5 книг для гармонійних стосунків

Команда Yakaboo вірить, що гармонійні стосунки — із собою, партнером(-кою) чи світом — потребують певної роботи над особистістю. А щоб цей процес був приємним та цікавим, зібрали для вас добірку з 5 книг, що висвітлюють різні аспекти відносин. 

За промокодом zdorovistosunky20 ви зможете придбати ці корисні книжки на сайті Yakaboo зі знижкою 20%. Промокод дійсний до 17 травня 2024 року.

Купи собі той довбаний букет: та інші способи зібратися докупи від тієї, котрій вдалось
Тара Шустер

Тара Шустер — майстриня подавати складну тему любові до себе через жарти, самоіронію та корисні поради, що допоможуть досягти бажаного маленькими кроками. Адже будь-які стосунки з іншими починаються із любові та розуміння себе.

Люби без ілюзій. Як звільнитися від токсичних стереотипів і побудувати здорові стосунки
Анна Топіліна

Ця книжка присвячена саме ілюзіям, що перешкоджають побудові приємних і плідних стосунків. Авторка аналізує власний досвід та намагається розібратися, чи щось із накопичених людством знань і мудрості (а надто — немудрості) про жінок, чоловіків та їхні взаємини можна систематизувати, впорядкувати і практично використати для створення «єдинорога» наших часів — здорових стосунків.

Енергетичний менеджмент: практичний посібник з керування власною енергією
Алла Заяць

Це путівник, який покаже шлях до гармонійного використання власних ресурсів у різних сферах життя. Авторка пропонує практичні поради та інструменти, що допоможуть знизити рівень стресу, підвищити продуктивність та поліпшити якість свого життя.

Книга настроїв. Як я приборкала негативні емоції та повернула собі радість життя
Лорен Мартін

Крізь призму власного сприйняття, залучаючи літературу, філософію, гумор та науку, авторка розбирається в причинах перепадів настрою та показує спосіб, як приборкати негативні емоції та повернути радість життя — аби жодні емоційні гойдалки не псували ваших планів.

Любов та бюджет. Домашні фінанси для сімейних пар на шляху до фінансової свободи
Любомир Остапів

Це важлива книжка про тему, яку багатьом складно піднімати у стосунках — гроші. Більшість підходів і практичних порад адресовано людям, які живуть разом і тому керують не тільки особистим, а й сімейним бюджетом. Любомир Остапів проходить із ними весь шлях до фінансової свободи — від перших незручних розмов до вибору інструментів для обліку та планування, прийняття рішень щодо банку, кредитів та інвестицій.

Хочеться поглибити знання про відносини? Тоді радимо безоплатний освітній курс від UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні — «Про стосунки без ілюзій»!

Протягом курсу ви зможете:

  • Дізнатися, що таке здорові стосунки, і оцінити, наскільки ваші стосунки є такими.
  • Покращити спілкування з партнером або партнеркою і навчитися конструктивно вирішувати конфлікти у парі.
  • Знайти поради, як розвивати і підтримувати здорові стосунки.
  • Зрозуміти, які відносини є токсичними, що таке пасивно-агресивна та аб’юзивна поведінка. Оцінити, наскільки вона вам притаманна.
  • Зрозуміти, як виникає криза у стосунках, і що з цим робити.

Курс складається з 3 обов’язкових модулів і фінального тестування. А також містить факультативні теми для розширення ваших знань про психологію стосунків. Його повне проходження займає приблизно 2 години, протягом яких ви не лише прочитаєте інформацію, а й отримаєте чимало корисних інструментів для покращення відносин, виконаєте цікаві вправи та знайдете відповіді на важливі питання.

Курс розроблений UNFPA у партнерстві з Офісом Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції за підтримки уряду Швеції.