5 дитячих книжок, за якими варто йти на Книжковий Арсенал

Фото: speechkids.ca

Усього лише кілька тижнів лишилося до початку однієї з найбільших літературних подій України – Книжкового Арсеналу. Цьогоріч фестиваль триватиме з 20 по 24 квітня. Учасники вже чепуряться та готуються якнайцікавіше презентувати свої новинки, а любителі літератури не можуть дочекатися миті, коли візьмуться гортати свіженькі книжки. Ми ж вибрали 5 видань для дітей, які варто пошукати на арсенальних стендах.

чат“Чат для дівчат”, Анна Хромова, Надія Біла, Галина Ткачук, Валентина Вздульська, Тетяна Стус (Щербаченко), Оксана Лущевська, Маша Сердюк, Альона Ярова, Наталка Малетич, Валентина Захабура, Наталія Ясіновська, Саша Кочубей / “Видавництво Старого Лева”

Дванадцять оповідань від сучасних українських письменниць торкаються важливих тем підліткового життя. Мрії та страхи, любов і зрада, дружба і втрати, шкільні справи і стосунки з батьками, розваги і хобі… Письменниці, що чудово пригадують свої підліткові турботи, не бояться говорити щиро, вголос вимовляючи те, у чому інколи не зізнаєшся навіть найближчій подрузі.

Для кого книга: для дівчаток, які гадають, що вони самотні перед своїми підлітковими негараздами.

пикник“Великодній пікнік”, Галина Ткачук, ілюстрації Катерини Степаніщевої / видавництво “Братське”

Мишко з батьками вирушає на довгоочікуваний великодній пікнік! Але вже на природі з’ясовується, що дещо залишилося вдома – та й не лише у Мишкової родини… Разом із цією чудовою розмальовкою діти навчаться знайомитися і ділитися, вивчать десять англійських слів і повирішують веселі завдання.

Для кого книга: для дошкільнят та їхніх активних батьків, що вже складають меню власного великоднього пікніка.

кузякин(Я × трамвай + зоопарк)2, Кузько Кузякін  / видавництво “Віват”

Буває з вами так, що до школи ну от зовсім-зовсім не хочеться? Настільки, що навіть можна провернути маленьке шахрайство, аби поганяти у м’яча замість зубріння математики? Але ж не нарікайте, якщо згодом кожнісіньке вигадане вами слово виявиться реальністю! Адже і таке може трапитися у чарівному світі дитинства, де завжди багато захопливих пригод, де можливі знайомство з драконом і подорожі машиною часу, де можна дружити навіть із грушею, де хлопчаки носять вуса і закохуються… А головне – ніхто ніколи не сумує!

Для кого книга: для хлопчиків і дівчат, для яких відстань від мрії до дійсності – не більше кроку, а добрий гумор – запорука гарного дня.

коралина“Кораліна”, Ніл Ґейман, переклад з англійської О. Мокровольського / видавництво “Країна мрій”

Дівчинка Кораліна разом зі своїми батьками переїжджає до старовинного будинку, який заселений доволі дивними мешканцями. У дальньому кутку вітальні вона знаходить зачинені дерев’яні двері, відчиняє їх і опиняється в квартирі, котра ззовні нічим не відрізняється від її власної. Майже не відрізняється. Але ця квартира – знайома, і водночас викривлена та зловісна версія світу Кораліни…

Для кого книга: “Кораліна” підійде для читачів не молодше середнього шкільного віку, які свідомі того, що беруть до рук жахастик.

нескладухи“Сім нескладух Говорухи”, Саша Кочубей / видавництво “Фонтан казок”

Головний герой, 10-річний школяр, отримує зловісне віщування від однокласниці щодо найбличого відтинку свого життя-буття, такі собі  “нескладухи”. І, звісно, кожну свою невдачу, кожен прокол починає рахувати спершу несвідомо, а потім з дедалі більшою досадою й навіть острахом. Ой-ой, чим же закінчаться ці суцільні неприємності то в родині, то на уроці, то на тренуванні, то на репетиції?!

Для кого книга: для хлопчиків і дівчаток 9-11 років, які шукають ту книжку, що спонукає їх полюбити читання.

 

bОгляд підготовлено порталом BaraBooka 

115 thoughts on “5 дитячих книжок, за якими варто йти на Книжковий Арсенал

    Залишити відповідь