10 пречудових новинок серпня

Книжковий серпень – чудовий час, щоб начитатися досхочу, а може, уже й запасатись книжечками на затишну осінь. Зібрали для вас десятку найкращих новинок цього місяця, щоб вам точно було з чого вибрати. Насолоджуйтесь!

По той бік чарівної палички. Магія і хаос мого дорослішання

Том Фелтон прославився, зігравши Драко Мелфоя у фільмах про Гаррі Поттера. В своїй книзі мемуарів він з фірмовим гумором згадує дитинство, першу культову роль, знайомство з зірками та виклики дорослішання в центрі уваги. Найкращий книгодарунок для фанатів «Поттеріани». 

Правила мозку для роботи. Наука мислити розумніше в офісі та вдома

Стомилися емоційно та помічаєте, що часом голова просто відмовляється працювати? Почитайте цю книжку. Її автор, молекулярний біолог Джон Медіна, досліджує різні аспекти діяльності мозку крізь призму науково доведених фактів – і навчає мислити розумніше як на роботі, так і вдома. 

Поміж сирен. Нові вірші війни

Поезія – справжня, чутлива, відверта – гучніша за сирени повітряних тривог і гармати загарбників. Саме така поезія зібрана в антології 59 сучасних українських митців. Нові вірші війни пишуть у ЗСУ поміж виїздами на бойові завдання, в дорозі з гуманітарними місіями, в Україні та поза нею. І їх точно варто читати.  

The Russo-Ukrainian War

Професор Гарвардського університету українець Сергій Плохій є одним з найкращих спеціалістів з історії Східної Європи. Тому нинішню війну в своєму англомовному виданні розглядає не лише через призму сучасності, але й аналізує глибинне історичне коріння російської агресії. 

Тіло, секс, шлюб. Історія інтимних стосунків в українських традиціях

Як кохалися українці, і яке відображення знаходили інтимні стосунки в народних традиціях наших предків? Яких чоловіків і жінок українці вважали красивими та бажаними? Які обмеження на інтимні стосунки були навіть у шлюбі? Дізнайтесь із нової книжки етнологині Ірини Ігнатенко. 

Ярчик і дев’ять собак

А ви теж у дитинстві мріяли завести багато-багато песиків? Та батьки, в кращому випадку, дозволяли одного-двох. Ярчику, герою цієї історії, пощастило – у його родички аж дев’ять чотирилапиків. І з усіма ними хлопчик залюбки знайомить маленьких читачів на сторінках книги. 

Динозаври. Новий погляд

Провідний світовий експерт з динозаврів Майкл Бентон у своїй книзі запрошує в наукову подорож всесвітом доісторичних велетів. Книга розрахована на дорослих динозавролюбів, але після прочитання можна щедро ділитись цікавими фактами зі своїми юними дослідниками та пізнайками. 

Камю має померти 

Радянська влада катувала та вбивала українських письменників, митців, освітян тисячами. Але чи настільки довгі були в неї руки, щоб дістати ними самого Альбера Камю аж у Франції? Чи справді його загибель була спланованою операцією КДБ – читайте в сенсаційній книжці Джованні Кателлі. 

Вбивці квіткової повні 

Ви знали, що перше дійсно велике розслідування ФБР було пов’язане з Диким Заходом, нафтовими грошима та загадковими вбивствами індіанців? І його тоді ледь не провалили. Деталі тієї гучної справи читайте в історичному документальному детективі від Девіда Ґренна.