Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців

Розповідаємо, які дитячі і підліткові книжечки виходитимуть у українських видавців наступного року:

Видавництво Старого Лева

Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців 0

Турюн Ліан «Аліса Андерсен на лаві запасних» (Переклад з норвезької – Наталя Іліщук, ілюстраторка – Наталка Гайда)

Аліса Андерсен не така, як більшість її однолітків. Вона любить роздумувати і вести довгі розмови наодинці з собою. Їй не подобається галас, надмірна увага і вискочки. Вона тихо говорить і соромиться. А ще її часто сковує страх.

Наближається закінчення навчального року, яке Аліса Андерсен зовсім не чекає так, як інші. А все через те, що останній дзвоник означає і шкільну виставу. Добре, що Алісі принаймні дісталася роль без слів. Про те, що вона є запасною на головну роль принцеси у виставі, Аліса й не думає. Адже дівчинка, яка грає принцесу, ніколи не хворіє! Аж поки випадково не падає і не робить собі шкоду. Тож Алісі доводиться вступати замість неї і опинитися у своєму найжахливішому страшному сні.

Кім Слейтер «928 миль від дому» (перекладачка – Ганна Лелів)

«928 миль від дому» – це проникливий підлітковий роман Кім Слейтер, британської письменниці, лауреатки численних літературних нагород. Розкриваючи проблеми міграції, ксенофобії, дискримінації, упереджень та булінгу, він змушує читачів добре задуматись. Роман пропагує важливі цінності: відкритість, прийняття Іншого, емпатію, розмаїття й порозуміння. Оповідь, яка ведеться голосом чотирнадцятилітнього хлопця, зачіпає багато соціальних проблем сучасного суспільства й заохочує молодих читачів переоцінити власні уявлення й навчитися сприймати різні погляди.

Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців 0
Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців 0

Ульф Старк «Втікачі»

«Втікачі» – остання повість знаменитого шведського письменника Ульфа Старка, яку він сам уже не встиг побачити книжкою. Відразу по виході книжку було номіновано на премію імені Авґуста Стріндберґа (восени 2018).

З перших же сторінок ми впізнаємо дідуся: ага, це він – той  чоловік, що завжди чимось невдоволений і весь час лихословить. Той, що був у  повісті “Мій друг Персі, Баффало Білл і я”.  Тільки тепер дідусь справді самотній: бабуcя померла, будинок у шхерах стоїть пусткою, а йому доводиться лежати в лікарні і нудити світом. До того ж його починають мучити думки, чи потрапить він після смерті в рай. «Втікачі» – це мовби ще одна пронизлива “маленька книжка про любов”. І прочитуєш її на одному подиху, а тоді… тоді знов починаєш з першої сторінки.

Анжела Нанетті «Містраль» (перекладач – Андрій Маслюх)

Новинка від авторки бестселеру «Мід дідусь став черешнею» Анжели Нанетті. Наче вітер, бігає Містраль – хлопчика назвали так, бо, щойно з’явившись на світ, він закричав так, що заглушив навіть вітер, – в затінку маяка обривистими берегами свого острова. Нікому не вдається його приручити – характер у хлопця вольовий, хоч його й мучать вічно різні сумніви та невпевненість. Але ж немає нічого кращого, ніж бути наодинці з морем і розкривати тисячі таємниць, що криються у хвилях…

Так і триває аж до тієї миті, коли на острові з’являється маленька іноземка на ім’я Хлоя; їй не властиві жодні упередження і завдяки їй Містраль відкриває для себе кохання

Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців 0
Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців 0

Ервін Мозер «Коко і Кірі» (перекладачка – Людмила Нор)

На українських дітлахів чекає переклад ще однієї книжки відомого австрійського дитячого письменника і лауреата багатьох літературних премій Ервіна Мозера, автора популярної серії про мишенят «Мануель і Діді». «Коко і Кірі» – це історія про фантастичні й кумедні пригоди коали Коко, його подружки Кірі, а також мудрої білої пташки, восьми жучків, качкодзьоба та інших тварин, що населяють їхню країну.

Олександра Орлова «Парфумерний щоденник Зої» (Ілюстрації до книжки – Андріани Чуніс)

Зоя дуже переймається через свій ніс, ще й у школі через нього з дівчинки постійно кепкують. Але ніс у неї дійсно особливий – дуже чутливий до запахів. Як ще інакше вона б дізналася, що подруга забула дістати з сумки зефірки, а улюблену герань учительки розбив її однокласник. Тож Зоя серйозно вирішує присвятити себе парфумерній справі. У своєму щоденнику вона занотовує все, що дізнається про аромати, парфуми і видатних парфумерів, а ще вчиться створювати власні парфуми.

Книжка відкриє тобі чарівний світ парфумерії та розкаже про те, як виготовляли перші ароматні суміші у давнину, як виникла ідея створення легендарних «Chanel № 5» і парфумів із запахом старих книжок. А ще помандруєш із Зоєю до музею парфумів «Фраґонар» у Парижі. Ілюстрації до книжки – Андріани Чуніс.

Мирослав Лаюк «Ківі» (ілюстратор – Ростислав Попський)

Ківі народився в неволі, бо колись його батьків упіймали на батьківщині – в Новій Зеландії птахолови. І хоч Ківі –  птах, однак літати не може. Але це не перешкоджає втекти йому із зоопарку. Адже в нього міцні ноги і він надзвичайно прудкий. Життя на свободі може бути і веселим, і небезпечним. Ківі  – перспективний футболіст, один із найкращих у команді птахів. Але чи вдасться йому з друзями перемогти в матчі команду щурів? Читайте у захопливій пригодницькій книжці Мирослава Лаюка з чудовими ілюстраціями Ростислава Попського.

«Осінні віршики» (антологія)

На початку осені Старий Лев потішить дітлахів яскравою збіркою «Осінніх віршиків» від сучасних українських авторів з ілюстраціями українських художників. Осінь – це коли мама-ведмедиця вкладає ведмежатко спати, коли кишені повні осіннячка-насіннячка, коли дощик танцює по дахах, а садом збирає листя їжачок… Про це і та інші осінні атрибути у новій збірці дитячих віршів.

Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців 0

Джеремі Стронґ «Викрадення! Гаряче літо Ракети на чотирьох лапах» (Перекладач – Вікторія Зенгва, ілюстрації оригінальні)

Невгамовна Ракета на чотирьох лапах вирушає у подорож до сонячної Франції. Але спершу Треворові й Тіні потрібно зробити неможливе: змусити Стрілку спокійно всидіти в машині під час мандрівки. Чи спрацює чергова Тінина ідея, як видресирувати собаку? У Франції Стрілку очікує знайомство з брутальними, але шляхетними піратами, пригода зі зниклими ключками для гольфа Треворового тата, порятунок плавучих підобідків у судках та детективне розслідування справжнього злочину… А ще наша Ракета на чотирьох лапах взаємно закохається в елегантного французького пса. О-ла-ла… Також цього року планується видання ще одного хіта Джеремі Стронга – «Братик-кінозірка летить у космос».

Зої Заґґ. «Дівчина Онлайн: соло» (третя частина) (перекладачка – Наталія Ясіновська)

Це завершальна частина популярної трилогії відомої британської фешн-блогерки, ютуберки та письменниці Зої Заґґ. 

З початком нового навчального року Пенні готова самостійно протистояти світу. Ноа покинув світове турне ще до його закінчення, і ніхто не знає, де він зараз. Навіть Пенні. Тож вона відгукується на запрошення Меґан відвідати її у театральній школі. Зрештою, це чудова нагода знайти нових друзів. Та чи зможе Пенні по-справжньому почати нове життя, якщо здається, що за кожним рогом на неї чатує привид Ноа?

Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців 0

КМ-Букс

Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців 0

«Кролик Пітер та інші історії», Беатрікс Поттер

Завзятий, сміливий, навіть дещо зухвалий кролик Петрик недарма став одним із улюблених казкових героїв усього світу. Втім, поряд із ним казки Беатрикс Поттер населяє безліч інших, не менш цікавих персонажів: наївна та нетерпляча качка Дзвінка, милий, але незграбний котик Хома, чотирилапі комерсанти Імбир і Маринад… Далеко не всі вони — позитивні персонажі, але кожен переживає неймовірні пригоди, з яких можна чимало дізнатися про таємне життя тварин. Кому вигідна ворожнеча між лисом і борсуком? Які відмінності між міськими та сільськими мишами? Чим завершилося чаювання киці й собачки? Відповіді на всі ці запитання (та багато інших) містяться у повному зібранні казок авторки.

Для дітей дошкільного і молодшого шкільного віку.

«Біблія в оповідках для дітей»

Чи тобі відомо, що Біблія — це книжка, яку прочитало найбільше всього людей у світі?

Її переклали всіма мовами, і щороку продається кілька мільйонів примірників Біблії!

Та передусім — це священна книга християн, яка розповідає їхню історію з давніх-давен. Відкрий для себе надзвичайну історію Божої Любові до людей та до світу, що його Він створив.

Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців 0
Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців 0

«Перша книжка про тіло»

Вирушайте у мандрівку людським тілом – від вашого геніального мозку до чутливих до лоскоту пальців ніг! Ця книжка щедро наповнена неймовірними відомостями й доповнена великим настіннім плакатом про систему організму. Довідайтеся, як працює ваше тіло!

У книзі ви знайдете яскраві й захопливі ілюстрації, простий текст, цікаві факти на кожній сторінці, практичні завдання на кожному розвороті та барвистий настінний плакат про системи організму!

«Вистава починається!», Меріенн Мак-Дональд

Маленькі танцівники готові сяяти на сцені!

Балетна студія панни Емі готує новий танцювальний виступ під назвою «Бал метеликів». Щоб вразити глядачів вистави, Роза та четверо її подружок відпрацьовують стрибки, підтримки й оберту.

Аж раптом роза дізнається, що не отримає ту роль, на яку сподівалася. Здавалося б, години тренувань потрачено марно, але подружки допомагають дівчинці зрозуміти, що навіть маленька роль має величезне значення.

І Розина зіронька таки засяяла! А точніше… світлячок. 

Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців 0
Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців 0

Тварини

Дітлахи будуть у захваті від барвистих ілюстрацій цієї книжечки, що присвячена світу тварин. На кожній сторінці ваш малюк знайомитиметься з новими героями й вивчатиме назви тваринок у процесі захопливої гри! Тварин розділено на групи залежно від середовища проживання. Біля кожної тваринки написані цікаві факти про неї та на кожній сторінці є прості запитання, що сприяють засвоєнню інформації.

Кольори та геометричні фігури

З цією книжечкою ваш малюк легко опанує назви кольорів та геометричних фігур, адже на її сторінках «оживають» улюблені казкові персонажі. Простенькі віршики та запитання сприяють засвоєнню нової інформації, а на кожному розвороті ви знайдете цікаві завдання! Кожна сторінка присвячена окремому кольору або геометричній фігурі. Додаткова інформація допомагає малечі поглибити знання, а цікаві запитання спонукають дитину мислити.

Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців 0
Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців 0

Цифри

Малюки будуть у захваті від барвистих ілюстрацій цієї книжечки! На кожній сторінці ви знайдете цікаві завдання з лічби, і ваша дитина легко засвоїть цифри під час захопливої гри! Десять розворотів, присвячених цифрам від 1 до 20. На кожній сторінці є завдання «відшукай і полічи» та прості запитання для перевірки засвоєного.

Англійська абетка

З цією книжечкою ваш малюк легко засвоїть літери англійської абетки та вивчить слова, що з них починаються. Велика кількість слів, яскраві ілюстрації — тут є що порозглядати! Та головне — вчитиметься весело! Кожна сторінка присвячена одній літері, де розміщені картинки тваринок чи предметів які починаються на дану літеру. І кожну літеру супроводжують цікаві запитання завдяки яким дитина зможе легко запам’ятати все. На розвороті книги знаходиться ціла англійська абетка.

Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців 0
Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців 0

Англійські слова

Малюки будуть у захваті від яскравих ілюстрацій цієї книжечки! Завдяки їм вони легко засвоять англійські слова у процесі захопливої гри. Цікаві завдання та запитання, що спонукають міркувати, — усе це ви знайдете на сторінках видання!

Вчимося малювати автомобілі, літаки та інші види транспорту

Покрокові інструкції зображення 25 видів транспортних засобів!

«Гамві», монстр-трак, стелс-винищувач — ви не лишень навчитеся малювати ці та ще двадцять два види машин, а й довідаєтеся чимало цікавого про їхні характеристики та історію створення. Із простими покроковими інструкціями малювати машини весело та легко. Почніть з елементарних форм, як це показано у книжці, і в невдовзі ви зможете створювати власні шедеври. 64 сторінки веселого малювання! Книга містить цікаві факти, міні-тести, кольорові фото та багато малюнків!

Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців 0
Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців 0

Вчимося малювати котів і кошенят

Покрокові інструкції зображення 25 порід котів!

Які ж бо котики всі милі — так і хочеться їх намалювати! За допомогою цієї книжки у вас є можливість не лишень навчитися малювати 25 порід котів, а й чимало довідатися про їхні характеристики і поведінку. Із простими покроковими інструкціями малювати котів та кошеннят весело та легко. Почніть з елементарних форм, як це показано у книжці, і в невдовзі ви зможете створювати власні шедеври. 64 сторінки веселого малювання! Книга містить цікаві факти, міні-тести, кольорові фото та багато малюнків!

Вчимося малювати собак і цуценят

Покрокові інструкції зображення 25 порід собак!

Найвірнішим друзям нашим меншим присвячується! Ну хто не мріяв мати песика? Приязні, вірні, грайливі — все це про найдавніших друзів людей — собак. Авжеж, їх просто необхідно навчитися малювати. Зробити це дуже легко, якщо дотримуватися покрокових інструкцій з цієї книжки. І зрештою, з-під вашого олівця вийдуть кошлаті й короткошерсті, манюні й величезні, хвостаті й куцохвості такі улюблені песики! 64 сторінки веселого малювання!

Книга містить цікаві факти, міні-тести, кольорові фото та багато малюнків!

Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців 0
Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців 0

Вчимося малювати динозаврів

Покрокові інструкції зображення 25 доісторичних істот!

Гігантські, зубаті, жаскі — саме такими були майже всі динозаври, що колись населяли нашу землю. Ця книжка — цілковите занурення в еру динозаврів! З її допомогою ви не лишень навчитеся малювати 25 найпопулярніших доісторичних істот, а й довідаєтеся про них багато цікавого. Із простими покроковими інструкціями малювати динозаврів весело та легко. Почніть з елементарних форм, як це показано у книжці, і в невдовзі ви зможете створювати власні шедеври.64 сторінки веселого малювання! Книга містить цікаві факти, міні-тести, кольорові фото та багато малюнків!

Вчимося малювати коней

Покрокові інструкції зображення 25 порід коней!

Граційні, швидкі, вірні — все це про коней. Ви навчитеся малювати аж 25 порід коней, варто лишень цього побажати, і, напевне, запастися олівцями! А ще ви довідаєтеся багато цікавого про характеристики коней, історію виведення тієї чи іншої породи і навіть пройдете невеличкий тест. Із простими покроковими інструкціями малювати коней весело та легко. Почніть з елементарних форм, як це показано у книжці, і в невдовзі ви зможете створювати власні шедеври. 64 сторінки веселого малювання! Книга містить цікаві факти, міні-тести, кольорові фото та багато малюнків!

Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців 0

А-БА-БАГА-ЛА-МА-ГА

  • Алан Маршал. «ШЕПІТ НА ВІТРІ» (січень 2020)
  • Кость Лавро. «ABC» (лютий 2020)
  • Джонатан Страуд. «АГЕНЦІЯ “ЛОКВУД & Кo”: ЧЕРЕП, ЩО ШЕПОЧЕ». (лютий 2020)
  • Ростислав Попський. «ТАМ, ДЕ БЛУКАЮТЬ СНИ» (березень 2020)
  • Роальд Дал. «ФАНТАСТИЧНИЙ МІСТЕР ФОКС» (2020)
  • Джеймі Томсон. «ТЕМНИЙ ЛОРД. Юнацькі роки» (2020)
  • Дж.К. Ролінґ. Оригінальний сценарій «ФАНТАСТИЧНІ ЗВІРІ: ЗЛОЧИНИ ҐРІНДЕЛЬВАЛЬДА» (2020)
  • Тоска Ментен, «МІЙ БРАТИК МУМІЯ і ТАНОК КОБРИ» (2020)
  • Девід Едмонс і Берті Фрейзер, «РОБОТ ПІД ПРИКРИТТЯМ: Мій перший рік у людській подобі» (2020)
  • Кіран Ларвуд, трилогія «П’ять королівств»: «ЛЕГЕНДА ПРО ПОДКІНА ОДНОВУХОГО» (книга І) (2020)
  • Ребека Дотремер, «ЯСКРАВЕ ЖИТТЯ ЖАКОМІНА ҐЕЙНСБОРО». Ілюстроване подарункове видання (2020)
  • Уляна Чуба. «ҐУМ і ПАШТЕТ» (2020)
  • Віра Правоторова. «ОБЕРТАСИКИ» (2020)
  • Світлана Прудник. «КАЗКИ НА КОЖЕН ДЕНЬ» (365 казок) (2020)
  • Френк Баум. «ЧАРІВНИК З КРАЇНИ ОЗ». Художник Іван Сулима (2020)
  • Оскар Вайлд. «ВЕЛЕТЕНЬ-СЕБЕЛЮБЕЦЬ». Художник Владислав Єрко. Подарункове видання (2020)

НК-Богдан

Свен Нордквіст «А так ти умієш, Петсоне?»

«А так ти умієш, Петсоне?» Свена Нордквіста — ще одна книжка про цікаві пригоди непосидючого кота Фіндуса та дідуня Петсона.

