Ролінґ, Етвуд, Фукуяма: понад 150 діячів культури підписали відкритий лист про свободу слова

Видання Harper’s Magazine опублікувало Лист про справедливість і відкриті дебати. Він попереджає про несприятливий клімат у сучасному культурному житті та засуджує нетерпимість до протилежних думок, публічний шеймінг і остракізм та однобокий розгляд складних політичних питань. Його планують опублікувати і в інших міжнародних виданнях. Ініціатором створення акції став колумніст Harper’s Magazine Томас Четтертон Вільямс.

Лист підписали 153 культурні діячі, серед яких Марґарет Етвуд, Джоан Ролінґ, Малкольм Гладуелл, Ноам Чомські, Френсіс Фукуяма, Салман Рушді, Стівен Пінкер. 

У мережі така заява отримала неоднозначне сприйняття. Аудиторія почала вказувати на контроверсійність у поглядах деяких підписантів, на що ініціатор Томас Вільямс відповів у своєму твіті: «Думаю, багато хто неправильно розуміє мету відкритого листа. Коли підписуєш такий документ, то підтримуєш ідеї, виражені саме у ньому, а не кожну ідею, висловлену кожним із підписантів на кожному етапі життя. Люди можуть бути різними в одних сферах, але погоджуватися один з одним в інших».

416 thoughts on “Ролінґ, Етвуд, Фукуяма: понад 150 діячів культури підписали відкритий лист про свободу слова

    Залишити відповідь