10 неймовірних історій кохання

Відчуваєте це?… Особливий любовний вайб? Чуєте тріпотіння крил метеликів… Це ж шелестіння книжних сторінок! Бо задля вас ми передивилися цілі стоси літератури, аби скомпонувати ідеальну добірку до Дня закоханих. Від монументальної класики – до сучасних бестселерів! Читаємо, поринаємо у настрій Дня закоханих та підшукуємо ідеальний подарунок для своєї половинки. 

Гордість і упередженість
Джейн Остін 

Гімн романтики та кохання! Історія, що стала культурним надбанням для багатьох поколінь. Один з найбільш екранізованих, найбільш цитованих, найбільш наслідуваних романів… та багато інших «най-най-най»! Перші позиції багатьох читацьких рейтингів та повне визнання письменницьких спільнот. Зарозумілий сноб-багатій та горда, але бідна аристократка – ми всі знаємо, як закінчиться ця історія, але це ніколи не заважало перечитувати її знову і знову… 

Звіяні вітром
Маргарет Мітчелл 

Кохання – це випробування. А кохання під час війни – випробування, що не кожному стане сили витримати. Скарлет О’Гара – героїня-символ цілого літературного прошарку, а її життєвий шлях під час Громадянської війни в Америці та в період повоєнної Реконструкції – то ціла антологія випробувань. Жанр «Звіяних вітром» – предмет багаторічних суперечок. Хтось перш за все вбачає у ньому історичну прозу, хтось психологічний роман, хтось пронизливу історію кохання. Читати всім! Обов’язково! 

Ті, що співають у терні
Колін Маккалоу 

Дівчинка, яка зростає в родині фермерів. Їй самотньо, вона відчуває себе зайвою у великій родині. І тут з’являється молодий священник, який розуміє її біди та переживання. Сімейні драми, конфлікт батьків та дітей, кохання, що зустріло на своєму шляху найпідступнішого ворога – людські амбіції. Ця книжка – справжній шедевр, вона і досі продається рекордними накладами. Читайте, замовляйте, даруйте своїм коханим!

Грозовий Перевал
Емілі Джейн Бронте 

Абсолютна класика англійської прози. Життєвий шлях Емілі Бронте тривав всього 30 років. І «Грозовий перевал» – свій єдиний роман вона написала у 29. Володар родового маєтку привів у свій дім хлопчика-сироту, виховав його як власного сина, навіть не підозрюючи, як стрімко та радикально це рішення змінить життя усієї сім’ї. Пристрасті, емоції поза межами, почуття, які хіба що в таких романах і бувають… Ця книжка просто поглине вас, за що ми її і обожнюємо!  

Мости округу Медісон
Роберт Джеймс Воллер 

Дві одинокі душі зустрічаються десь посеред рівнин Айови. Вона – мати двох дітей. Він – фотограф дикої природі. Їхні стосунки тривають 4 дні, за які вони проживають ціле життя. Роман був бестселером протягом 164 тижнів, наклад склав понад 50 мільйонів примірників, переклали його на 36 мов. Свій дебютній твір американський письменник Роберт Джеймс Уоллер написав за 11 днів. А читають його вже понад чверть століття. Читайте й ви разом зі своїми коханими! Замовляйте на Yakaboo.ua вже зараз!

Провина зірок

Джон Грін 

Хто в захваті від цього роману? Та весь світ! Перші сходинки рейтингів “Time”, “Entertainment Weekly”, “New York Times”, “Wall Street Journal”, “Publishers Weekly” та інших видань! Неймовірна історія кохання двох невиліковно хворих підлітків вразила кожного, хто прочитав цю книжку. Та лягла в основу чудового фільму! Читайте, дивуйтесь, радійте, кохайте разом з нами! 

Записник. Сторінки нашого кохання
Ніколас Спаркс 

Коли кохання – це ціле життя! У закладі для людей похилого віку дідусь розважає свою подругу-бабусю читанням історій з пошарпаного щоденника. Історій про пару закоханих. Ці двоє пройшли спільний шлях з юності і до глибокої старості, хоч і не завжди були поруч. Їхні стосунки піддавалися випробуванням – суперечки, шлюб з іншим, війна… Хто не бачив фільму «Щоденник пам’яті»…?! Так, це екранізація цього твору. «Якщо треба добре поплакати, «Записник» – це саме та книжка, що вам потрібна» – таку оцінку дали роману в USA Today. А ще вона потрібна, щоб поринути в таку історію кохання, від якої перехопить дух – додамо ми!  

До зустрічі з тобою
Джоджо Мойєс 

Дуже незвичайна та щемлива лав сторі! Життєрадісна Луїза працює в улюбленому кафе, але її гнітять стосунки із некоханим хлопцем – аж поки вона не зустрічає Вілла. А той через аварію прикутий до інвалідного візка, через що навіть хотів попрощатися із життям. Зустріч змінює обох. І стосунки в них складаються непросто. І рішення наприкінці роману вони приймають суперечливі… Але не будемо розкривати усіх карт! Цю книжку точно варто прочитати!

Між небом і землею
Марк Леві  

Ви коли-небудь зустрічали привида? А головний герой цієї книжки зустрів! А ще цей привид виявився дуже милим та симпатичним! Дівчина, яка мимоволі застрягла десь посеред світів, і, здається, лише кохання здатне врятувати її… Загалом було продано понад 1 мільйон примірників цього роману. А екранізація із Різ Візерспун у головній ролі – стала взірцем фільмографічної романтики! Читаємо разом! 

Історія кохання
Ерік Сігал 

Так вже склалося, що найбільш вражаючі історії кохання – про випробування та трагедію. І з цією книжкою саме так: студент Гарварду, якого зараз би охрестили «мажором», закохався у дочку бідного італійського іммігранта. Заради кохання заможний юнак відмовляється від усіх регалій та багатств. І подружжю вдається жити щасливо, хоч і бідно. Але… Виявилось, що дівчина хвора на смертельний недуг… Цей бестселер переклали на 33 мови, екранізація отримала 5 «Золотих глобусів», а також номінації та премію «Оскар». Читаємо, адже ця книжка нікого не залишає байдужим!