20 мотивуючих книг, що змушують жити і розвиватися в 2018 році

Прагнучи до своїх цілей і мрій, ми, люди, часто боїмося виходити із зони комфорту, відчуваємо невпевненість у власних силах. Нам банально не вистачає якогось заряду енергії, порції натхнення. І як результат – ми просто опускаємо руки від безпорадності. Але не панікуйте! Адже на допомогу в таких ситуаціях приходять книги по мотивації, що не лише вкажуть вам шлях розвитку, але і слугуватимуть ідеальною підзарядкою вашої розумової батарейки. Адже, як відомо, хороша книга має цілющі здібності – може вилікувати душевні рани і навчити радіти кожній секунді життя. А ще книги для мотивації трансформують певні життєві переконання, служать своєрідним «стусаном», після якого ви легко зважитеся на найбільш неможливе. Будьте сміливіше, і вперед за своєю мрією, разом з нашою добіркою!


  1. Барбара Шер «Лучше поздно, чем никогда. Как начать новую жизнь в любом возрасте»

23_02_07

Чудовий посібник для категорії людей середнього віку, які шукають щастя, і, здається, зовсім втратили віру в майбутнє. Книга допоможе краще зрозуміти себе, свій життєвий шлях, а також відкрити очі на багато речей і проблеми. Автор стверджує, що не має значення, як ти ставишся до життя, в будь-якому випадку варто жити для себе. І немає сенсу гнатися за чужими досягненнями.

Книга, в першу чергу, буде цікавою більш зрілим читачам, ставить безліч питань і намагається достукатися до внутрішнього «я» кожного. Поради чіткі і зрозумілі, які можна виконувати і адаптувати відразу в процесі читання. Тут є все, щоб почати нове яскраве життя – покрокова інструкція, мотивуючі прийоми, провокаційні завдання, різні стратегії, які змушують задуматися і проаналізувати власні дії і ситуації, що склалися.


  1. Джейсон Фрайд, Девід Хейнмейер Ханссон «Rework. Ця книга переверне ваш погляд на бізнес»

23_03_07

Дана книга про бізнес і мотивацію — авторський погляд на підприємницьку діяльність від засновників компанії «37Signals», яка стала популярною за рахунок цілого списку успішно розроблених продуктів.

Напевно, багато хто, хто цікавиться бізнес-літературою, стикалися з однотипними порадами, методами і правилами. У цій книзі все по-іншому: складні питання підприємництва автори пропонують вирішити непересічним шляхом. На думку Фрайда і Ханссона, успіх бізнесу залежить від атмосфери в колективі, тому до своїх працівників, клієнтів і, власне, продукту треба ставитися дбайливо. Подібних раціональних підходів до ведення підприємницької діяльності в книзі чимало. Матеріал надихаючий, закликає до розвитку, самопокращення, спонукає всерйоз задуматися про власний бізнес.


  1. Марк Менсон «Витончене мистецтво забивати на все. Нестандартний підхід до проблем»

20_05_07Наше життя – скупчення проблем. І саме те, як людина долає їх, розкриває її як особистість. Її реакції і її ставлення – ось що головне. Перед вами посібник для тих, хто хоче тверезо сприймати повсякденне життя і сміливо дивитися в обличчя викликам, виносячи з таких ситуацій максимум для власного розвитку. Книга Марка Менсона допоможе сформувати реалістичні очікування, конструктивно сприймати негативний досвід і цілеспрямовано діяти в складних ситуаціях, а не розпорошуватися на дрібниці. Своєю роботою автор висловлює протест проти не реалістичних ідеалів, які нам нав’язують з перших років життя. Менсон ділиться власними секретами успіху, де невдачі і поразки, на його думку, зіграли ключову роль. Він стверджує, що біль – це частина прогресу, адже глобальні зміни часто відбуваються з людиною тоді, коли вона щойно пережила найгірші моменти. Однак не лякайтеся, книга написана не тільки захоплююче, але і оптимістично, і значно більше наближена до практики, ніж цукрові історії успіху.


  1. Стівен Кові «7 звичок надзвичайно ефективних людей»

16_02_07

Стівен Кові стверджує, що рушійними силами прогресу тіла і духу є фундаментальні зміни людини в цілому. Для пана Кові у якості фундаментальних змін виступають базові принципи. Книга є путівником людини до гармонії, самокомпенсації і внутрішнього спокою. Видання включає в себе ключі до щасливого майбутнього, велику кількість схем, графіків і малюнків, кожен з яких доповнює загальне уявлення і вибудовує цілісну картину світогляду успішної людини. Як стати краще в професійній діяльності, як максимально реалізувати свій творчий потенціал і, таким чином, назавжди змінити життя на краще – сьогодні знають і застосовують на практиці багато підприємців по всьому світу. Ви на черзі!


