Топ 15 книг для розвитку навиків спілкування та комунікації

Вам відомо, що ефективна комунікація є запорукою успішності та якості нашого з вами співіснування. Адже без цих складових життя було б порожнім і неповноцінним, без розвитку і без будь-якої радості. Однак просто знати про дані поняття мало, потрібно ще й розуміти, як, власне, навички ефективного спілкування вдосконалювати. У цьому вам допоможуть захоплюючі і одночасно повчальні книги для розвитку навичок спілкування, які ми вам підібрали. Представлений ТОП 15 складається з найбільш корисних видань, за допомогою яких ви навчитеся легко встановлювати контакт, підтримувати бесіду, домовлятися і наполягати на своєму, з ким і за яких би обставин вам не доводилося комунікувати.


Ванесса Едвардс «Наука общения. Как читать эмоции, понимать намерения и находить общий язык с людьми»


02_13_08Комунікація – досить значна частина нашого з вами життя. Але, на жаль, далеко не кожен може назвати себе ідеальним співрозмовником або похвалитися швидким набуттям нових знайомств, ділових партнерів або просто звичайних друзів. Завдяки практичним порадам автора ви зрозумієте, що і як треба робити, щоб завоювати прихильність оточуючих, привернути до себе увагу, впливати на оточуючих на користь собі. Безумовно, книга стимулює до дій. Крім теоретичних даних і наукових досліджень, в ній чимало цікавих фотографій, а також вправ і тестів на розвиток комунікативного досвіду.


Деніел Шапіро «На эмоциях. Как улаживать самые болезненные конфликты в семье и на работе»


02_14_08Найбільш небезпечним видом конфлікту є емоційний. Він спалахує раптово і погасити його не так вже й просто. Найчастіше даний вид суперечок стосується сімейних непорозумінь під час різних робочих ситуацій, а також зіткнення на релігійному і національному ґрунті. Книга відомого психолога базується на сучасних даних конфліктології, психології та соціології. Шапіро переконаний, що подолати навіть найгостріші суперечки можливо. І надає свій покроковий план дій з їх врегулювання. Власну теорію автор підкріплює реальними прикладами залагодження міжнародних конфліктних ситуацій.


Людмила Калабуха «Почніть говорити “НІ”. Як упевнено відмовляти та викликати повагу»


02_15_08Ця книга – покрокова інструкція з ефективної комунікації. Автор переконаний, що говорити «ні» і відмовляти – життєво важливе вміння! З цієї книги з розвитку комунікативних навичок ви дізнаєтеся, як це зробити. Чому? Коли і як треба відмовляти? На ці та інші питання відповіді також є. При цьому, використовуючи методики Калабухи, ви не будете відчувати провину, як це буває, якщо ви комусь у чомусь відмовили. Крім того, методика відмов дозволить вам пробуджувати у клієнта бажання до покупки, допоможе зберегти спокій і впевненість в складних ситуаціях, позбутися від маніпуляторів, а також зберегти відмінні відносини з усіма, хто від вас почув слово «ні»..


Патрик Кінг «Стратегії і тактики спілкування»


02_16_08

Лаконічний (зручний) формат і гучну назву цього видання красномовно натякають – завдяки цій книзі читач зможе отримати безліч корисної інформації, не витрачаючи багато часу. Книга складається з 18 розділів, кожен з яких уособлює 1 порада – як досягти бажаного ефекту і стати першокласним співрозмовником. Прочитавши книгу, ви подивитеся на переговори зовсім інакше – не як на рутинну частину життя, а як на процес, яким можна керувати.

Містер Кінг пропонує різні методи і стратегії ефективної комунікації, серед яких є прийоми ефективних суперечок, захисту від невиправданої критики, заманювання незнайомців і налагодження контакту з потрібною людиною. Автор зосереджується на роботі з емоційним інтелектом, а також на загальному розумінні людського спілкування. Вивчивши інформацію з книги з комунікативних навичок детально, ви навчитеся долати емоційні перешкоди, вселити в себе впевненість і зможете впоратися з усіма необхідними інструментами для досягнення успіху.


