Десятка книжкових новинок для передфорумних вихідних

До Форуму видавців у Львові залишаються лічені дні, і значна частина новинок від українських видавництв вже є в продажу. Щоб важко не тягти покупки, пропонуємо придбати дещо заздалегідь та скористатись зручною доставкою.

Вінстон Черчилль – один із найбільш шанованих політиків в історії. Британський прем’єр у житті завжди керувався принципом “ніколи не здаватись”, що дозволяло йому виходити з різноманітних халеп з гордо піднятою головою. Він став героєм ще до того, як прийшов у велику політику. Черчилль не спасував перед нацистською навалою та зумів знайти союзників, щоб спільним фронтом виступити проти загрози. В чому ж секрет його стратегії та мислення, – розповість книжка Деніела Сміта. 

Новий роман Василь Шкляр присвятив одному із найтаємничіших ватагів козаччини – кошовому Іванові Сіркові. Сірка вважали характерником, адже він поєднував у собі гострий розум, сміливість та неабияку спритність. Український командос хитрістю та стратегією перемагав там, де про перемогу й думати було зась. Він не боявся пуститись на герць з царем, щоб відстояти Запорозьку Січ. Легендарна постать та козацький побут ХVІІ століття оживають на сторінках роману «Характерник».

Якщо хтось і може говорити на будь-які теми, то це Ларрі Кінг – 60 тисяч інтерв’ю, десятиліття на телебаченні, стабільно високі рейтинги. Знаменитості першої величини і дражливі теми щиро та без пафосу – в цьому секрет популярності «Ларрі Кінг: наживо». Попри неймовірну популярність у книжці журналіст не цурається своїх помилок і радить, як їх уникати. Як почати розмову, розвинути тему, дізнатись потрібне і зрештою гарно попрощатись – скористайтесь порадами Ларрі Кінга. А ще тут чимало цікавих історій з довгої журналістської кар’єри Кінга.  

Історія про такого собі Робін Гуда з XVIII століття – вельможі Джона Карстерза, який став жертвою несправедливих звинувачень та мусив тікати від ганьби. Його смуток розвіюють карти та кримінал. Розбійництво він не полишає, навіть коли вертається до Англії. Для чого йому берегти репутацію, якщо та давно заплямована? Та в цій історії є й героїзм, адже саме Карстерзу судилось врятувати прекрасну даму від жорстокого залицяльника. «Чорний метелик» – перший роман в Ґеорґіанському циклі письменниці. 

З ким ви волієте подорожувати? З друзями, коханими, сім’єю чи, може, на самоті? Трійка однокласників вирушила в гори: двоє хлопчаків та дівчина. Пригода почалась, але в якийсь момент все пішло шкереберть. Та, на щастя, вони взяли з собою Ейнштейна (фігурально, звісно). Саме видатний фізик, який чималий відрізок свого наукового життя провів в Швейцарських Альпах, попіклувався про те, щоб діти повернулись додому неушкодженими. Тож, вирушаючи у мандрівку, прихопіть Ейнштейна. 

За тиждень до Дня Бетмена ми просто не можемо про нього не згадати! Зустрічайте новинку, яка перенесе на темні вулиці вже знайомого Ґотема. Темні – та тому що Загадник – новий суперник Бетмена – любить бавитись з електрикою і позбавляти мешканців благ цивілізації. Щоб порятувати рідне місто, Темному Лицарю, доведеться шукати несподіваних союзників. Та Загадник цього разу буде не єдиною його проблемою, адже на обрії показався шалений та небезпечний доктор Смерть.  

Хто сказав, що богам не потрібно вчитись? Рендалл Савітрі переживає не найкращі часи, та, можливо, Академія Аматерасу підкаже їй, куди рухатись далі, як розгледіти своє справжнє Я та знайти місце у світі. Бо вона й досі не знайшла відповідь на запитання: «Хто я?». Перемогти себе заради власного щастя, дозволити собі любов та дружбу, стрибнути вище голови та кинути виклик всьому світові і осягнути повноту безмежності. І ні, це не продовження «Гессі», хоча деякі знайомі деталі з цього роману прослідковуються. 

Вона здійснила революцію в музиці. Вона задавала і задає моду. Поп-діва Мадонна десятиліттями тримається на вершині музичного олімпу. Прослідкувати її сходження туди допоможе ця ілюстрована біографія, яка нагадає найвідоміші (і найсміливіші!) образи співачки, її головні хіти, яскраві дуети, скандали навколо неї та ризикові кроки, які потім стали загальною молодою. Вона ніколи не залишалась в тіні. До речі, ця книжка відкриває цикл ілюстрованих біографій «Крізь терни до зірок».

Величезна та найбільш населена країна світу, в якій виготовляють практично все, – ось що ми переважно знаємо про Китай. Хтось може сказати ще про специфічну кухню (смажене морозиво, жуки…), ієрогліфи, бойові мистецтва, Великий китайський мур. «Ман Чжу» розповість про інші аспекти цієї далекої та незвіданої країни, торкнеться минулого та сучасності, розповість детальніше про винаходи китайських новаторів, якими тепер користується весь світ, а ще про звичаї й традиції, які можуть вразити європейців. 

Коли здається, що в дизайні вже не вигадати нічого нового, у нагоді стає посібників від практиків, які підказують, як генерувати ідеї, міксувати підходити, формувати стратегії, адже своє творче мислення можна та потрібно прокачувати постійно. Варіантів насправді безліч. «Основи…» – посібник-дороговказ, що розрахований насамперед на досвідчених графічних дизайнерів, але з ними варто ознайомитись усім, хто дотичний до створення дизайнів (замовникам, маркетинговим відділам та новачкам, які тільки починають творити власне). 

Юлія Дутка
Трилероїд, інтроверт та психоаналітик-аматор. Ви хочете про це поговорити? За фахом - журналіст, та більше тяжію до редагування. Люблю соло-подорожі, важкий метал, м’яке світло, волохатих корів, Скандинавію та бензопили. Мрію попестити ісландських коників та потиснути руку Чакові Поланіку.
http://tarels.blogspot.com/%20

7 thoughts on “Десятка книжкових новинок для передфорумних вихідних

    Залишити відповідь