  1. Гебріел Еттінген «Перегляд позитивного мислення. На основі нової науки про мотивацію»

23_04_07Захоплююча книга з практичною користю для тих, хто потребує «чарівного стусана», додаткової мотивації для реалізації найсміливіших планів. Американський психолог, в основному, базує свою роботу на методах біхевіоризму – напрямку в психології, що зводить поведінку людей до механічних, машиноподібних актів у відповідь на зовнішні подразники. Книга каже, що не варто ставитися до всього позитивно, адже думки такого роду часто руйнують реалізацію наших бажань і завдань. Часто позитив заважає природному переходу з фази роздумів про майбутні звершення в площину активної їх реалізації. Гебріел Еттінген пропонує ставити блокатори на шляху до наших мрій, мріяти, усвідомлюючи всю складність втілення бажань в реальність.


  1. Айн Ренд «Атлант розправив плечі (комплект із 3 книг)»

16_03_07Захоплюючий художній роман, перш за все, пропагує багатство, кажучи про те, що прагнення до повної матеріальної і грошової самодостатності є свідченням розуму людини. Власне, весь «Атлант ….» побудований на філософії об’єктивізму і любові до правильного чесного капіталізму. Повчальний зміст книги дуже глибокий: вона вчить цінувати себе і свою працю, але не очікувати чогось задарма, не скаржитися на тих, хто вже чогось досяг, відчуваючи до себе жалість. Щоб домогтися успіху і винагороди, необхідно працювати, і працювати багато. Мотивує? Безумовно. Якщо взяти кращі книги про мотивацію, то ця одночасно і розважає, і стимулює до дії.


  1. Наполеон Гілл «Думай і багатій»

23_05_07

Наполеон Гілл, ретельно дослідивши життя успішних бізнесменів, зміг вивести формулу успіху. За результатами проведеної роботи і була написана ця книга.

Автор у своєму повчальному посібнику про бізнес і мотивацію дає дещобільше, ніж інші аналогічні видання – практикум, який легко застосувати в житті. Причому, де завгодно! З книги для мотивації ви дізнаєтеся про 10 причин невдач і про те, чому потрібно цінувати гіркий досвід. Чи справді думки матеріальні і як правильно їх візуалізувати. Візьмете на озброєння кілька простих прийомів для здобуття багатого життя. На думку Гілла, бажання, самонавіювання, знання, уява, планування, рішучість, наполегливість, енергія розуму, сексуальна сублімація, підсвідомість, сила думки і шосте чуття є тими необхідними інструментами людини, оволодіння якими неминуче призведе до успіху.


  1. Річард Бренсон «К черту все! Берись и делай

16_04_07Автобіографічна, у виконанні успішного підприємця, відомого мислителя зі специфічною філософією життя, книга більше нагадує гостросюжетний блокбастер, де головним героєм є сам пан Бренсон. Тут він розповідає про своє життя, сповнене подій, вражень, величезного числа злетів і падінь. Річард намагається донести думку, що, якщо взяти і почати діяти, не відкладаючи в довгий ящик мрії з бажаннями, все збудеться. І дуже скоро! На озброєння читачеві надаються чіткі правила життя, які дозволяють стати успішніше. Серед найважливіших правил також: ставити цілі, кидати собі виклики, прагнути змінити світ, жити весело, бути вірним людям, часто ризикувати і багато іншого. Успішну людину книга підживлює необхідної енергетикою, амбітних особистостей мотивує і спонукає до нових звершень.


  1. Маршалл Голдсміт, Марк Рейтер «Перемикайся. Стань тим, ким хочеш бути»

23_06_07Якщо ви давно склали план поліпшення себе, але не розумієте, з чого почати; якщо вам однозначно не вистачає мотивації, щоб зважитися на великі справи, читайте цю книгу! Авторитетні психологи Голдсміт і Рейтер точно знають, що для цього потрібно. У книзі йдеться про тригери, які нас оточують і про спускові механізми, що відхиляються від заданого курсу з подальшим їх подоланням. Якщо багато і наполегливо працювати, чітко слідувати запропонованій методиці, ви розберетеся в причинах власних невдач і легко «переключитеся» на «успішний режим».