Кріс Андерсон «Успішні виступи на TED. Рецепти найкращих спікерів»


02_17_08

Ви боїтеся публічних виступів? Вам не вдається сфокусуватися, коли перед вами велика кількість людей? Перед публікою ви відчуваєте себе некомфортно і розгублено? Прочитайте цю книгу! Перед вами покрокова інструкція з розвитку майстерності виступу і ораторських здібностей на всіх етапах – від задумки спічу і до фінального акорду. Автор наводить безліч прикладів з власного досвіду, дає поради успішного виступу на TED, акцентує увагу на тому, як взагалі створювалася ця платформа і яка її нинішня мета. Якщо ви ніколи не дивилися виступів – ця книга є чудовим стимулом для цього.

І пам’ятайте, що успішна презентація себе є ключем до серця аудиторії.


Ден Роем «Говори та показуй»


02_18_08Ви публічна людина, але жахливо боїтеся виступати перед людьми? Вже тільки одна думка про виступі викликає в тілі тремтіння? Не полінуйтеся прочитати цю книгу. Матеріал вчить кожного творчо підходити до побудови контенту презентації, чітко і ясно викладати власні думки, а найголовніше, не боятися публіки. Автор упевнений, що для спікера публічний виступ має проходити легко, невимушено і, звичайно ж, з бажаним результатом. А для того, щоб все так і було, потрібно опанувати всього лише кілька простих, але при цьому потужних авторських інструментів.


Роберт Чалдіні «Переконання. Революційний метод впливу на людей»


02_19_08

У мистецтві переконання важливо не тільки «Що» і «Як» сказано, але і «Коли» саме. «Привілейований момент», як стверджує сам автор, це той відрізок часу, коли можливість прийняття якогось рішення буде вам на користь. Є безліч інструментів для досягнення цієї миті: правильно поставлене питання, відкрите або приховане нагадування про щось або ж натяк на те, що ви зі співрозмовником близькі.

З книги для розвитку навичок спілкування можна дізнатися секрети того, яким чином нами маніпулюють кваліфіковані рекламодавці, агенти з продажу, родичі або друзі. За твердженням Роберта Чалдіні, ця допомога не розкриє нічого нового маніпуляторам зі стажем, а скоріше допоможе простим споживачам послуг захистити себе від впливу явного чи прихованого нав’язування. Всі дослідження, наведені в виданні, реальні (в кінці книги є посилання на них), а факти викладено максимально просто і доступно.


Ем Гріффін «Коммуникация. Теории и практики»


02_20_08Чудове видання з комунікації з повчальною інформацією і ефективними методиками! У книзі можна знайти поради про те, як перетворити всі тривоги, упередження і страхи в мотивуючі чинники. Всього представлена 31 базова теорія комунікації: хто її зачинатель, які слабкі і сильні сторони, ключові концепти, сфери застосування, загальне визначення, принципи роботи і багато іншого. Завдання цієї книги для розвитку навичок спілкування – навчити читача справляти хороше перше враження, висловлювати свою точку зору, відстоювати власні інтереси, а також справлятися зі складними ситуаціями і людьми.


Тайнан «Супермен по привычке. Как внедрять и закреплять полезные навыки»


02_21_08

Що таке звичка? На це питання багато хто шукає відповідь і досі. Одне відомо точно: завдяки цій здатності ми можемо робити багато щоденних справ на автоматі, не витрачаючи на це розумову енергію. І таких дій у людини приблизно 60%!

Цей матеріал адресований тим, хто прагне кожен свій день зробити кращим за попередній, а себе – кращої версією самого себе. Автор у доступній формі викладає теорію формування корисних навичок, це ефективний практикум щодо впровадження і закріплення популярних життєвих звичок.


Кейт Феррацці «Ваш надійний тил. Як налагодити зв’язки, що приведуть до успіху»


02_22_08Успішно реалізуватися в житті без людей, яких сміливо можна назвати надійним тилом, дуже складно. Однак завдяки дієвим авторським радам від нетворкера # 1 в світі Кейт Феррацці, кожен зможе оточити себе однодумцями і мотивуючими особами, що сприяє швидшій реалізації задуманих цілей. У досить легкій і невимушеній манері автор відповідає на актуальні питання взаємовідносин з впливовими людьми, окреслює звички, від яких варто позбутися, і навпаки, зміни, до яких потрібно прагнути.


