10 книжкових новинок цієї осені

Осінь створена для книжок і затишного читання. Тому зібрали для вас добірку головних книжкових новинок цього сезону. Вибирайте видання, що до смаку, замовляйте для себе та друзів – і наповнюйте свою осінь теплим книжковим настроєм. 

Служниця
Фріда Мак-Фадден 

Міллі Келловей влаштовується служницею до будинку Вінчестерів. Але дівчина навіть не підозрює, що приховують від неї нові роботодавці. А коли збагне, що втрапила до пастки, чи не буде занадто пізно? Дізнайтеся на сторінках психологічного трилера Фріди Мак-Фадден. 

Вавилон. Прихована історія
Ребекка Кван 

Історичне епічне фентезі Ребекки Кван переносить нас до Лондона 1828 року. Осиротілий герой потрапляє до престижного університету, що є світовим центром перекладу та… магії. Хлопець має зробити вибір: працювати на могутність імперії чи стати на бік своєї батьківщини. 

Бріджертони. Герцог і я
Джулія Куїнн 

Дивилися «Бріджертонів»? А це перша книга серії, за якою зняли цей популярний серіал про Лондон в епоху Регентства. І нарешті вона українською. Тож якщо ви чекали на слушний момент, щоб почати читати книжку за улюбленим фільмом, то це саме він. 

Вечірка на Гелловін
Аґата Крісті 

За цією книгою Аґати Крісті зняли новий фільм «Привиди у Венеції». І вона вже доступна до замовлення українською мовою! Тож встигніть придбати до своєї домашньої бібліотеки – та допоможіть легендарному Пуаро розкрити чергову таємничу справу. 

Російсько-українська війна: повернення історії
Сергій Плохій 

Чому Росія наважилась розпочати війну? Як українцям вдається чинити настільки потужний опір? Якими будуть наслідки війни для всього світу? Ці та інші питання вичерпно аналізує у своїй книзі провідний україно-американський історик Сергій Плохій. 

Anarchy in the UKR. Луганський щоденник. Бігти не зупиняючись
Сергій Жадан

До оновленого видання творів Сергія Жадана увійшов легендарний роман «Anarchy in the UKR», доповнений «Луганськими щоденниками» 2014 року та оповіданням «Бігти не зупиняючись». Що таке свобода, і як бути вільними? Читайте у книзі-подорожі Сергія Жадана. 

Корова часу, або Нові пригоди вужа Ониська
Сашко Дерманський 

Пригоди Ониська продовжуються! У новій дитячій книзі Сашка Дерманського непосидючий вужик відправляється у минуле. Що ж робити, коли там на тебе чекатимуть мамонти, шамани-вужі та ненаситні зубасті пацюки? Дізнайтеся у третій книзі пригод вужа Ониська. 

Вбивці квіткової повні
Девід Ґренн 

США, 1920-ті роки. Хвиля убивств та зникнень прокочується племенем осейджів. Чи пов’язано це з тим, що на їхній території в Оклахомі було знайдено нафту? Відповідь має відшукати молодий директор ФБР Дж. Едґар Гувер – у справі, яка стала однією з перших для агенції. 

Дивовижні фокусники
Лідія Коррі 

Великі чародії ніколи не розкривають секрети своїх фокусів. Але ця книжка познайомить вас із вісьмома магічними діями, на яких здебільшого і ґрунтуються всі чари. А ще – розкаже про всесвітньо відомих чародіїв і дасть практичні поради майбутнім фокусникам. 

Книга Розумників. РОБОТИ та ШІ
Пол Вірр 

Дитина цікавиться роботами та штучним інтелектом? Подаруйте їй цю книжку. Адже вона не лише цікава, але й інтерактивна. Під час читання маленькі дослідники спробують побудувати робото-руку, зробити механічну стрибаючу жабку та навіть побити рекорд робота в баскетболі.