12 книжок, які допоможуть втілити новорічні обіцянки

Почати бігати зранку, вивчити нову мову, втілити давно задуманий проєкт — планів на рік багато, і всі вони різні. Та якщо цей великий список лякає, можна почати з головного — читати більше книжок. Підказуємо, що додати до списку «must read», аби точно все здійснилось!

Якщо після зимових свят ви обіцяли собі значно обмежити свій раціон (аж до страшного слова «дієта»), тоді вас терміново потрібно стримати від помилки. Втім, і різдвяний режим здоров’я не додасть. Все добре, коли в міру — така головна ідея книги, що об’єднує останні дослідження науки та тисячолітні поради, які приписують навіть Будді.

Не впевнені, чи можливо досягти просвітлення самим лише правильним харчуванням? Та воно може стати початком шляху персональної трансформації довжиною в життя.

Більшість людей має мету, яку можна втілити за тиждень, а вони роблять з неї мрію всього життя. Якщо ви теж серед них, певно, щось треба змінити. Це може бути повсякденний графік, через який не вистачає часу на щось дійсно важливі речі, або просто саме ставлення до них. Бо одна з причин, чому люди схильні до прокрастинації — це страх припуститися помилки.

Книга допоможе з’ясувати, що саме вас зупиняє на шляху до мрії, та як спланувати свою повсякденність, щоб досягати більшого. І можливо, цього разу все вийде!

Щойно почнеш новий рік чи тиждень, аж тут обов’язково стається щось не за планом, гасить всю рішучість, і з часом мрія вже не здається реальною. Її місце займають турботи про те, чи вдасться здолати обставини. А потім боротьба припиняється.

Ключовим моментом тут є емоції: саме вони керують діями. Емоціями ж керує розум. Беручи його під контроль, можна стати сильнішими за обставини. Жодна з перепон не стане надто вагомою, аби зупинити вас, якщо ви усвідомлюєте цю мить. Лише тут і зараз.

Часом хоч якісь результати вимагають чималих зусиль. А часом іскра всередині розбиває всі межі можливого. Відчувши її одного разу, людина стає здатною на будь-що, аби повторити це знову. Щоб інакше розуміти звичні речі і створювати те, чого ще не існувало на світі.

Таємниця «змінених станів» — немов Прометеєва іскра: ставши доступною людям, трансформує їхні життя. Про те, як запалити її, щоб освітить шлях до нових висот, розповість «Викрадач вогню».

Кожен уявляє свій ідеальний світ по-своєму, та лиш одиниці справді отримують таке життя. Розвивають таланти, займаються справою, яка подобається, втілюють великі задуми. «Хрещена фея» всіх мрійників світу переконує: варто лиш зрозуміти, чого вам хочеться насправді, і ви будете здатні цього досягти. Не існує єдиного рецепта, та головні принципи досягнення мети об’єднують всіх, хто вірить, що здатен, і тих, хто вже в цьому переконався.

Коли гонитва за результатом втомлює, а радість творчості стає тягарем обов’язку, варто довіритись «великій магії» — силі, яка підтримує всіх наполегливих. За вдалим днем йде той, що лишає на робочому столі лиш чисті сторінки, і це природно. Можливо, порожніх буде навіть більше. Та врешті настане той, успіхами котрого можна буде пишатися все життя. А потім починати все спочатку.

Тож починати потрібно не з понеділка і не з нового року, а просто зараз. Та хай буде з вами сила!

Бачу ціль — не бачу перепон. Чудове гасло. Та одну можливу заваду все ж варто тримати на думці, а саме — звички. Вони можуть стати помічниками, а можуть саботувати всі зусилля. Якщо ж ви твердо вирішили змінити своє життя, з ними обов’язково треба подружитися. Або позбутися. Про те, як зробити останнє, розповідає психологиня Емі Морін, наводячи приклади як з професійної практики, так і з власного життя.

Для кожного, хто починає вивчати нову мову, найголовніше — піти трохи далі самого бажання. Не відкласти самовчитель на дальню полицю, не пропускати уроків, домогтися хоча б невеликих успіхів. Адже не важливо, якої складності мова — ми здатні кинути все на пів шляху, коли не бачимо прогресу.

Слова підтримки знайшов поліглот Бенні Льюїс, розкриваючи відомі йому принципи швидкого засвоєння мов. Звісно, один учень справді досягне мети за лічені місяці, іншому знадобляться роки. Та якщо з кожним днем ви говорите все краще, чи є межа у досконалості?

Світ — це велика книга, а той, хто не подорожує, читає лише одну сторінку. І якою б довгою і далекою не була подорож, вдома опиняється вже інша людина.

Мандри дивним чином впливають на те, як ми сприймаємо себе і все довкола нас. Про це — філософські роздуми видатного письменника Алена де Боттона, який запрошує хоч ненадовго переміститися у віддалені куточки світу в компанії визначних особистостей. А закривши книгу і опинившись у звичній реальності, хтозна — може, ви захочете подивитися квитки на найближчий літак?

Інколи для втілення мети потрібні гроші. А що як грошова стабільність — і є сама мета? Ніхто не стане кращим радником за одного з засновників жанру мотиваційної літератури і автора найпопулярнішого видання про фінансову незалежність. Примірник книги під рукою варто мати хоча б для того, аби було щось спільне з тими, хто вже чогось досяг з її допомогою. Або принаймні нагадував про силу наміру. Раптом у вас вже є власна стратегія?

Інколи замість тисяч готових порад від людей, що пройшли складний шлях, краще просто опинитися з ними поруч і спостерігати, як вони самі щодня долають труднощі, і навчатися разом з ними. «Важкі понеділки» бувають у всіх, кожен час від часу припускається помилок, наслідки яких ще довго не дають спокою. Разом з п’ятьма хірургами однієї з американських лікарень читач проживає історії, що перевертають звичний хід речей, змушують сумніватися в усьому та зрештою, роблять сильнішими.

Зробивши перерву на чашку кави, ви відчуваєте тягар того величезного списку завдань, що чекає за робочим столом. Що вже й казати про вихідні або відпустки! В сучасному світі відпочинок став розкішшю, яку не кожен може собі дозволити. І відмовляючись від нього, ми запускаємо замкнене коло: втома знижує продуктивність, на звичні справи витрачається все більше часу, і під кінець дня доводиться обирати між сном і дедлайнами, що горять. А треба лиш обрати спосіб, що відновить внутрішні ресурси, звільнить від важких думок та гнітючих очікувань. І потім здійснити все, що раніше не вдавалося.

27 thoughts on “12 книжок, які допоможуть втілити новорічні обіцянки

    Залишити відповідь