7 зимових та весняних екранізацій 2017 року

Кадр з фільму "Вуличний кіт на ім'я Боб"

Зворушлива історія про пса, який перероджувався знову і знову та був найкращим другом кожному своєму хазяїну, кота Боба, який врятував безхатька-наркомана Джеймса Бовена, оновлена кіноверсія “Красуні та Чудовиська” з Еммою Вотсон у головній ролі, фантастичні “Сфера” та “Привид в обладунках”, та продовження вже класичної історія, як книги та і фільму “На голці-2”.  А в очікування кінопрем’єри не зайве і першооснову прочитати. Про найближчі новинки 2017 року на кіноекранах читайте далі.



“Собаче життя” / A Dog’s Purpose

Шведський режисер Лассе Хальфстрем (відомий за фільмами “Шоколад”, “Прянощі та пристрасті” та “Хатіко”) екранізував зворушливу історію Брюса Кемерона “Життя і ціль собаки” про життя одного пса, який пережив десятки різних життів. Спочатку він стає другом хлопчику Ітану, потім Майї, яка втратила віру, зворушливій Венді. Цей пес стає справжнів другом кожному із своїх хазяїв, перероджуючись знову і знову. Це комедійна драма у головній ролі із Брітт Робертсон та Деннісом Квейдом. Світова прем’єра – 27 січня 2017 року.

“Перш ніж я впаду” / Before I Fall

Ще один варіант історії про “День бабака”, тільки цього разу про дівчину-підлітка Саманту Кінгстон та у вигляді трилеру. Вона скоїла щось негарне, і тепер мусить щодня переживати події одного і того ж дня, 12 лютого. Аж поки не виправить неправильний крок і не змінить ситуацію на краще. Автор екранізації молода режисера Рі Руссо-Янг. Головні ролі виконали Зої Дойч та Дженніфер Біллз. Автор книжкової історії американська письменниця Лорен Олівер, авторка антиутопій. Світова прем’єра – 2 березня 2017 року.

“На голці-2” / T2 Trainspotting

Довгоочікуване продовження історії від Ірвіна Велша “Трейнспоттiнг. На голцi” виходить від автора першої частини режисера Денні Бойла. Друга частина описує події 20 років потому. Друзі-наркомани із Единбурга кінця 1980-х років зустрічаються знову. Перша книжка є частково автобіографічною. Велш справді мав наркотичну залежність, проте зміг її позбутися. Друга частина є вільною екранізацією іншого роману письменника “Порно”. Головну роль, як і в першій частині, так і в другій виконує Еван МакГрегор. Прем’єра у Великобританії відбудеться 27 січня 2017 року.

“Вуличний кіт на ім’я Боб” / A Street Cat Named Bob

Реальна історія про безхатька-наркомана Джеймса Бовена, який повністю втратив зв’язок із родиною та реальним життям, і єдиний, хто зміг змінити для нього усе – це кіт Боб. Такий же безхатько. Згодом Бовен напише книжку. Про історію своєї родини, про дитинство в Австралії, важкі підліткові роки, переїзд до Лондона, вживання наркотиків, та спробу зав’язати, і головне, як одного дня під його двері прийшов рудий кіт. Він став для хлопця кращим другом, і водночас тим, за кого треба нести відповідальність. Джеймс разом із котом продавав на вулиці газети у рамках програми допомоги для безхатьків. І відразу став улюбленцем людей. А тепер ця історія отримала кіновтілення. У 2016 році книжка “Вуличний кіт на ім’я Боб” вийшла в українському перекладі у видавництві Рідна мова. У фільмі, до речі, Боба грає сам Боб:) Прем’єра в Україні – 2 березня 2017 року.

“Красуня і чудовисько” / Beauty and the Beast

Сюжет “Красуні і Чудовиська” ми знаємо із дитинства. І впершу чергу із Діснеївського мультфільму. Цього року виходить американська екранізація цієї історії із Еммою Вотсон в головній ролі. Роль Чудовиська виконав Ден Стівенс. Прем’єра в Україні – 16 березня 2017 року.

“Привид в обладунках” / Ghost in the Shell

Науково-фантастична драма із Скарлетт Йохансон та Жульєт Бінош розповідає про 2029 рік, майбутнє, в якому в кожного в тілі є нейронний імплантант. Однієї із найбільших небезпек кібер-майбутнього є “злом мозку”. Один із найбільш небезпечних хакерів починає влазити в політику. Тоді ж кіберполіція отримує наказ його спіймати. Фільм зняли за мотивами манги Масамуне Сіро 1992 року. Прем’єра в Україні – 30 березня 2017 року.

“Сфера” / The Circle

Екранізація відомого роману Дейва Еггерса “Сфера” та ще один фільм з Еммою Вотсон та Томом Хенксом. Сфера – це нова інтернет-компанія, яка об’єднує інформацію з усіх соцмереж, електронної пошти, про усі покупки та інформацію із банківських карт. У результаті можна отримати універсальний онлайн-ідентифікатор людини. Ідея Сфери у позбавленні світу від брехні. Але крім позитивної цілі, цей проект має й більш прагматичні. І дуже скоро так звана корпорація добра перетворюється на світ роману “1984”. Світова прем’єра 28 квітня 2017 року.


Читати і дивитись: найцікавіші екранізації 2016 року (частина перша)

Читати і дивитись: найчутливіші екранізації про кохання (перша і друга частини)

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

157 thoughts on “7 зимових та весняних екранізацій 2017 року

    Залишити відповідь