Фіндус пропонує Петсону позмагатись, хто кращий у різних фізичних вправах, як от: залізти на дерево, постояти на голові тощо. Петсон погоджується і, справді, старається з усіх сил. Та, схоже, переможцем все ж таки буде Фіндус. Чи ні?

Кожен день допитливих малят сповнений нових відкриттів. «Чому? Чого? Навіщо?» — це серія пізнавальних книг, що дають відповіді на прості та складні дитячі запитання.

Яскраві видання доступно розкажуть діткам від 2-х до 4-х років про звичні речі та явища: кольори, фігури, професії тощо.

Книжки цієї серії для доросліших чомусиків допоможуть дізнатися багато цікавого про світ довкола нас.

Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців 0
Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців 0
Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців 0

«Чому? Чого? Навіщо?»

Кожен день допитливих малят сповнений нових відкриттів. «Чому? Чого? Навіщо?» — це серія пізнавальних книг, що дають відповіді на прості та складні дитячі запитання.

Яскраві видання доступно розкажуть діткам від 2-х до 4-х років про звичні речі та явища: кольори, фігури, професії тощо.

Книжки цієї серії для доросліших чомусиків допоможуть дізнатися багато цікавого про світ довкола нас.

Artbooks

«Інструкція до запасного серця» Тамсін Мюррей

Джонні лише п’ятнадцять, але його серце хворе і часу обмаль. Нів щойно втратила свого брата-близнюка через нещасний випадок.

Доля зводить двох підлітків у дуже складний час. Після операції, що рятує його життя, Джоні відчайдушно прагне дізнатися більше про свого донора. Але ж він ніяк не планував закохатись у сестру першого власника його серця…

Приголомшливий та зворушливий роман про горе, провину та непередбачуваність кохання.

Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців 0

«Управління гнівом: як реагувати на дитячі істерики» Мадлен Дені

Як бути, коли емоції зашкалюють? Як не тиснути на дитину і водночас не потурати їй? Якщо педагогічний талант не даний нам від природи, ми все одно можемо оволодіти мистецтвом спілкування з дітьми, спираючись на досвід педагогів, психологів та інших батьків. І в цьому допоможе бестселер Мадлен Демі «Управління гнівом: як реагувати на дитячі істерики». Авторка зібрала усі дієві поради, маленькі хитрощі та оригінальні рішення, які стануть у пригоді батькам дітей різного віку.

«Minecraft. Глибоке занурення» Нік Еліопулос

Пригоди тривають у третій книзі офіційної серії «Майнкрафт. Хроніки Вудсворду» за сюжетом найпопулярнішої гри всіх часів! Цього разу на Еш, Морґана і трьох їхніх однокласників чекає глибоке занурення у водному біомі. Незвідані глибини ваблять красою і дивами, а карта скарбів обіцяє незабутні пригоди… А раптом це пастка загадкового Короля кликунів? Повітря дедалі менше — чи вдасться друзям вижити й розкрити таємницю?

Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців 0

А також:

  • Новинки Minecraft 
  • Новинки LEGO
  • Продовження серії «Франсуаза Буше представляє»
  • Нові віммельбухи, комікси, нові пригоди Шустя і Шуні та улюблених будівельних машин.

Фонтан казок

Письменник і головний редактор видавництва «Фонтан казок» Іван Андрусяк розповів про книжкові плани на 2020 рік:

«Почну з «малявок» – дошкільнят. Для них ми готуємо дуже особливу книжку, яку написала чудова Ірен Роздобудько. «Один хлопчик, одна дівчинка…» – так зветься її неймовірно кумедна і страшенно капосна збірка казок-лякачок. Перша з цих казок – «Лякачка про булочку» – вийшла в нашій головній книжці 2019 року, антології сучасної української казки «Фонтан казок», і дуже полюбилася маленьким читачам та їхнім батькам.

Успіх згаданої антології «Фонтан казок» надихнув нас на те, щоб продовжити системне знайомство читачів з феноменом сучасної української казки, – тож зараз ми готуємо другий том. Зватиметься він «Фонтан усміхнених казок», і в ньому ви зустрінетеся з найкращими веселими казками як відомих авторів, так і молодих, переможців казкової номінації нашого конкурсу «Напишіть про мене книжку!».

У поетичній серії читачам дуже полюбилися наші книжки-перевертуни, тож новинка теж буде в цьому форматі – «Смішні вірші. Страшні вірші» Миколи Мартинюка.

Молодші школярі, як усім відомо, найдужче полюбляють різноманітні пригоди, тож для них у пригодницькій серії ми готуємо одразу три новинки. Повісті-казки Сергія Свириденка «Королівське пограбування» і Леоніда Закалюжного «Острів Циклопа» – переможці нашого конкурсу «Напишіть про мене книжку» в номінації «Добрі пригоди». А «Вогняна казка» відомої художниці й письменниці Катерини Штанко розповість про її найулюбленіших героїв – драконів.

Найбільше новинок, звісно, в нашій ключовій серії «Книжка про мене», призначеній для дітей як молодшого, так і середнього шкільного віку. Неодмінно умова для книжок цієї серії: в її героях сучасні українські школярі мають упізнавати себе. Саме такими є герої містично-пригодницької повісті «Загублені в таборі», авторка якої – Анастасія Музиченко – давно й плідно працює в царині популяризації української дитячої літератури як одна з БараБук, а тепер ось і сама дебютує як письменниця. 

З іншими авторами цієї серії наш читач уже знайомий і захоплений їхніми першими книжками – а зараз на черзі другі. Отож, чекайте на продовження «Розбишацького детектива» Діани Мельникової і «Дрімучого лісу» Анастасії Лавренішиної. А Вікторія Ярош, авторка «Трьох горішків для Сашка», потішить своїх читачів новою пригодницькою повістю «Пірнач».

У новій іпостасі розкриється і відомий письменник Сергій Пантюк – ми працюємо над виданням його повісті «Швидше не буває», присвяченої важливій темі спорту. Також у цій серії готується і моя нова книжка – збірка пригодницьких оповідань «Нечиста сила та інші розбишацькі історії».

