9 книжкових новинок для затишного осіннього читання

Сандалі та літні шорти заховані і чекають наступного літа, теплі светри та смішні шкарпетки переселились на полички ближче, а затишним пледам ніколи сумувати. Ви теж такою уявляєте собі ідеальну осінь? Але яка ж вона без книжок! Підготували для вас осінні новинки на будь-який смак, тож обирайте і нумо читати!




Сповіль книгаря
Шон Байтелл 

Якби цю книжку писав оптиміст, він розповів би ідилічну історію про мальовничий закуток Шотландії, кожна сторінка якої — мов картинка з пінтересту. Ось автор сплавляється на каное, гортає стародруки в георгіанських маєтках, а отут знімає різдвяне відео у книгарні або частує друзів місцевими стравами. Але Шон Байзелл не оптиміст і навіть не романтик. Він невиправний реаліст з особливим почуттям гумору й надмірною чесністю. Тож його історія — відверта сповідь про те, як виживають маленькі книгарні, Amazon смертельно дихає у спину, відвідувачі зазирають згаяти час, а не щось придбати.

себе так кожен день. Він останній житель Нью-Йорка, інших поглинув вірус “зомбі-апокаліпсису”. Його остання надія біологічні досліди з сироваткою, яка коли-небудь зможе вилікувати звірів, які колись були людьми. 




Бог – імператор Дюни
Френк Герберт

Черверта книги серії, яка вже полонила серця багатьох читачів. Про що тут?

Три з половиною тисячоліття Лето ІІ Атрід править величезною космічною імперією з центром на Арракісі. За цей час і планета, і правитель змінилися до невпізнання. Від пустельної Дюни не залишилось і сліду — тут з’явилася рослинність і зникли хробаки. Лето майже повністю перетворився з людини на піщаного черва. Лиш одне незмінне — поруч із Богом-Імператором завжди є гхола Дункан Айдаго. В Імперії назріває небачене протистояння.

Величезні сили, накопичені впродовж тривалого Миру Лето, готуються кинути виклик Владиці, а найзатятіші вороги є в його найближчому оточенні. Дункану доведеться вирішити, на чиєму він боці, а від його вибору залежатиме доля всього людства.

 



Amber Revolution. Як світ закохався в оранжеве вино
Саймон Вулф, Раян Опаз

Новинка, що зовсім недавно вийшла у Yakaboo Pablishing, про оранжеве, яке ще називають бурштиновим, вино. Традиція виробництва оранжевих вин дуже давня: вона сягає витоками Грузії, де виноробством займаються вже понад вісім тисяч років. Однак відродження інтересу до цього стилю почалося порівняно нещодавно —  у 1960-х роках — завдяки виноробам із Фріулі та Словенії Йошку Ґравнеру, Станку Радікону, Паоло Водопівцю та іншим захопленим ентузіастам «натурального виноробства». Термін «оранжеве вино» з’явився 2004 року.

Нині цей стиль набуває дедалі більшого поширення, а найвідоміша книжка від експерта і популяризатора оранжевого вина Саймона Вулфа «Amber Revolution: Як світ закохався в оранжеве вино» нарешті доступна і для українського читача.







Big Money. Принципы первых. Книга 2 
Євгеній Черняк, Тімур Ворона

Перша книга «Big Money», стала бізнес-бестселером 2019 року. Наступна книга складається із 8 розділів, які засновані на історіях Лєри Бородіної, Марини Авдеєвої, Ольги Гуцал, Вікторії Тігіпко та інших успішних підприємниць.

У книзі йдеться про перші кроки у бізнесі, залучення інвестицій, принципи формування команд та масштабування успішного досвіду.

 



Покінчи з “хорошою дівчинкою”. Як переписати застарілі правила, відкрити в собі джерело сили і творити наповнене життя
Махо Мольфіно

Протягом тисячоліть жінок вчили бути “хорошими”, а не сильними. Але “хороші” дівчата повинні стримувати свій голос та прагнення, що шкодить, в першу чергу, їм самим.

Авторка книжки, коуч, психологиня, ведуча подкасту the Heroine Махо Мольфіно завдяки досвіду, отриманому під час численних консультацій та розмов з жінками-лідерками, виділила п’ять саморуйнівних тенденцій.

Це п’ять міфів про “хорошу дівчинку”: про правила, досконалість, логіку, гармонію та жертовність, які кожна жінка повинна подолати, щоб мати владу над своїм життям.






Бути окей. Що важливо знати про психічне здоров’я
Дарка Озерна

Нам важливо «бути окей». Адже від психічного здоров’я залежить наш фізичний стан, здатність про себе подбати, бути успішними в своїй професії та задоволеність життям загалом. Про психічне здоров’я в Україні досі говорити соромно, думати лячно, звернутися до лікаря дорого – і не відомо навіть, як його знайти. 

У книжці «Бути окей: Що важливо знати про психічне здоров’я» ви знайдете не лише базову інформацію про психічне здоров’я із посиланнями на медичні протоколи, а й певну систему орієнтирів. Авторка орієнтується на український контекст: що в нас про що кажуть, які існують стереотипи, які виникають проблеми, що їх спричиняє та які їхні можливі наслідки.





Фантастичний містер Лис
Роальд Дал

Чудова книжечка для дітей від 6 років під редакцією Івана Малковича. 

«Фантастичний містер Лис» — відома повість Роальда Дала про хитромудрого Лиса, який щовечора крадькома забігає по черзі до трьох противнючих фермерів за харчами для своєї родини. І ось фермери розробили план, як — БАХ! БАХ! БАБАХ! — застрелити містера Лиса.

Та коли вони вже думали, що містер Лис ніяк не зможе врятуватися, у нього визрів свій фантастичний план…

Юрський період. Динозаври та інші давні тварини
Хуан Карлос Алонсо, Грегорі Пол

Рушаймо в подорож до одного з найдавніших періодів в історії нашої планети. У світ, що панував задовго до появи першої людини. У часи абсолютної краси та неймовірної небезпеки — у Юрський період.

Гігантські хижаки алозаври; доісторичні предки птахів археоптерикси; бронтозаври, які сягали площі цілого будинку; стегозаври з небезпечними шипчастими хвостами-булавами; крилаті рептилії птерозаври та ще багато химерних, загадкових істот, які немов зійшли з дитячих малюнків, але існували насправді.

Фантастичні деталізовані ілюстрації поєднані з фактами, примітками, цікавою інформацією про поведінку, вигляд, специфічні риси всіх представників фауни Юрського періоду.

Це унікальна співпраця досвідченого вченого-палеонтолога і визнаного графічного дизайнера, яка перезапустила формат енциклопедії.





Дерева
Войцех Грайковський, Пйотр Соха

Вмощуйтесь з дітками позручніше і відвідайте дивовижний світ дерев! 

Довідайтесь, хто живе в них і на них, хто ними харчується, хто розносить їхнє насіння. Огляньте найвищі, найстаріші та найтовщі дерева у світі. Зустріньтесь з енотами, Адамом і Євою, Робіном Гудом і Буддою. Придивіться до праці лісоруба й погляньте, які будівлі, інструменти й транспортні засоби можна зробити з деревини.

Дізнайтеся про дерево життя, дерево-людожера та священний фікус.