Прочитай це першим: англомовні новинки серпня на Yakaboo

На сайті Yakaboo постійно з’являються новинки англомовних видавництв, книжки, про які вже говорить весь світ — і які час прочитати вам. Що гаряче читати в серпні, щоб іти в ногу з трендами, — шукайте у нашій добірці. 

Авторку цієї книги ви навряд чи знаєте — це її письменницький дебют. Але ось про дану книгу могли цілком чути. Пам’ятаєте історію про валізу, в якій знайшли подробиці нерозгаданого слідства, що проводила письменниця Гарпер Лі? Так, виявилося, що авторка відомого роману «Вбити пересмішника» задумувала написати кримінальну белетристику, чи то пак, true crime, щось на зразок «Холоднокровного вбивства» Трумена Капоте (яке, згідно з чутками, теж значною мірою написала Гарпер, але це вже зовсім інша історія). 

У штаті Алабама один священник виявився… серійним убивцею. Його виправдали. Потім цього священника вбили — і цього вбивцю виправдали теж. Таку незвичну несправедливість і таємничі обставини подібних вбивств і намагалася зрозуміти Гарпер Лі. Потім щось стало їй на заваді — і таке розслідування про розслідування проводить випускниця Гарварду Кейсі. 

Занудьгували без «50 відтінків сірого»? Що ж, авторка скандальної серії книжок не змусила фанатів довго чекати на чергову історію кохання. Аристократ і служниця — це романтична історія в найкращих традиціях «Попелюшки», і цього разу все значно скромніше, аніж у попередній творчості письменниці. Не позбавлені, однак, пристрасті описи про таке “нерівноцінне” кохання інтригуватимуть до кінця — чи захоче спадкоємець величезних, майже королівських статків і, до того ж, неабиякий ловелас залишитися з однією простою служницею. 

Тепер, коли Барак Обама вже не на посту президента США, його спічрайтер і радник з питань безпеки Бен Роудс може трохи привідкрити завісу того, як саме була побудована робота адміністрації президента в період його діяльності. Роудс розповідає про безліч нюансів — про важливість слів і промов, про процес прийняття стратегічних рішень і, врешті-решт, про дружбу з Бараком Обамою, показуючи його не лише як діяча, а й як звичайну людину. Ця книжка є цінною з точки зору політичного аналізу, складання психологічного портрета держдіяча та розбору комунікативних засобів створення політичного іміджу. А також вона може бути прекрасним подарунком для тих, кого вражають здобутки Барака Обами і хто захоплюється його надзвичайним впливом на розвиток США.

Ця книжка вже потрапила в довгий список Букерівської премії 2019. 

У майбутньому стосунки стануть складнішими — в них втручатимуться надбання штучного інтелекту і розвиток трансгуманізму. Люди стануть небінарними особистостями, зможуть технологічно оснащувати своє тіло, і через це можуть зникнути будь-які расові і гендерні відмінності. Майбутнє може стати більш толерантним і різноманітним. Однак це лише одна з точок зору, які висловлюють герої даної книги. В ході історії ви зустрінете професора і технологічного візіонера Віктора Штейна, який і висловлює думку про стирання кордонів і ярликів завдяки новим інноваційним здобуткам; трансгендерного чоловіка Рай Шеллі, який співпрацює зі Штейном, однак відчуває від нього певну загрозу; і Рона Лорда, продавця секс-ботів. Якщо імена героїв здаються вам схожими на щось, то ви цілком вгадали — авторка робить чисельні алюзії на твір «Франкенштейн», а три герої її книжки дещо схожі на письменницю Мері Шеллі, її чоловіка поета Персі Біші Шеллі та близького друга сім’ї Лорда Байрона. Що ж, цікава інтерпретація майбутнього — з футурологічним філософським підтекстом.

Бакмана ви можете знати завдяки таким ніжним і добрим історіям як «Моя бабуся просить їй вибачити», «Чоловік на ім’я Уве» та «Брітт-Марі була тут». Тепер в колекції чесних есеїв про життя автор намагається пояснити своєму дворічному синові, як влаштований світ навколо. Книжка допоможе батькам: своїми душевними зверненнями Бакман ніби показує, на що варто акцентувати увагу у вихованні; він згадує власні дитячі переживання — та запевняє, що вони не були варті того, аби про них так багато думали. Але також ці історії будуть цікавими до прочитання і широкому загалу. Де в чому кумедні — зокрема, спроби Бакмана описати суть дорослих стосунків дитині («Було би легше, якби я просто розповів тобі про лелеку»), — а також надзвичайно глибокі. Це майже мемуари, однак розказані настільки близько, ніби ми чуємо їх від рідної людини. І від цього вони ще більш прекрасні.

Тімоті Снайдер — професор історії в Єльському університеті, відомий за такими книгами як «Криваві землі», «Роздуми про двадцяте століття», «Про тиранію». У цій книзі автор говорить авторитаризм, який, закріпившись в Росії, поширює свій вплив на демократичні держави Європи. Кіберпропагандистські методи, поширення хаосу та катастрофічні наслідки для стабільності усього світу — Снайдер детально аналізує і на прикладах викриває можливі слабкості і загрози в міжнародному порядку. Книга — наразі на часі, вона розповідає про актуальні події, допомагає сформувати цілісну картину і є острівцем критичного мислення у бурхливому морі пост-правди.

Барак Обама вказав цю книжку у своєму вже традиційному щорічному списку улюбленої літератури «Книга року». Авторка, відома за романом «Долі та фурії», написала книжку, зіткану з переплетінь різноманітних історій. Герої проживають в різні часи, мають різний соціальний статус і вік, різну невизначену до кінця долю, — але всі вони мешкають у Флориді. Основними темами оповідей стають: самотність, роль сім’ї, плин часу, злість та зв’язок між задоволенням і болем. Лорен чудово вміє розповідати історії і занурювати читача у свою вигадану (але чи таку вже й вигадану, насправді?) реальність.

Бібліотекар Аушвіцу? Ця книжка від самого початку створює багато запитань. Звісно ж, що така бібліотека могла бути лише таємною — нацисти не дозволили б у концтаборі жодного натяку на подібні речі. Тож оберігати 8 вцілілих книжок і людей, які настільки добре пам’ятають деякі історії, що самі стали живими книжками, доводиться 14-річній Діті. Роман частково заснований на реальних подіях. Діта Краус — реальна людина, якій вдалося переповісти свою історію автору цієї книги. Хоча це все і здається зараз неможливим: в’язні концтабору вирішують створити школу для дітей і маленьку бібліотечку, про яку не повинен знати ніхто чужий, інакше вони розплатяться за це своїм життям…

Цю книжку радить до прочитання С’юзен Кейн, авторка відомого бестселеру «Сила інтровертів». І вона — те, що треба для сучасного офісного працівника. Як піти у відпустку, не думаючи про накоплені у папці «Вхідні» повідомлення? Як вижити в доволі емоційному середовищі, зосередившись більше на своїй роботі? Як не ділитися з колегами зайвим і залишати особисту інформацію нерозголошеною, розмежовуючи таким чином роботу від повсякденного життя? Прочитавши цю книжку, ви дізнаєтеся, що відповіді на ці питання — насправді дуже прості. 

223 thoughts on “Прочитай це першим: англомовні новинки серпня на Yakaboo

    Залишити відповідь