Старшим підліткам адресована гостросюжетна екоповість авторки популярного «Шпалереона» Олени Колінько «Капець який розумний птах». І дуже особливу книжку щойно написав Олег Чаклун – науково-фантастичну повість для підлітків «На межі дозволеного. Хроніки 2220 року». Автор славетного «Мікробота» добре знається на новітніх технологіях, і в новій книжці він намагається з’ясувати, як за двісті років ці технології змінять світ, людей та… не зовсім людей».

Віват

Голлі Блек «Жорстокий принц»

Граційні й величні фейрі — неземні створіння, прекрасні й довершені, як смертоносний меч тонкої роботи. Та водночас вони підступні й жорстокі, особливо до людського роду. Джуд знає про це, бо один з них посиротив її з сестрами й відвіз до Краю Фейрі. Вона — смертна, яка протягом десяти років зростала під опікою вбивці у суспільстві, де людей зневажають і ненавидять. Дівчина ладна на все, щоб знайти своє місце під сонцем. Навіть протистояти цькуванню юних фейрі під проводом жорстокого принца Кардана. Коли план Джуд провалюється, інший нащадок короля пропонує їй захист напередодні змін у Краю Фейрі, але не задарма. От-от спалахне полум’я палацового перевороту — і саме вона опиняється в центрі зрад та інтриг. На карту поставлено долю не тільки Джуд та її сестер, а й усього Краю Фейрі. Велика гра королів і принців, королев і корон починається.

Джессіка Таунсенд «Дивосміт. Покликання Морріґан Кроу»

Пориньте у приголомшливі фентезійні пригоди чарівного світу міста Невермур. У другій частині Морріґан Кроу вже пройшла важкі випробування і приєдналася до омріяного Товариства Дивообраних, утім її пригоди лише починаються.

Місто охоплене страхом: тривають загадкові зникнення. Мешканці Невермуру пам’ятають про жахливого злочинця-дивосміта. І хоча надзвичайний дар Морріґан прихований майже від усіх, ширяться плітки, що вона так само небезпечна. Зрештою групу, у якій навчається Моґ, шантажують, тож дівчинка повинна довести свою непричетність, захистити і врятувати всіх від того, хто ховається між світами і підкрадається до неї дедалі ближче.

А також:

  • Сара Дж Маас «Двір шипів та троянд», «Двір мороку і гніву», «Двір крил та руїн»
  • Ґарі Полсен «Сокира»
  • Рошані Чокши «Позолочені вовки»
  • Стефані Бьорджіс «Дракон із шоколадним серцем»
  • Марія Лоретта Джиралдо  «Тедді. Мамин помічник», «Тедді. День пригод»
  • Паола Мулацці  «Історії про принцес»
  • THiLO, Ніколай Ренґер  «Шерлок-молодший і лондонський ведмідь», «Шерлок-молодший і безголовий епископ», «Шерлок-молодший і гробниця Вестмінстерського абатства»
  • Пітер Браун  «Дикий робот зник»
  • Іван Андрусяк  «Морськосвинський детектив»
  • Дара Корній  «Невигадані історії Змія Багатоголового  в Скелястому Світі Вічного Літа»
  • Макс Розенфельд  «Україна. ГеоГрафічна мандрівка» 
  • Олійник Наталія, Мірошниченко Світлана «Ким хотіла бути панда»

Урбіно

Кетрін Вудфайн «Загадка механічного горобця» (переклад з англійської Ярослави Івченко, серія «Таємниці універмагу «Сінклер»»)

Вік: 12+

На початку ХХ століття в оповитому туманами Лондоні стається неабияка подія: відкривається величезний універсальний магазин багатія Едварда Сінклера. Ще до відкриття він опиняється в центрі здогадок, чуток і підвищеної уваги. Бо такої розкоші й різноманіття товарів, здається, Лондон досі не бачив. 

У цей самий сам юна Софі Тейлор, дівчина із колись багатої родини, а тепер кругла сирота, змушена шукати роботу. Чи варто описувати її радість, коли вона проходить конкурс на посаду продавчині? Та дівчині доведеться позмагатися з неабиякими труднощами. І насмішки й глузування товаришок по роботі тут виявляються не найстрашнішими. Напередодні відкриття чудового універмагу звідти викрадають унікальну колекцію коштовностей, яку власник збирався продемонструвати на виставці з особливої для нього нагоди. Окрасою колекції був механічний горобець. Прикрашена численними коштовними каменями пташка витьохкувала щоразу іншу мелодію. І ось Софі опиняється під підозрою, адже її того злощасного вечора бачили в залі з коштовностями. Ба більше, поруч із розбитою вітриною знаходять шпильку для волосся, яка належить дівчині. Тепер завдання Софі та її нових друзів – знайти справжнього зловмисника…

Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців 0

Кетрін Вудфайн «Таємниця коштовного метелика» (Переклад з англійської Анни Вовченко, серія «Таємниці універмагу “Сінклер”»)

Вік: 12+

Продовження серії ретро-детективних романів «Таємниці універмагу “Сінклер”». Цього разу читачі разом із Софі Тейлор, яка почала працювати у відділі капелюшків, потраплять на бал лорда Бʼюкасла в його шикарний будинок, щоб розслідувати під прикриттям справу про викрадення коштовної брошки, метелика, і вийти на слід найнебезпечнішого злочинця Лондона. 

Зоряна Івченко «Сучасна українська кухня»

У цій книжці – улюблені рецепти авторки на щодень, хоча деякі з них безсумнівно прикрасять і святковий стіл. Складники – рідні та звичні: м’ясо, овочі, річкова риба, крупи. Жодної екзотики, усе знайоме та бюджетне. Усі страви в цій книжці авторка готувала неодноразово й фотографувала сама.

Йоанна Ягелло «Як дві краплі води» (Переклад з польської Божени Антоняк)

Вік: 16+

Роман здобув першу премію в конкурсі «Книжка року» 2018 польської секції IBBY.

Анна і Ніна були як дві краплі води, знали все одна про одну. Коли Ніна наважилася на відчайдушний крок, світ Анни розлетівся на друзки. Тепер вона складає його заново, шматок за шматком, і намагається зрозуміти, що насправді сталося… Та чи буде вона готова почути правду? 

