. Тих, хто скористався такою можливістю, називають «доларовими крихітками» (Dollar Babies), і вони організували цілий фестиваль, де можуть продемонструвати свої роботи.

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

12 thoughts on “Сьогодні день народження Стівена Кінга: 15 несподіваних фактів про Короля жахів

    Залишити відповідь