10 книжкових новинок для спекотного літа

Здається, що літо тільки нещодавно почалось, а ось ми вже серединку перетнули — і за цей час вийшло чимало нових книжок, які заслуговують на вашу увагу цими теплими вечорами.

Вакансія здається надто казковою, щоб бути правдивою, але Ровен так хочеться залишити дитсадок. Заможна сім’я Елінкортів із чотирма дітьми шукає няню. Вони живуть у справжній шотландській глушині — красивій і водночас моторошній. Старий будинок обладнали найновішими технологіями, от тільки Ровен у цій «розумній оселі» незатишно. І згодом ми читаємо її листи з в’язниці, бо там дещо сталось. Таке страшне, що їй ніяк не вдається розповісти правду так, щоб повірили. Але Ровен спробує знову, адже вона не винна.

Андрес Рідел «Книжкові злодії»

Нацистські злочини — взірець цинізму, та чи все ми про них знаємо? Однією з рис цієї тоталітарної течії було знищення бібліотек — спочатку на території Німеччини, а далі — всюди, де проходив важкий коричневий чобіт. Книжки, які вони рвали, топтали, палили, не мали особливої мистецької цінності, але разом із ними втрачалась частка національної культури. Таке нищення мало насамперед ідеологічну функцію — деморалізацію населення. Тож у своєму нонфікшні автор розкаже про ці злочини і тих, кому вдавалось вберегти книжки.

Гарі Полсен «Сокира»

Тринадцятирічний хлопець Брайан опинився сам на сам у серці тайги — серед тиші канадських лісів, безлюддя і небезпек. Дикі звірі, брак їжі, орієнтирів і підтримки — що ж йому робити? Усе, що в нього є, — куртка-вітровка та сокира. Чи вистачить цього Браянові, щоб вижити? Адже він дуже хоче повернутись. І зібравши всю мужність, не жаліючи себе, крокує вперед. Довга дорога дає йому час осмислити новий досвід і подорослішати. Підлітка який розпочав цю мандрівку, неможливо буде впізнати.

Андрій Бєловєшкін «Що й коли їсти. Як знайти золоту середину між голодом і переїданням»

Скільки вчених — стільки різних думок щодо того що, коли і з чим їсти, щоб бути здоровою та сильною людиною. Лікар, який чимало часу присвятив дослідженням здорового способу життя, зводить непросту науку правильного харчування до 24 правил — 12 для режиму харчування та 12 для вибору продуктів. Він закликає навчитись розуміти потреби свого тіла, відрізняти емоційний голод від справжнього, готувати смачне і корисне — тобто все, що стосується харчування. Дієва методика дає результати вже на перших тижнях застосування.

Агата Крісті «Чалий кінь»

Класичний детектив Агати Крісті, щоб перевірити свої детективні здібності. Смерть пастора оповита таємницею. А  у його черевику дивний папірець з іменами людей, багато з яких теж загадково померли. Аж тут з’являється свідок, який вказує на підозрюваного. Тим часом слід веде до групки спіритуалістів — спадкових відьом з маєтку «Чалий кінь», які, подейкують, можуть насилати смерть. Можливо, священник став їхньою жертвою, але інспектору Лежену та історику Істебруку, які стають союзниками у цьому розслідуванні, ця версія видається аж надто химерною. Що ж, перевірити треба і її.

Олександр Корешков «Серед овець. Том 4»

Вовк продовжує свій шлях серед овець — і, можливо, цього разу йому вдалось достукатись до них, показати, що те, як вони живуть, важко назвати життям. Він же так прагнув… А може шлях буде іншим? Самоусунутись, щоб не зачепило, і раптом перестати бути жертвою, вдягнувши катівський ковпак.

Новий випуск «Серед овець» порушує ще більше екзистенційних питань, на які ми не хотіли б відповідати. А от йому доведеться — тому, хто розчинив свою особистість у страху, обмані та задрості. Тому, хто зрадив свою натуру і вирішив стати невинною овечкою серед овець.

Лейф Бебін «Абсолютна відповідальність. Уроки лідерства від морських котиків»

Ми живемо у часи постійних змін, де довгострокове планування постійно збоїть. У цій книжці двоє ексвійськових розповідають, як давати собі раду серед безлічі змінних і залишатись лідером.

Не буває неможливих місій, буває недостатня підготовка до них. Фішки від «морських котиків» — справжніх американських командос — допомагають ефективно планувати, досягати перемог у професійній діяльності та боротись зі стресом, адже успішну військову стратегію можна застосовувати у найрізноманітніших сферах.

Тож до бою! Фортуна посміхається сміливим!

Павло Матюша «Кокліко»

Повернемось трішки у часі, на якихось шість років, коли на Сході України почала розтікатись кривавою плямою війна, а Крим забрали «ввічливі» люди. Герой цього роману — фінансовий спеціаліст топ-рівня — тоді збирався до Швейцарії, бо тут його нічого не тримало. Її вже немає. Там — перспектива. І, можливо, нове життя. Несподівана пропозиція високої державної посади поруч президента залишила його у Києві. Нова робота мала б захопити повністю, та в житті розгортаються події, які тільки роз’ятрюють старі рани. І додають нових.

Джолента Ґрінберґ, Кристен Майнзер «Як давати собі раду. Чого ми навчилися за 50 книжками із саморозвитку»

Мотиваційні книжки — надзвичайно популярні, але часто суперечать одна одній. Авторки цієї три роки перевіряли те, що вичитали у 50 різноманітних томиках, і готові презентувати це нам. Так, вони вже знають, що з того — відвертий обман, а що варто спробувати. Корисна інформація та гумор — що ще треба, коли шукаєте лайфхаки для покращення життя? Тут про все: розхламлення, здоров’я — фізичне та психічне, навчання (в найширшому значенні цього слова), роботу, злагоду з собою та іншими. І навіть про те, як обирати мотиваційні книжки — після 50 прочитаних авторки стали справжніми профі у цій справі.

Генк Грін «Ну просто нереальна штука!»

Це якась чортівня, яка з’явилась нізвідки. Дизайнерка Ейпріл побачила величезну статую у нічному Нью-Йорку. Раніше її там не було, це точно. Тож разом із другом дівчина знімає дивовижу на відео — і отримує мільйони переглядів. Такі ж величезні та деталізовані статуї Карли, саме так їх називають, виникають по всьому світу — ніхто не знає, звідки вони беруться. А Ейпріл тепер доводиться відбиватись від інтерв’ю, адже вона першовідкривачка. А ще їй доведеться шукати пояснення: що воно таке — ця нереальна штука, і що їй потрібно?

Юлія Дутка
Трилероїд, інтроверт та психоаналітик-аматор. Ви хочете про це поговорити? За фахом - журналіст, та більше тяжію до редагування. Люблю соло-подорожі, важкий метал, м’яке світло, волохатих корів, Скандинавію та бензопили. Мрію попестити ісландських коників та потиснути руку Чакові Поланіку.
http://tarels.blogspot.com/%20

19 thoughts on “10 книжкових новинок для спекотного літа

    Залишити відповідь