Сильний і дуже глибокий підлітковий роман від авторки «Кави з кардамоном» на складні соціальні й психологічні теми.

Юстина Беднарек. «Дуся і Поросятко Гав. Перший день у дитячому садочку» (Переклад з польської Божени Антоняк, серія «Дуся і Поросятко Гав»)

Вік: 2+

Завтра особливий день у житті Дусі. Вона вперше піде до дитячого садочка. Як там буде? А раптом вихователька буде злою? Або Дуся не знайде собі друзів? Або… Та до садочка дівчинка йде зі своїм маленьким другом – плюшевим Поросятком Гавом. День минає непомітно й цікаво, тож зрештою Дуся вирішує, що, мабуть, варто піти до садочка ще раз…

Юстина Беднарек. «Дуся і Поросятко Гав. Тепер усе чудово!» (Переклад з польської Божени Антоняк, серія «Дуся і Поросятко Гав»)

Вік: 2+

Усе на світі має свою черговість. От, наприклад, Дуся дуже любить шоколад, але може ласувати ним лише коли з’їсть броколі. Адже на все свій час і все слід робити в правильному порядку! А може, ні?

«Ґрейт! Велика Британія для допитливих» (Переклад з польської Божени Антоняк, серія «Для допитливих»)

Вік: 10+

Продовження серії «Для допитливих» про культури різних країн світу. Цього разу – Велика Британія. Якщо ви гадаєте, що вже все знаєте про цю країну, тоді Ви будете приємно здивовані! 

Усім відомо, що британці дотримуються лівобічного руху, вимірюють довжину футами, а країною керує королева. Та чи бачили ви стометрових білих коней на зелених пагорбах і круків, яких годують кривавими тістечками? Чи брали участь у гонитві за сиром? У змаганнях з бігу зі сковорідками? Чули про двері у світ ельфів, покинуті монастирі та камʼяні кола, у яких час плине повільніше, ніж деінде? Гадаю, що ні! 

«Британія для допитливих» – це дивовижний путівник батьківщиною Шекспіра та Гаррі Поттера. 

Ранок

Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців 0

Історії Медового долу. Ведмежа риболовля

Історії про ведмедів-джентельменів — містера Уітхема і його друга містера Тонтон, трохи божевільного винахідника

Давай пограємо! Гам-Гам!

Книжка-помічник для дитини із ігровим елементом на кожному розвороті книги. 

Дитина зможе нагодувати звірят і поїсти самостійно. 

Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців 0

Серія книг-актіві із цікавими науковими фактами за якими працює все навколо та завданнями.

Книги розроблені за методикою STEM — це новітній підхід у навчанні. Він допоможе дітям легко отримати базові знання з природничих наук, технологій, інженерії та математики.

50 видатних українців та українок

Книжка познайомить читачів із видатними українцями: чоловіками та жінками, які зробили вагомий внесок у розвиток нашої держави, науки та мистецтва. Історія кожного з них цікава й унікальна: чиясь надихає, чиясь змушує замислитися, чиясь відверто засмучує. Це книжка, з якої можна почати знайомство з українськими постатями, але на якій точно не слід зупинятися, адже поза нею лишилися сотні імен.

Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців 0
Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців 0

Атлас спорту

У цій книзі зібрані 14 видів спорту, в які грають і вболівають по всьому світу. Тут і видовищні перегони «Формули-1», і зухвала боротьба футболістів, і витончена грація плавців. Читачі познайомляться з короткою історією виникнення спортивних змагань, дізнаються про їхні правила та довідаються про рекорди видатних гравців. 

«Атлас спорту для дітей» допоможе школярам наблизитися до спортивних перемог і неймовірних рекордів. І стати не лише глядачами, а й учасниками спортивних змагань.

Життя тварин

У цій книзі зібрані історії з життя 50 неймовірних тварин, які в різний спосіб прославили себе та свій вид. Дехто з них рятував життя людей; дехто показував неабиякий розум, навчившись, наприклад, говорити мовою жестів; інші стали останніми представниками свого виду, нагадуючи нам про важливість оберігати світ природи.

Книжка заявляє про те, що тварини — не розвага для людей, а рівноправні мешканці планети, здатні на вражаючі вчинки.

Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців 0
Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців 0

Тактильна книжка. На фермі

Ця книжка-іграшка створена для найменших читачів. У цій книжці маленькі дослідники зможуть відчути на дотик тварин. Оригінальні тактильні елементи, що розташовані на сторінках книжки, зацікавлять малюка  та займуть його дозвілля на тривалий час.

Ґравіті Фолз. Цілодобова крамничка жахів

Діппер, Мейбл і Венді закінчували роботу в «Хижці Чудес». Та зібралися влаштувати вечірку. На Венді чекала компанія підлітків і вони зібралися в моторошну крамничку, де оселилися привиди. Написа на крамничці був — «Вхід заборонено. Покарання — смерть». Чи вдасться друзям обхитрувати та втекти від привидів.

Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців 0
Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців 0

Ґравіті Фолз. Комікси. Загублені легенди

Чи вас колись цікавило, куди діваються істоти, що населяють Ґравіті Фолз, коли ви не дивитесь?Як почуваєшся, коли ти загубився у мультвсесвіті? Що там у тих повідомленнях, якими обмінюються Діппер та Пасіфіка? Родина Пайз чекає на вас у коміксі, щоб разом вирушити назустріч черговій пригоді.

Льолині вигадки

Збірки казок для вечірніх читань. Разом з героями казки діти поринуть в дивовижні пригоди і дізнаються про те, як важливо бути чесним, добрим, справедливим, чемним. Діти позбудуться зайвих страхів і поганих звичок. А дорослим — допоможуть обійтися без нудних нотацій і непомітно здійснити виховний момент. У серії також будуть представлені такі збірки казок: «Льолині вигадки», «Котячі витівки», «Зоряні історії» і «Суперпригоди».

Гарного вам настрою і приємного корисного дозвілля в колі сім’ї!

Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців 0
Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців 0

Острів

Батько, донька та їхній собака зазнали аварії на кораблі. Вони опинилися посеред безкрайнього океану на маленькому острові, що насправді був зовсім не таким, яким здавався на перший погляд!

Він захищав трьох своїх гостей від вітру і холоду, від хвиль і всіляких небезпек та занурював їх у дивовижнв світи — зі звуками, яких вони ніколи не чули, ароматами, що розбурхували розум, і кольорами, про існування яких вони навіть не здогадувались… Так було аж допоки їх не врятували, — саме тоді з’ясувалося, що Острів насправді не залишився без уваги…

Де мої дверцята

Інтерактивна книжка від ТМ «АРТ». Завдяки вправному вмінню вирізання картинки оживають, перетворюючись на нові зображення. За дверцятами  відкриваються схованки. І у кожного помешкання вони свої.

Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців 0

А також:

Дітям про науку. «Історія»

Що таке історія? Навіщо і як її вивчають? Яка її роль для майбутнього? На ці та інші запитання відповідає нова книга серії. В серії також буде представлена книга «Інформація».

Наука у коміксах.«Космос»

Продовження пригод героїв першої книги «Фізика у природі». Разом із Фоксом діти вирушають у космічну подорож. На них чекає багато здивувань та знахідок. Про усе це — новий науковий комікс. (ТМ «АРТ»)

Чорні Вівці

Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців 0

Андерс Бйоркелід «Зла зима. Оповідь про Кровних» (пер. Софія Волковецька)

Серед новинок, які побачать світ у дитячому арт-видавництві «Чорні вівці» у 2020-му, буде шведське фентезі Андерса Бйоркеліда «Зима зла. Оповідь про Кровних» – перша частина фантастичної чотирилогії у перекладі Софії Волковецької. 

Данута Парляк «Чужий у лісі»

Ще однієї новинкою стане «Чужий у лісі» польської письменниці Данути Парляк. Ця казкова історія розповідає про упередження щодо істот «не з нашого лісу». До речі, книга була відзначена в літературній категорії у конкурсі Польської Секції IBBY Книга року-2015.

Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців 0
Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців 0

Евеліна Дачюте «Щастя – це лисичка»

Також у видавництві готують книжку відомої литовської авторки Евеліни Дачюте «Щастя – це лисичка».

Євгенія Завалій «Це всі ми»

Це захоплива історія української письменниці про дітей, які живуть у маленькому містечку і намагаються боротися із забрудненням довкілля. 

Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців 0
Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців 0

Аґнєшка Стельмашик «Хроніки Архео: Прокляття золотого дракона»

Окрім того, у 2020-му світ побачить четверта книга серії «Хроніки Архео» «Прокляття золотого дракона» польської письменниці Аґнєшки Стельмашик. Цього разу герої у пошуках пригод вирушать до Японії. 

«Крук та Чорний Метелик. Відгук темних сновидінь» — пригодницьке фентезі, продовження книги «Крук та Чорний Метелик. Голос давніх сновидінь» української письменниці Ольги Мігель. Коли магічний університет позаду, а майбутнє туманне, краще не вв’язуватись у сумнівні авантюри. Але кілька необережних кроків ставлять Алісу перед вибором, з якого починається небезпечна гра, де ставка – доля цілого світу. Вона була замкнена в сновидіннях тисячі років: божевільна чорна королева, що потонула в ілюзіях власного розуму. Тисячі літ вона ховалася в мареві: дивовижна біла королева зі срібним волоссям, яка зненавиділа саму себе. Але тепер замки з кривавої таємниці далекої епохи зірвані загадковим магом у масці! І смертельно небезпечна легенда знову ожила.

Серія книг «Суперзаври» (автор Дж. Дж. Барридж) — яскрава подорож у світ динозаврів. Книги цієї серії мають родзинку — ілюстрації на сторінках оживають за допомогою спеціального мобільного додатку, що дозволяє поринути в барвистий світ суперзаврів. Перша книга серії матиме назву «Раптори Едему».

«Острів Масок» — четвертий щоденник Улісса Мура,  книга-квест, читаючи яку ви розгадуєте таємниці та загадки разом із героями. Щоденники Улісса Мура — популярна серія пригодницьких книг про підлітків, які подорожують у часі. Джейсон, Джулія та Рік вирушають у чергову подорож у часі. Нове місце призначення — Венеція XVIII ст., Острів Масок. Саме там Джулія та Рік повинні знайти Пітера Дедалуса, адже лише він знає, де шукати Первинний Ключ, що відчиняє всі Двері Часу. Зволікати не можна, бо підступна Облівія Ньютон знову випереджає їх на крок. До того ж Джейсон змушений повернутися на віллу Арго, бо має розібратися з випадковими «прибульцями з минулого». І допоможе йому загадковий Леонард Мінаксо. Але хто він насправді? І хто ховається під маскою таємничого Чорного Гондольєра?

«Фелікс, Нет і Ніка та Пастка Безсмертя» — продовження популярної серії пригодницького та пізнавального фентезі від Рафала Косіка «Фелікс, Нет і Ніка». Героями книги є звичайні варшавські підлітки Фелікс Полоній, Нет Білецький та Ніка Міцкевич. Під час шкільної вечірки з’являється таємничий гість, який починає небезпечну гру з друзями. На Фелікса, Нета і Ніку чекає безліч викликів долі, серед яких — пошуки легендарних скарбів та небезпечної  істоти. 

АССА

У 2020 році побачить світ українською шоста книга другого циклу серії «Коти-вояки» – «Захід»Ожинокіготь розривається між двома світами — реальним і потойбічним, де блукає його батько Тигрозір. З кожним днем йому все важче приховувати свою таємницю і притлумлювати жагу до влади, яку так вміло розпалюють в ньому батько і брат. Зрештою, йому таки випадає шанс отримати бажане. Та чи варте воно такої ціни? Чи розуміє Ожинокіготь, що від його вибору залежить доля усіх лісових котів?

Також заплановано вихід ще одного спецвидання, яке буде присвячене дитинству та юності Синьозірки та подіям, що спонукали її стати провідницею Громового клану.