  1. Ель Луна «Между надо и хочу. Найди свой путь и следуй ему»

16_05_07Книга з промовистою назвою. Автор намагається позначити роль бажань і «треба», акцентуючи увагу на тому, що друге часто заважає нам жити і реалізовуватися. Ель Луна чітко і ясно вказує на те, що подорослішавши, ми повинні навчитися виключати ті «треба» які йдуть наперекір нашим бажанням і переконанням. Обов’язково треба упевнитися у вірності своїх думок і світогляді. Звичайно ж, це дуже складно зробити. Однак, використовуючи поради книги, мотивація ваша підніметься сама по собі. Ви зможете визначити свої «хочу», розкрити латентні бажання, отримати необхідний моральний поштовх на порозі нового етапу свого життя.


  1. Джо Марчант «Сила самовнушения. Как наш разум влияет на тело. Наука и вымысел»

23_08_07Самонавіювання – велика сила, і доказом цього є представлена книга Джо Марчант. Автор позначає ситуації, коли наші думки, емоції і віра можуть допомогти одужанню, принести користь нашому здоров’ю. Книга знайомить з основними прийомами самозцілення, це захоплююча подорож від позитивної візуалізації до плацебо, від медитації до гіпнотичного стану. Описує реальні ситуації, коли стрес, депресії та інші емоційні проблеми, які мають місце в ранньому віці, призводять до проблем різного роду надалі. Якщо хочете дізнатися про цілющі можливості людського інтелекту, читайте цю книгу.


  1. Ерік Бертран Ларссен «Тепер! Лови мить – це твоє все»

16_06_07Книга відкриває нові горизонти, допомагає переосмислити все. Перший розділ говорить про те, що в шаленому ритмі життя ми не знаходимо час для самих себе, абсолютно забуваємо жити тут і зараз, насолоджуватися простими моментами буття. Тільки після того, як починаємо старіти, усвідомлюємо, як швидко змінюється час і як важливо його берегти. Автор надає цілеспрямовані ефективні поради, що дозволяють відкинути погані звички і почати розвивати сильні риси характеру.


  1. Робін Шарма «Монах, который продал свой “феррари”. Притча об исполнении желаний и поиске своего предназначения»

20_01_07До щасливого майбутнього прагне багато хто. Але, як вибрати ж той, істинний шлях, що приводить до успіху? Як не помилитися? Ця книга – це історія однієї успішної людини, яка відвідала усі куточки Землі в пошуках щастя і душевної гармонії. Автор пропонує велику кількість дієвих, практичних порад, повчань, мотивує і змушує задуматися над власним життям.


  1. Деніел Пинк «Драйв. Дивовижна правда про те, що нас мотивує»

16_07_07

Прекрасна мотивуюча книга, заснована на численній кількості наукових досліджень. За твердженням автора, будь-яка робота в світі ділиться на дві категорії: завдання алгоритмічні (однакові) і евристичні (що вимагають творчого підходу до вирішення). Метод стимулювання роботи «батогом і пряником» можна застосовувати до людей, які виконують алгоритмічні завдання. Але для творчих людей, що мають справу з евристичними завданнями подібний підхід буде мати згубний вплив. Кращий стимул для них – внутрішня мотивація.

У захоплюючій манері Пінк розповідає, якою має бути винагорода, щоб вона була дієвою, а не навпаки, опускала руки. Також розглядає, що така поведінка типу Х і Y і закони майстерності. Практичну користь книга матиме для тих, кому вже сьогодні не вистачає натхнення, внутрішнього стрижня, щоб поліпшити результати своєї продуктивності.


  1. Джон Максвелл «Мотивация решает все»

23_09_07Хочете дізнатися, як долати найскладніші виклики в життя? Як вибрати правильний шлях, і ніколи не розчаровуватися? Вміти переживати можливі поразки? Ці та багато інших питань в подробицях розбирає автор книги. Надаючи велику кількість ефективних ідей, корисних порад, він переконує в тому, що люди самі провокують свої невдачі. Варто тільки навчитися керувати собою, і все в житті налагодиться, буде йти належним чином. Так, як ми цього хочемо. Якщо взяти всі мотиваційні книги, то ця несе найбільш практичну користь.


