5 книг, які варто прочитати кожній жінці

Фото: Олег Опришко

Дещо штучним та нелогічним (особливо у двадцять першому столітті) виглядає гендерний поділ книг. Втім, є й справді тексти, які будуть корисними у першу чергу жінкам. Все ж, ми живемо у світі, який, хоч і щодня наголошує на рівності між статями, не припиняє доводити протилежне. У таких умовах жінкам потрібно самим вчитися відстоювати свої права та розуміти свої переваги. Ось наш рейтинг книг, які у цьому допоможуть.

Результат пошуку зображень за запитом "Storia della bellezza"

Про красу


«Історія краси» під редакцією Умберто Еко

Над питанням «що таке краса?» задумуються не тільки філософи, художники та поети. Так склалося, що суспільство вимагає краси саме від жінок, отож зрозуміти це поняття глибше – один з пріоритетів для чарівної половини людства. Якнайкраще для цього підходить книга під редакцією видатного італійського письменника. Умберто Еко ділиться не лише своїми думками, а й подає погляди низки експертів. Окрім того, автор значно розширює інтерпретацію самого поняття краси.

«Історія краси» влаштовує докладний екскурс століттями життя нашої планети та дозволяє зрозуміти одне – погляди на зовнішню красу змінюються, внутрішня краса – ось до чого потрібно прагнути.

Про кар’єру


«Включайся! Жінки, робота і воля вести за собою» Шеріл Сандберг

Одна з найвпливовіших жінок світу за рейтингом журналу «Forbes» розповідає, як досягнути успіху у світі чоловіків.
Шеріл щиро говорить про труднощі, з якими стикається кожна дівчина та жінка. Втім, піднятися на вершину – можливо, головне – вірити у себе.

%d0%b1%d1%96%d0%be

Про відомих жінок


Автобіографії та біографії

Радимо знайомитися з історіями успіху, які завжди надихають на власні звершення. Якнайкраще для цього підходять автобіографії.
Наприклад, варто прочитати книгу «Важкі рішення» Хілларі Клінтон. У ній претендентка на пост президента США аналізує свої минулі політичні рішення та дає відповіді на низку важливих у сучасному світі питань.

Також автобіографії написали Мерілін Монро («Мерілін Монро. Життя, розказане нею самою»); Едіт Піаф («Не шкодую… Життя Едіт Піаф»); Віра Лендорф, вона ж модель Вєрушка («Veruschka. Моє життя») та багато інших.

Про любов


«Мистецтво любити» Еріх Фромм

Один з засновників неофрейдизму міркує в своїй праці про природу любові. Еріх Фромм переконаний, що любов – це не сентиментальне почуття, яке доступне кожному незалежно від рівня зрілості, психолог хоче показати, що справжня любов – результат роботи над собою, який включає гуманізм, відвагу, віру, дисципліну, а також здатність зрозуміти кожного.

Еріх Фромм запевняє, що не кожен готовий до любові і насправді це почуття – складне мистецтво.

Про стиль життя


Одрі Дівон, Анна Берест, Каролін де Мегре, Софі Мас «Як відчути себе парижанкою, ким би ви не були»

Подруги-француженки написали одну з найбільш легких, корисних та атмосферних книг з порадами для жінок. Тут знайдуться і буденні «лайфхаки», і відповіді на світоглядні питання.

Важливо, що авторки не повчають, а просто діляться своїм досвідом та розповідають, якою має бути сучасна жінка.
Звісно, книга не про всіх парижанок, але після її прочитання кожна жінка обов’язково уявить себе героїнею якогось фільму з Одрі Тоту.

Яна Онишкевич

Яна Грицай
Блогер, письменниця. Вивчала журналістику у Львівському національному університеті імені Івана Франка. Люблю казки братів Грімм, "Маленького принца" і екзистенціалістів. Якби у мене була можливість побалакати за кавою з будь-якою історичною особистістю, то обрала би Франца Кафку. Впевнена, що одна хороша книга може змінити життя.
http://www.unicornstime.in.ua

4 thoughts on “5 книг, які варто прочитати кожній жінці

    Залишити відповідь