Вийде друком ще одна серія книг від Ерін Гантер – «Зграя», яка розповідає про життя та пригоди диких собак. Перша книга серії матиме назву «Спорожніле місто». У ній йдеться про життя пса-одинака, який під час землетрусу залишає будинок для безпритульних тварин та потрапляє в середовище колишніх домашніх псів, які вчаться жити без людей.

«Три дні з життя Єви» – книга черкаської письменниці Анни Григорович. Історія химерних мандрів Єви та її друзів захопить читача не тільки магічними перетвореннями, а й розповіддю про видатних митців минулого, вигадливими міськими байками, проведе таємничими музейними залами дивовижного Шоколадного будинку і майже знайомими вулицями та провулками. Що може трапитися, якщо безпорадна дівчинка покине свій дім глухої ночі в супроводі волохатого песика та білої голубки? У які хащі заведе її доля? Дизайнерське вбрання від мацибарців, знайомство з велетнем Хтосем, неймовірний політ під акомпанемент завзятого оркестру — і це тільки початок подорожі! Несподівані зустрічі та небезпечні пригоди у Єви попереду…

Рідна Мова

  • Роня дочка розбійника. Астрід Ліндґрен (серія Невигадані історії про доброту). Анотація: Роня живе в лісі разом із розбійницькою ватагою свого батька Матіса. Усе дивовижно змінюється, коли вона зустрічає Бірка. Між підлітками зав’язується дружба і спалахують почуття. Проте на їхню долю випадають тяжкі випробування в пралісі, де живуть міфічні істоти – літавиці, товстогузики, поночівники.
  • Книжка про Лотту з Бешкетної вулиці. Астрід Ліндґрен (серія Невигадані історії про доброту). Анотація: пригоди Лотти з Бешкетної вулиці продовжуються. Капризна донечка з родини Німанів цього разу знову показує свій норов і… пориває з родичами. Сподівається, що назавжди: Лотта йде жити до тітоньки Берг, себто розпочинає, на її думку, самостійне життя… Що з того вийшло, розповідається в цій захопливій книжці. Повість Астрід Ліндгрен про Лотту та дітей з Бешкетної вулиці – одна з найулюбленіших серед дітвори всього світу – неодмінно полюбиться і нашим маленьким читачам.
  • Діти проти пластику. Мартін Дорі. Анотація: у вас є 2 хвилини? Це все, що потрібно, щоб стати #2minutesuperhero. Пластик є скрізь. Він є в річках, і є в морі. Нам потрібні супергерої, щоб боротися з пластиком і допомогти врятувати наш океан. Прочитайте цю важливу книгу і дізнайтеся, як ви можете стати #2minutesuperhero, виконавши 50 місій для боротьби з пластиком вдома, в школі та на відпочинку.
  • Цикл Pet agents.
  • A Time Traveler’s Theory of Relativity. Nicole Valentine.
  • Here in the Real World. Сара Пенніпакер.
  • Серія Агата Містері
  • Lovely War. Julie Berry.

Час Майстрів

Тетяна Корнієнко «Espressivo»

У маленької Дари є величезна, як світ, мрія. Як пройти до неї через лабіринти нездоланних життєвих перепон? Та якось у негоду вривається сонячний промінь: Учитель бере Дару за руку й веде до світла. Поруч — друзі й недруги, любов і заздрість, біль розлук і щастя перемог. Що чекає Дару наприкінці шляху? А може, це не кінець, а тільки початок чогось нового, прекрасного, головного?

Мішель Лекрьо, Селія Ґалле, Клеманс Ру де Люз «Girls’ Book. Ідеї, які варто втілити в життя»

40 тематичних розділів, насичених секретами та ідеями цікавих занять, стануть у пригоді кожній допитливій і винахідливій дівчині! Ця книжка розкаже й покаже, як перетворити парео на сукню, змайструвати власну гойдалку, зробити гітару з коробки, розпізнати польові квіти, власноруч створити брошку, приготувати смачні й корисні трав’яні чаї та соки, цікаво погратися з друзями, показати фокуси, пофарбувати футболку, та допоможе здобути безліч інших вмінь і навичок.

Не обов’язково втілювати кожну запропоновану нами ідею. Головне — це натхнення, яке книжка надасть дитині. Адже будь-який день гарний для того, щоб перетворити його на пригоду, змайструвати щось власноруч або чогось навчитися!

Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців 0

Олена Шкаврон, Наталія Шейн «Експедиція за дивовижними тваринами»

Ця книжка є водночас енциклопедією, картою тваринного світу і записником. Разом з двома школярами, яким набридли сухі факти з навчальної програми, читач вирушить у навколосвітню подорож для власних досліджень чудес природи і дізнається, чому в олуші сині лапи, де ховає їжу калан, яка істота вважається безсмертною, чому губана маорі називають рибою-наполеоном, як ховаються синьокрилі морфо, чому в тибетської лисиці квадратна голова і ще багато-багато цікавого.

Оксана Садовенко «Ти і Малевич. Книжка з історії мистецтв із творчими завданнями»

«Ти і Малевич» — книжка, з якої ти дізнаєшся про надзвичайного художника — автора «Чорного квадрата» Казимира Малевича. Ти зможеш надихнутися його ідеями та поглядом на світ і створити власну супрематичну композицію та проект планіти для землянітів, а ще дізнаєшся про «Чорний квадрат», першоелементи, безпредметне… Тебе чекає цікава пригода та занурення в ідеї одного з найвидатніших художників ХХ століття!

Байки Езопа в переказі Олександра Виженка

Хоч минули вже два з половиною тисячоліття від часів Езопа, люди не надто змінилися: вони досі бувають жадібними, невдячними, жорстокими. Тож Езопові байки досі актуальні. А в переказі відомого запорізького казкаря Олександра Виженка, зробленому для дітей, 35 стародавніх історій набули не лише легкості та цікавості, а ще й нових сенсів. Усі персонажі байок на ілюстраціях Катерини Рейди такі милі й кумедні, що до їхніх повчальних пригод хочеться повертатися знову й знову.

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

764 thoughts on “Підліткові і дитячі новинки 2020 від українських видавців

    Залишити відповідь