  1. Нік Вуйчич «Життя без обмежень»

16_08_07Нік Вуйчич – людина, на яку варто рівнятися. Його доля дуже важка, але те, як йому вдалося з усім впоратися, неймовірно мотивує. У своїй книзі він розповідає про те, як проходили його дитячі роки, про власні комплекси і навіть бажання покінчити життя самогубством. Важко уявити, скільки перешкод і випробувань випало на долю цього мужнього чоловіка. Але Нік знайшов в собі сили повірити в краще життя і кращого себе в ньому, він вибрав шлях борця за власне щастя. І таки виборов право бути щасливим. Вуйчич стверджує: обмеження – це ілюзія, яку ми дозволили собі нав’язати. Треба твердо вірити в себе, вірити всім серцем, адже тільки так можна домогтися поставлених цілей. Прочитавши книгу, ви більше не будете скаржитися на невдачі і несприятливі умови, не залишиться нічого, крім як встати, йти і діяти, досягати своєї мрії і бути дійсно щасливим.


  1. Джон Эйкафф «Начни. Врежь страху по лицу, перестань быть “нормальным” и займись чем-то стоящим»

23_10_07

Чудова мотиваційна книга з могутнім зарядом позитиву. Пан Ейкафф говорить про те, що ніколи не пізно змінити звичайну, в чем-то шаблонну і не примітне життя, піти від повсякденності. Завдяки автору і його роботі, ви навчитеся виходити із зони комфорту, станете жити більш розкуто. Дотримуючись книзі, ви поетапно перейдете на шлях істинний, зможете розвинути в собі кращі риси і таланти. І навпаки, позбудетеся від усього поганого. Дана робота безумовно підійде тим, хто хоче навчитися все встигати і робити більше, а потім ще більше.


  1. Виктор Франкл «Людина в пошуках справжнього сенсу. Психолог у концтаборі»

16_09_07Чи реально знайти сенс життя, втративши ВСЕ, навіть свободу? Як зберегти людську подобу в умовах, коли знаходишся на волосині від смерті, в постійному страху? Австрійський психолог Віктор Франкл доводить: таке можливо! Потрапивши в концентраційний табір за часів Другої світової війни, він розуміє, що або знайде причину жити і залишатися людиною, або буде наступним, хто зійде з розуму і відправиться в газову камеру. Франкл стверджує, що тільки сама людина може вирішити, яким буде її життя, ким вона стане і як буде ставитися до страждань, що випали на її долю. Автор зміг вижити в концтаборах (коли майже вся його сім’я загинула), перш за все, завдяки тому, що не змирився з власним становищем. На власному прикладі показує, що варто не опускати рук, слідувати своїм переконанням, на шляху до щастя зберегти людяність і стійкий внутрішній стрижень.


  1. Регіна Бретт «Бог дає таланти всім. 50 уроків, щоб знайти себе та справу всього життя»

16_10_07

Кожна людина – володар унікального таланту. На жаль, більшість з нас втрачають цей божий дар, потопаючи у вирі буденних справ, рутинного життя.

У розділі про найкращі мотивуючі книги ця робота дає можливість зрозуміти себе і знайти власне покликання, наповнити життя новим змістом. За словами пані Бретт, кожен повинен займатися своєю справою. Автор щиро закликає працювати над собою, не просто вдало копіюючи чергову успішну особистість чи ревно підлаштовуючись під вимоги навколишнього суспільства. Запорука її успіху – постійний розвиток, перманентна проактивність. У книзі зібрано 50 історій з життя різних людей, які опинилися в скрутному становищі, але знайшли в собі сили впоратися з викликами. Книга вчить не опускати руки, не сумувати, а діяти, свято вірячи в щасливий фінал. Тоді і підсумок буде таким, як ви того бажаєте.


  1. Стів Павліна «Я сделаю это сегодня! Как перестать откладывать и начать действовать»

23_11_07«Не відкладай на завтра те, що можна зробити сьогодні!» – одвічна істина, яку ми, тим не менш, часто просто ігноруємо. Займаємося нісенітницею замість того, щоб справлятися з дійсно важливими справами. Як себе перепрограмувати, знає Стів Павич, експерт з розвитку особистості. Він розробив оригінальну методику самодисципліни і тепер представляє її широкому загалу. Взявши цінні поради на озброєння, ви будете грамотно організовувати свій день, поліпшите продуктивність, а також дізнаєтеся, як працювати менше, заробляючи при цьому більше. Всього в книзі близько 30-ти статей, написаних не без частки гумору, самоіронії.


[irp posts=”29379″ name=”Успеть все! ТОП 10 книг по тайм-менеджменту в 2018 году”]

[irp posts=”29341″ name=”Что читают топовые украинские бизнесмены: подборка с проекта Big Money”]

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

2 299 thoughts on “20 мотивуючих книг, що змушують жити і розвиватися в 2018 році

    Залишити відповідь