10 книжкових новинок для спекотного серпневого читання

Ви вже встигли наїстись кавунів і динь? Хоча… чи можна ними наїстись? Тож смакуйте ароматну ягоду та беріться до цікавого читання. Ми підготували для вас декілька свіженьких варіантів.Ви вже встигли наїстись кавунів і динь? Хоча… чи можна ними наїстись? Тож смакуйте ароматну ягоду та беріться до цікавого читання. Ми підготували для вас декілька свіженьких варіантів.

Богдан Коломійчук «Експрес до Ґаліції»

Від ретродетективів завжди віє прохолодою, тож застрибуйте на «Експрес до Ґаліції» та готуйтесь до нового захопливого розслідування. Комісар львівської поліції Адам Вістович відпочивав у Швейцарії, але й там натрапив на кримінал. Те, що потрапляє йому у вічі, може підірвати державний лад мало не у всій Європі. Початок буремного ХХ століття, світ на порозі змін. А тим часом у поле зору читача потрапляють, здавалось би, дрібниці: зникнення росіянина з курорту Баден і вбивство німецького перекладача у Венеції. Слід веде до Львова. Експрес до Ґаліції — вперед!

Притаджі, Кришнаджі «Чотири священні секрети. Для любові та процвітання. Путівник до життя у красивому стані»

Коли здається, що щось йде не так, то це не здається. «Чотири священні секрети» — безліч інсайтів для того, щоб покращити якість свого життя. Мова не про кардинальні і травматичні кроки, до яких буде важко підлаштуватись (і, відповідно, легко відмовитись), а про маленькі, навіть незначні, але дуже потрібні. Ось так просто і можна використовувати будь-кому, незалежно від соціального та майнового статусу. Вони працюють для всіх, надихаючи любити себе, жити яскравіше та дихати на повні груди. 

Сесілія Ахерн «P. S. Я кохаю тебе»

Заготуйте серветки, тому що доведеться плакати. Після того, як Голлі Кеннеді поховала чоловіка, її життя зовсім втратило сенс, вона віддалилась від друзів і поринула в тугу. Аж ось вона отримує пакет із листами від коханого, які він любовно готував перед смертю. Один на місяць, у кожному по завданню, які мають повернути її до життя: купити красиву сукню, вирушити у мандрівку (він навіть готель забронював). Голлі спочатку всіляко протестує, але ж він бажав їй добра. Тож вона чемно все виконує. І нарешті почувається живою і здатною не лише на смуток.

Френк Раян «Вірусосфера. Від застуди до COVID — навіщо людству віруси»

«Вірус» — одне з найпопулярніших слів 2020 року, одне з найстрашніших. Воно викликає паніку і бажання замкнутись у своїй домівці. Але що ми знаємо про віруси? Книжка Френка Раяна розповість про виникнення нових вірусів і їхнє значення для людства. Можливо, є якийсь спосіб позбутись їх раз і назавжди? Насправді, ні. Лікар-епідеміолог доступно розповідає про реальні загрози та способи боротьби з цими маленькими організмами.

Дейв Еґґерс «Голограма для короля»

Весь світ як голограма присутності. Весь світ як розпечена пустеля, де колись, можливо, постане дивне місто майбутнього. Команда Алана Клея має презентувати проєкт голографічного зв’язку аравійському королю. От тільки той постійно зайнятий, а час минає… Вимушене затишшя Алан використовує для пошуків відповідей. У нього складний період, і якщо цей контракт не вигорить, то почнеться ще складніший. Чи знайде Алан — зрілий чоловік з купою проблем — своє місце у світі, де має значення тільки швидкість і нахабність?

 

Майкл Джонсон «А тепер спробуйте щось дивніше: як вижити в креативному бізнесі і лишатися невичерпним джерелом ідей»

Генерувати ідеї щодня неможливо. Хіба? Автор цієї книжки з шалено довгою назвою думає інакше. І зібрав для нас з вами 233 поради для того, щоб креативити стільки, скільки треба. Не креатив заради креативу, а рішення, які працюватимуть на вашу мету. Адже всім нам потрібно більше ідей для того, щоб заявити про себе світові, щоб підготувати для замовника вражаюче візуальне наповнення, кардинально змінити концепцію. Нове. Впізнаване. Соковите. Спробувати щось дивніше — це працює. Спробуйте!

Стефан Одеґі «Теорія хмар»

Це якесь кіно! «Теорія хмар» — роман дуже кінематографічний, який ви не читаєте, а ніби бачите на екрані. Певна річ, адже для автора кіно дуже близьке. Стефан Одеґі маніпулює кадрами, враженнями та увагою читача, створюючи химерне хмарне плетиво. Він використовує реальні історії та вигадку, щоб показати колоритних персонажів: хлопчика з міста, що не пережило ядерний вибух, бібліотекарку з найромантичнішого міста світу і науковця-дивака — а чи бувають інакші? І над усім цим вивищується хмарна теорія.

Норман Дойдж «Самовідновлення мозку»

Користуйся або втратиш — саме за цим гаслом працює наш мозок. Дослідник Норман Дойдж розповідає про нейропластичність — здатність мозку самовідновлюватись. От тільки після травм чи недуг йому потрібна допомога. Терапія рухом, світлом, музикою, вібрацією творить дива з пацієнтами. Автор розповідає про унікальні методики, які повертають до повноцінного життя тих, хто страждає від болю, має проблеми з координацією рухів чи пам’яттю. Результати зцілення тих, хто після ушкодження мозку зумів повернути навички, які мав до того, вражають. Тож користуйтесь усіма можливостями свого мозку. 

Вільям Батлер Єйтс «Таємна троянда»

Довгоочікуваний переклад! Мала проза класика Вільяма Батлера Єйтса — це ковток прохолодного ірландського повітря, наповнений шумом моря та запахом прив’ялої на сонці трави і ароматом троянд. Нобелівський лауреат уміло поєднує фольклор та міфологію, містику і реалізм. Кожна історія — завершена замальовка, після якої хочеться ще. У цій збірці вміщено оповідання з трьох циклів «Таємна троянда», «Оповідки про рудого Ганрагана» та «Алхімічна троянда».

Луї Стовелл «Життя онлайн. Як уберегтися від кібербулінгу, вірусів та інших халеп в інтернеті»

Ми все більше часу проводимо онлайн. Користувачів інтернету теж постійно стає більше — вони і молодшають, і дорослішають, адже бабусі й дідусі теж долучаються до спільноти юзерів. Цей дитячий посібник буде корисним усім — від малого до великого. Адже тут про — кібербезпеку (тримайте дані при собі, а ще безпечні паролі та знайомства), інформацію в інтернеті (чому не всьому треба вірити і далеко не все поширювати, авторське право, шахрайство, цькування. Проводьте час онлайн із користю і задоволенням, а головне — безпечно. 

Юлія Дутка
Трилероїд, інтроверт та психоаналітик-аматор. Ви хочете про це поговорити? За фахом - журналіст, та більше тяжію до редагування. Люблю соло-подорожі, важкий метал, м’яке світло, волохатих корів, Скандинавію та бензопили. Мрію попестити ісландських коників та потиснути руку Чакові Поланіку.
http://tarels.blogspot.com/%20

11 thoughts on “10 книжкових новинок для спекотного серпневого читання

    Залишити відповідь