7 книг з фінансової грамотності: поради від відомого трейдера

Розібратися в фінансовій сфері буває важкувато: вона вимагає витриманості, уваги до деталей, сміливості у прийнятті рішень та готовності до постійного поповнення знань. Краще за все допоможуть розібратися у непростих питаннях роботи з грошима спеціалісти з даного напрямку — трейдери. У Києві 14 квітня 2019 року пройде Форум Міжнародного клубу трейдерів Cartel, і один із найяскравіших спікерів цього заходу, трейдер з 20-річним стажем Олександр Герчик поділився з нами, що треба читати, щоб вміти розбиратися в фінансах не гірше за трейдера.

7 книг з фінансової грамотності: поради від відомого трейдера 0

У чому сила трейдера? Мене часто про це запитують, коли дізнаються, що останні 20 років я торгую без єдиного збиткового місяця. Хочете дізнатися відповідь – приходьте на форум трейдерів клубу Cartel 14 квітня в Києві. Але один секрет розкрию вже зараз: сила – в знаннях. Ось топ-7 книг з мого особистого списку, які рекомендую прочитати в першу чергу: 

З Франкліном ви напевно знайомі. Хоча б за портретом на 100-доларовій купюрі 🙂 Біографія видатного політика, дипломата і вченого допоможе глибше зрозуміти, як керувати собою, розставляти життєві пріоритети й досягати цілей.

Рея Даліо, засновника хедж-фонду Bridgewater Associates, називають «Стівом Джобсом в інвестуванні». Книга про життєві принципи і правила роботи бізнесмена, завдяки яким він досяг успіху і зберігав стабільність навіть за часів економічних криз.

У книзі показано не тільки професійне, але і приватне життя геніального біржевого спекулянта початку ХХ століття — Джессі Лівермора. Ви дізнаєтеся, як трейдер керував капіталом, як вибирав час для торгівлі, яких стратегій дотримувався і як зумів заробити, втратити і знову заробити мільйонні статки.

Трейдинг — це виклик, і якщо ви його приймаєте, будьте у всеозброєнні! Автор розповідає, чому часом обґрунтовані дії дають непередбачувані результати, як перебудувати мислення і зрозуміти психологію ринку, щоб заробляти стабільно. Книга не дає готових торгових рішень, але я впевнений: після прочитання ви самі їх знайдете.

Ринок, як і саме життя, підкидає випробування на міцність. Але навіть серед невизначеності, ризиків і хаосу можна рости і розвиватися, приймати мудрі рішення й отримувати прибуток. Це і є антикрихкість — якість, яку я вважаю однією з ключових у досягненні успіху.

Базова книга про устрій світової фінансово-економічної системи. Її фішка в простоті викладу і нестандартному підході: замість традиційного підходу — безліч нестандартних теорій, яких немає в підручниках.

Настільна книга співробітників топових світових корпорацій, що входять в рейтинг Fortune 500. Одна з 25 найкращих книг з менеджменту за версією журналу Times. Покрокова інструкція, як зрозуміти себе, визначити й реалізувати життєві цілі. Корисна не для тих, хто чекає миттєвих результатів, а для тих, хто готовий наполегливо працювати над собою.

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

6 thoughts on “7 книг з фінансової грамотності: поради від відомого трейдера

    Залишити відповідь