Дев’ять книжкових новинок, з якими відпочинете від свят

Січень — важкий місяць, тому що доводиться стільки святкувати, що не кожен шлунок витримає. Тож лишаємо полумиски зі смакотою та беремось за книжкову поживу, від якої не буває погано.

Жульєт любить читати, а ще більше видивлятись, що читають інші. Вона спостерігає, але сама не живе. Їй не щастить у коханні, тому що в обранцях вона шукає не те, що вони можуть дати. Вона більше часу проводить в книжках і мріях, ніж у реальному житті. Та її рутина стане з ніг на голову, коли вона потрапить до дивовижної оселі, власник якої колекціонує книжки — чого в нього тільки немає… У нього обов’язково знайдеться книжка, яка зможе показати Жульєт інший шлях та почати жити.

Зворушлива історія, яка вичавить з вас сльозу. У цій кав’ярні неймовірна кава, яка огорне теплом та затишком, а ще перенесе туди, де було щастя. До коханих, до найдорожчих, до тих, кого більше немає, але кого так хочеться знову побачити, обійняти, поцілувати. Минуле, яке залишилось у найсолодших спогадах, минуле, яке кличе назад. От тільки залишити його треба до того, як кава стане зовсім холодною. Треба встигнути, поки у напої хоча б трохи тепла.

Шлюб Літи та Чарлі не можна назвати щасливим, та й тривалим він не був — навіть трирічну річницю шлюбу подружжя не встигло відсвяткувати. Але екс-дружина коміка з адвокатом добряче на цьому заробила — небачену на часи суму. Цю позовну заяву та відповідь Чапліна теж розмістили у цій книжці. Тож приготуйтесь до відвертих спогадів розлюченої жінки про те, що життя з королем вечірки не таке вже веселе, адже танці та веселощі рано чи пізно закінчуються і залишається тільки післясвяткова розруха.

Занадто багато очікувань до себе, а потім довга вервиця розчарувань, докорів сумління. Знайомо? Неможливо догодити всім, а собі ще важче, тож досягти внутрішнього спокою практично неможливо, поки не вдається примиритись із собою. Тож залишмо страхи, які обмежують та мучать, та додаймо собі сміливості йти на експерименти, не боятись бути недосконалими та просто жити з насолодою. Практики від Решми Саджані притлумлять нездоровий потяг до перфекціонізму та дозволять помилятись.

Заключна частина трилогії «Обнулена» (після «Перезавантаження» та «Роздвоєння»). Кайла не хоче вибирати між підтримкою уряду та підпілля, тож тікає. Їй потрібно відшукати про себе все, що можна дізнатись. Тож її шлях пролягає у містечко серед гір, звідки вона походить, звідки її забрали. Цей крок критично важливий для Кайли, адже пізнавши минуле, вона нарешті зможе планувати майбутнє. Але домівка не стає для неї безпечною гаванню, бо й тут забагато таємниць.

«Боляче не буде» — пам’ятаєте цю побрехеньку медсестри, яка робила вам прививку? Ага, вже. Автор не дурить: буде боляче. І пацієнтові, якого до лікарні, певна річ, привела якась болячка, і лікареві через понаднормову працю, яка не залишає часу для особистого життя. Адам Кей розкаже і про неймовірні випадки одужання безнадійних хворих, і про помилки, які стали фатальними. Часто кумедна, але часто й болюча книжка змусить вас по-новому глянути на людей у білих халатах.

Скучили за Вишенькою? А тут другий том з красивезними ілюстраціями поспів! Цього разу допитлива дівчинка дізнаватиметься таємницю жінки, яка щовівторка їздить тим самим автобусом з тою самою книжкою (чому вона її ніяк не дочитає?). Це потребує розслідування! Вишенька про все дізнається. Виявляється, вона вхопилась за ниточку, яка розкрутиться у клубок зворушливої історії кохання. А книжка — та сама книжка — там теж невипадково. Тож відкидайте сумніви та вирушайте у мандрівку з юною детективкою!

«Тайна вечеря» — один із найвідоміших шедеврів у світі, який варто побачити на власні очі. Та підготуйтесь перед мандрівкою до Італії. Розпис, який невпинно руйнується, у трапезній невеликої церковці у Мілані відвідують мільйони туристів. Леонардо створив щось таке, чого ніколи не було досі, йому вдалось підкорити перспективу та світло. Книжка Росса Кінга — ґрунтовна праця, яка стосується не тільки живопису, а й біографії генія, історії, теології, а також спростовує вигадки та відкриває досі незнане.

Ми звикли до зеленого Галка, який трансформує вченого Брюса Беннера у нестримну істоту. Але Галк існував і до того, як стався вибух. До того, як дві особистості сплавились в одну. Він був сірим, але не менш сильним та лютим. Та навіть симбіоз Галка та Беннера не рятує від розбитого серця, яке вкрала Бетті Росс, донька того самого «Громовержця», який прагне знищити Галка. А що було до того? До вибуху. До історії, яку тиражують телеекрани. Що було, коли Галк був сірим?

Юлія Дутка
Трилероїд, інтроверт та психоаналітик-аматор. Ви хочете про це поговорити? За фахом - журналіст, та більше тяжію до редагування. Люблю соло-подорожі, важкий метал, м’яке світло, волохатих корів, Скандинавію та бензопили. Мрію попестити ісландських коників та потиснути руку Чакові Поланіку.
http://tarels.blogspot.com/%20

12 thoughts on “Дев’ять книжкових новинок, з якими відпочинете від свят

    Залишити відповідь