Книжковий огляд для Апостроф-TV: “Кохана” Тоні Моррісон, “Наші душі вночі” та “Голосно, тихо, пошепки”

Про три новинки до Книжкового Арсеналу у жанрі художньої прози та ілюстрованих видань розповідає редакторка блогу Ксеня Різник для інтернет-каналу Апостроф-TV.


“Кохана” – один із найвідоміших романів Тоні Моррісон, який отримав Пулітцерівську премію в 1988 році, а згодом і Нобелівську премію в 1993 році. В основі подій покладена реальна історія, яка мала місце у 80 – х роках XIX століття у штаті Огайо. Це історія про чорношкіру рабиню, яка вбила свою доньку, щоб врятувати її від рабства.

Роман “Наші душі вночі” американця Кента Гаруфа недавно перекладений українською мовою, став останнім для автора. Це зворушлива історія про людей похилого віку, які через відчуття самотності, вирішили одного дня проводити ночі разом, щоб було з ким поговорити.

Книжка для дітей і не тільки “Голосно, тихо, пошепки” від “Творчої майстерні «Аґрафка» Романи Романишин та Андрія Лесів – пізнавальна книжка-картинка про слух, звук і тишу, про голос і мовчання, про звуки, які ми чуємо і яких не чуємо. Про те, як важливо слухати і чути один одного.

Читати: Книжковий огляд для Апостроф-TV: “Сила інтровертів”, “Олівія Кіттеридж” та “Антарктична експедиція Шеклтона”

Читати: Книжковий огляд для Апостроф-TV: “Інґа”, “Несказане” та “Шевченко від А до Я”

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

9 thoughts on “Книжковий огляд для Апостроф-TV: “Кохана” Тоні Моррісон, “Наші душі вночі” та “Голосно, тихо, пошепки”

    Залишити відповідь