Тепла книжкова добірка: десять осінніх новинок для затишних вихідних

Готуємось до переходу на зимовий час і щоб він не був болючим, підготуйте для себе потужний антистрес: класну книжку (ось погляньте, які цікаві новинки!), какао (не забудьте маршмелоу!), теплу ковдрочку та гарний настрій. 

Дарка Озерна «Бути окей. Що важливо знати про психічне здоров’я»

Ви окей чи не окей? Можете не відповідати мені, але собі скажіть, що відчуваєте. Психічне здоров’я те, що треба берегти, бо воно є запорукою доброго самопочуття та успіху в усіх сферах. Але ж як часто ми соромимось говорити про те, що нас турбує. А про те, щоб звернутись до лікаря, частіше за все взагалі не йдеться. Книжка Дарки Озерної допоможе вам зрозуміти, що саме не так і як це виправити, позбавитись стереотипів і наважитись бути здоровим  і щасливим. Бути окей.

Василь Шкляр «Спів Божої пташки»

Заплющте очі та дозвольте співові наповнити вас до країв. Відпустіть. Видихніть. Як головний герой цього роману, який в один момент вирішив кардинально змінити своє життя. За день до катастрофи він відступив і взявся за перо. Чи був правильним цей вибір, поки сказати важко. Але минуле може наздогнати і саме тоді, коли не чекаєш. Він залишив за спиною розбиті мрії, сум і самотність. Але вони чомусь опинились попереду. Звісно, нове кохання може залікувати старі рани, якщо все вдасться, якщо в нього вийде. Але чи не поверне дорога туди, звідки все почалось?

Маріанна Павер «Допоможіть! Чи дійсно книжки про саморозвиток здатні змінити життя»

Бути продуктивною у професійній сфері, добре висипатись, тренуватись, правильно харчуватись і т.д. Все це здається таким утопічним, але автори мотиваційних програм та книжок переконують, що цього можна досягти за допомогою кількох кроків (простих, ага-ага). Маріанна Павер вирішила спробувати на собі рецепти 12 коучів для досягнення щастя і самореалізації. Одна книжка один місяць. Що з цього вийшло за рік практик? Цікава та дотепна книжка, яка розкаже, як встигати все (ахаха) та бути тою леді-мрією, яких тепер так багато на просторах інстаграму. 

Генрик Сенкевич «Хрестоносці»

Класика польської літератури та надбання всього людства у сфері історичного роману. Вершина творчості нобелівського лауреата, також відомого творами «Вогнем і мечем» та «Quo vadis». Польські вояки проти тевтонських рицарів, кровопролитна Ґрюнвальдська битва, справжні темні віки у Центральній Європі. А поза тим на історичному тлі — життя маленьких людей: кохання Збишка та Данусі, звитяги Мацька, порядки Тевтонського ордену та інтриги навколо короля Ягелла. «Хрестоносці» захоплюють не тільки сюжетом, а й майстерністю авторського слова. 

Маріанна Бойко «104 дні без поліетилену»

Поліетилен засмічує, поліетилен шкодить… Але він усюди в нього пакують продукти харчування, косметику, ліки, одяг. Тож це нереально? Ні, авторці вдалось відмовитись від цього побічного продукту цивілізації. Не тільки «кульочка не треба», а й інші екознахідки, які дозволяють не відмовлятись від косметики (так, мило можна купити у брусочку в папері, а як бути з рештою?) та інших необхідних речей. Нумо очищувати планету від поліетилену, зменшуючи його споживання. Менше сміття менше поліетилену. Скористайтесь лайфхаками від Маріанни Бойко. 

Ілларіон Павлюк «Я бачу, вас цікавить пітьма»

Чорні зрізи цієї книжки ваблять око. Особливо, якщо вас цікавить пітьма. У Буському Саду зникла дівчинка. І столичний кримінальний психолог Андрій Гайстер має її знайти. Він прагне цього понад усе. От тільки у селі живе Звір небезпечний вбивця, який не може зупинитись. Про нього не говорять, його не шукають, бо кожен має в серці пітьму, бо кожному байдуже. Над селом, здається, висить чорна хмара, що увібрала ненависть і лють, а розслідування все ніяк не просувається. Однак Гайстер вірить, що дівчинку ще можна знайти живою. От тільки допомагати йому ніхто не хоче. 

Віра Валлє «Ілюзія ефективності. Як і чому нас пошивають у дурні»

Скільки довкола недостовірної інформації, шахрайства, маніпуляцій і відвертого обману, що провокують нас на дурниці та погані рішення. Нас дурять, а ми з цим не боремось. Чому? Та тому, що брехні часто так легко повірити. Ця книжка дозволить відкинути ілюзії та опинитись у раціональному світі, мужньо заблокувавши спроби маніпуляцій і навіювань. Пориньте у реальність і керуйте життям власноруч, не довіряйте його ляльководам. Зробіть цей перехід із матриці, де все здається не таким, як є насправді.

Едвард Резерфорд «Париж»

Паризька сага саме так можна назвати книжку, сюжет якої простягається на роки і століття. У центрі її завжди місто, побачивши яке можна ні, не померти — а закохатись, надихнутись, почати життя заново. Париж темних віків і Париж, охоплений полум’ям революції, Париж за Наполеона і ще без Ейфелевої вежі… І, нарешті, Париж такий як зараз. Об’ємні персонажі з їхніми пристрастями та болями, а над усім цим місто кохання та мистецтв. Здійсніть яскраву книжкову мандрівку до французької столиці, поки справжня недоступна. 

Софія Лундберг «Червоний записник»

Червоний записник для Доріс як мандрівка в інший світ, світ, який був раніше. Як і скайпова бесіда з Дженні, життєрадісною родичкою з Америки. Вони завжди мають про що погомоніти. Нотатник їй колись подарував батько, і вона все пише і пише. Маленький червоний записник, місця вже зовсім мало, але ще є. То й спогади знайдуться. Покреслені сторінки, викреслені з життя імена. За кожним історія, часом така, що серце крає. Але Доріс подобається згадувати, їй хочеться пам’ятати. Ідеальне чтиво в компанії з горням какао чи глінтвейну для довгого осіннього вечора. 

Насім Талеб «Обдурені випадковістю. Незрима роль шансу в житті та бізнесі»

Різкий і зухвалий стиль Насіма Талеба легко впізнати. Цього разу він розмірковує про роль випадку в нашому житті адже його часом достатньо для великого успіху і такої ж невдачі. Цього не мало статись, але сталось. Як так? Талеб традиційно приділяє багато уваги торгівлі, як одній із галузей своєї експертності, але й не оминає інших сфер життя, де випадок грає не меншу роль. Ми не можемо позбутись випадковостей, але завжди можемо підготуватись до них так, щоб використати їх із максимальною користю. Не залишайте свій успіх на волю випадку. 

Юлія Дутка
Трилероїд, інтроверт та психоаналітик-аматор. Ви хочете про це поговорити? За фахом - журналіст, та більше тяжію до редагування. Люблю соло-подорожі, важкий метал, м’яке світло, волохатих корів, Скандинавію та бензопили. Мрію попестити ісландських коників та потиснути руку Чакові Поланіку.
http://tarels.blogspot.com/%20