Аллан Піз, Барбара Піз «Мова рухів тіла»


02_23_08

На тему навички спілкування книги бувають дуже різні, але ця вже з перших сторінок починає описувати і пояснювати всю суть. А вона тут така – мова рухів, яка навіть не сприймається більшістю співрозмовників. Насправді, невербальні складові можуть сказати про співрозмовника досить багато.

Книга експертів з комунікацій Аллана і Барбари Піз дозволяє дізнатися про співрозмовника більше, ніж він вам розповість – вчить читати думки інших по міміці, жестах і позах. Детально розглядаються знаки рухів зап’ястя, рукостискань, посмішки, поведінки очей і навіть наявності того чи іншого аксесуара або макіяжу! Володіючи інформацією подібного роду, ви завжди будете знати про опонента більше, ніж є очевидним.


Гіл Петерсіл «Новый код нетворкинга»


02_24_08Перед вами безцінне джерело знань про те, як опанувати мистецтво нетворкінгу. Відомий експерт з різних видів комунікації розповідає про таємні прийоми ефективного спілкування, завдяки яким можна швидко стати на шлях успіху, слави і грошей. Прочитавши книгу, ви станете більш уважним і цінних співрозмовником для всіх цікавих вам особистостей. У цьому, до речі, і полягає справжній нетворкінг. Головне, повністю відкритися і почати приймати нову інформацію. Бо саме це є фундаментом для побудови ефективних взаємовідносин.


Алекс Роулінгс «Как заговорить на любом языке»


02_25_08Вивчення нової мови є не тільки захоплюючою розвагою і надзвичайно цікавим процесом, але і нескінченним джерелом розвитку інтелектуальних можливостей. Представлене посібник буде корисним на будь-якому етапі пізнання. Як на початку, коли ви тільки починаєте шукати і вибирати підхід до вивчення, так і в самому кінці навчання, коли толком не знаєш, що робити далі і куди йти. У виконанні автора – свіжі ідеї і несподівані перспективи, а також різні методи та шляхи, що дозволяють набагато швидше і ще й з великим задоволенням опанувати іноземну мову.


Марк Гоулстон «Я слышу вас насквозь. Эффективная техника переговоров»


02_26_08Все вимагає практичного застосування. Ця книга цінна тим, що в ній не пропагуються ідеї використання людей, безглуздої конкуренції і придушення потенційних конкурентів. Навпаки, автор говорить про уважність до інтересів інших, глибоку повагу до особистості і про людяність в цілому. Цей посібник є ключем до успішних переговорів. Автор вчить слухати і чути співрозмовника, а також розуміти, чого від вас чекають оточуючі. З книги для розвитку комунікативних навичок ви дізнаєтеся безліч дієвих технік і стратегій, які однозначно варто використовувати в житті. Окремо цікава тема – технології переговорів з терористами і тими, хто прямо зараз наставив на вас пістолет. Унікальні знання, які навряд чи знайдеш у вільному доступі.


Лиза Крон «С первой фразы. Как увлечь читателя, используя когнитивную психологию»


02_27_08На основі сучасних досліджень неврології і когнітивної психології, автор дає слушні поради, як можна створити світовий бестселер. Виявляється, потрібно всього лише ознайомитися з реакціями мозку на той чи інший сюжетний хід. Кожна окрема глава відповідає одному аспекту роботи людського інтелекту з прикладами його практичного використання. Читаючи подібні книги для розвитку комунікативних навичок, ви навчитеся схиляти співрозмовника на свою сторону, саме так, як вам це потрібно.


Сергій Черевань
Тато в декретній відпустці, майже футбольний хуліган, музикант та засновник веб студії, літературний оглядач та контент-редактор… Різнобічність — то моя фішка. До кожної зі справ підходжу відповідально, тому ніколи не дозволю собі писати неправдиві речі. Читав Гітлера, Пєлєвіна, Гарсію Маркеса. Хочу осягнути всі книги світу. Хоча, це, напевне, перетворило б мене на суперкомп’ютер… Мрійник. Оптиміст-максималіст.

6 665 thoughts on “Топ 15 книг для розвитку навиків спілкування та комунікації

    Залишити відповідь