Англомовні новинки місяця: яку літературу читають у світі

Розповідаємо про ті англомовні новинки, які з’явилися на сайті Yakaboo і які можна замовити вже зараз. Читайте хітові книги світу першими!

Перша автобіографічна книга видатного співака і музиканта Елтона Джона, який зі скромного хлопчика, вихованого в дусі католицизму, перетворився на епатажну зірку світового масштабу. У своїй автобіографії Елтон розповідає про такі речі, як спроба самогубства, дискотека з королевою Єлизаветою ІІ, дружба з Джоном Ленноном, Фредді Мерк’юрі і Джорджем Майклом, боротьба з наркозалежністю та заснування фонду допомоги хворих на СНІД. А також про те, як нарешті віднайшов справжнє кохання і став батьком. Це відверта книга з безліччю подробиць та психологічних роздумів. 

Нова книжка від автора «Безжальної правди про нещадний бізнес» (The Hard Thing About Hard Things). Бен Горовіц — фахівець з сучасного менеджменту та передовий венчурний капіталіст. В цій книзі він розповідає про корпоративну культуру та про те, як її можна підтримувати у потрібному керівникові напрямку. Адже всі люди різні і їхні цінності формувалися за цілковито різних обставин — а в організації треба раптом звести ці різні цінності до спільного знаменника, який би не був ні для кого в компанії суперечливим. 

Ця історія майже гарантовано сподобається вам, якщо ви були в захваті від «Татуювальника з Аушвіца» — автор видатного роману рекомендує цю книгу, називаючи її сміливою, провокаційною і захопливою, а також такою, що має міжнародне значення.

Це розповідь про жителів Сирії, про розділене війною подружжя, яке опинилося у важкому стані. Зі звичним спокійним життям бджоляра і художниці було покінчено — тепер їм доводиться виживати, знаходити в собі бодай якусь надію та рухатися вперед, до міграційного табору, де вони бодай зможуть відволіктися та уберегти себе поряд з іншими, хто опинився в такій же ситуації.

У збірці з тридцяти оповідань від авторки вже культового «P.S. Я люблю тебе» читач знайде для себе історії для різних настроїв: вражаючі, заспокоюючі, люблячі, трохи сльозливі чи навпаки — позитивні і налаштовуючі на хороший лад. Назви оповідань починаються зі слів «Про жінку, яка…» — і далі інтригують часто нестандартними завершеннями. Наприклад, «Про жінку, яка провалилася крізь стелю і зустріла там унизу багатьох інших жінок» чи «Про жінку, яка посміхалася». Та обережно — ці назви часом заплутують, і та ж усмішка може приховувати зовсім не веселі мотиви…

Для фанатів Гаррі Поттера, особливо екранізованої версії цієї історії, підійде цей посібник з коротким описом усіх заклинань, які тільки використовувалися у магічному всесвіті чарівників. Видання доповнюють фото з фільмів, довідкова інформація про різних істот та явища, а також навіть схеми і наочні пояснення принципу дії магії. 

Цю міфічну історію Цирцеї, розказану від першої особи, було номіновано на одну з найпрестижніших літературних нагород Великої Британії Жіночу літературну премію 2019. Книжку обрали книгою року відразу декілька видань — Guardian, Telegraph, Times Literary Supplement, Goodreads, BuzzFeed, Washington Post, Newsweek, People, Publishers Weekly та багато інших. 

Цирцея, яка володіє магічними силами, пожертвує усім заради смертного Одіссея. Які страждання через це вона переживе? Читайте в цій книзі, яка є художнім осмисленням міфу про вічні людські почуття.

Яке сучасне життя жінки в Кувейті? Головна героїня книги Даліа немовби веде подвійне життя: в одному з них вона є успішною, має хорошу кар’єру та активна в соціумі; в іншому — досі живе з батьками, бореться з тривожним розладом та вимушена підкорятися волі близьких, які так і залишилися ментально в традиціоналістському суспільстві. Батьки Далії тиснуть на неї з вимогою взяти шлюб з обраним ними чоловіком, але минула травма не дозволяє дівчині навіть і думати про це. Тому вона вирішує втекти. Та чи можливо це, якщо без згоди батька вона не може навіть поїхати у відпустку закордон?

101 thoughts on “Англомовні новинки місяця: яку літературу читають у світі

    Залишити відповідь