Рожеві, залізні та бійцівські: 10 книг-подарунків на 8 березня

Зміст[ сховати ]

Свято, яке щороку викликає все більше та більше розмов через історію свого походження.
Так, це 8 березня.
Найбільше у цій історії потерпають чоловіки. Часто їм складно визначити, чи вважають цей день святом їхні кохані або колеги. Підносити подарунки чи ні – ось у чому питання. Від правильного вибору залежать взаємини між подружжям, друзями, колегами чи родичами.
Якщо ви планували дарувати сковорідку, крем для рук чи набір кухонних рушників, – зупиніться! Не робіть цього!
У цій добірці ви знайдете нетривіальні подарунки, що наситять життя дівчат позитивними емоціями та мотивацією. А весною це потрібно, як ніколи. Весняні книгодарунки в студію!

Купи собі той довбаний букет: та інші способи зібратися докупи від тієї, котрій вдалось

 Тара Шустер

Це жіноча книжка-фаворитка. З моменту появи вона постійно входила до списку найбільш продаваних книг Yakaboo. Уже під час першого погляду на обкладинку стає зрозуміло, що це книжка для дівчат, а заголовок натякає на те, що вона стане надійною подругою. Тому примірник буде чудовим подарунком для подруги, сестри чи мами. У книзі кожна віднайде свої смисли та близькі історії.

«Жити тим життям, яке ти для себе бажаєш, – це найменш егоїстичний вчинок з усіх можливих», – пише Тара Шустер. Досить намагатися всім вгодити чи обмежувати себе. Для початку змін достатньо купити собі букет улюблених квітів. Хто сказав, що їх обов’язково має хтось дарувати? Нехай це буде маленька винагорода за щось чи просто прояв турботи, адже ви на це заслуговуєте! Авторка ділиться своїми способами, завдяки яким навчилася піклуватися про себе та зцілила старі рани. Спойлер – на це в неї пішло п’ять років. Тара Шустер розповідає про свої щоденні ритуали для розуму, тіла і відносин, завдяки яким переосмислила своє життя. Ритуали для розуму навчать відчувати вдячність і любити себе, знайти те, що надихає та мотивує до дій. Ритуали для тіла допоможуть дбати про своє самопочуття та простір довкола, а ритуали для стосунків – покінчити з токсичними взаєминами та побудувати доброзичливі зв’язки.

Книжка-подружка в рожевій палітурці відкриє очі на безліч речей, допоможе вийти з глухого кута, захиститися від самокритики і гармонізувати свій внутрішній світ.

Несподівана радість самотності

Кетрін Ґрей

Ця рожева та м’яка бестія складе товариство на 8 березня самодостатнім дівчатам.

Чи замислювалися ви коли-небудь, що ще змалечку мультфільми та казки формують наш світогляд? Єдина надія у Попелюшки на порятунок від несправедливої мачухи й огидних сестер – це потрапити на бал і сподобатися принцу. Зачарована Красуня спатиме, поки принц не розбудить її поцілунком. Русалонька Аріель обмінює свій голос на пару ніжок лише заради можливості потанцювати з принцом. Але чому доля кожної героїні залежить від чоловіка? Хто сказав, що всі обов’язково мають жити в парі? Кетрін Ґрей розвіює усталені в нашій культурі уявлення та присвячує книгу одинакам, яких не розуміють, жаліють чи вважають бідолахами, що не можуть собі знайти пару.

Cамотність – це не вирок і не катастрофа. «Ми можемо дозолити собі бути не в парі», – пише авторка. Кетрін Ґрей сама пройшла шлях від завершення токсичних взаємин до віднайдення радості в самотності та розкриває його іншим. У книзі вона пропонує 26 способів, як знайти джерело самотньої радості. Ось кілька з них:

  • не дивитися романтичні комедії;
  • усвідомити, що на відносини є ще ціла вічність;
  • не зважати на компліменти;
  • притлумлювати уколи заздрощів;
  • контролювати свій сон і раціон;
  • написати сердитого листа та листа вдячності;
  • ставитися до себе як до найдорожчого гостя.

Авторка абсолютно не заперечує існування щастя у стосунках чи шлюбі, а твердо відстоює права одинаків, яких вважають білими воронам. Адже можна бути одночасно самотнім і щасливим. Як прийняти свою самотність, як реагувати на постійні питання про заміжжя, як зустрічатися відповідально та не переборщити з побаченнями, як абстрагуватися від тиску оточення і жити так, як хочеться, – поради Кетрін Ґрей навчать спокійно ставитися до самотності. А ще тут є «натхнення для самотньої радості»: серія подкастів, лекцій, відео, плейлистів і чтива для одинаків.

 

Як виходити заміж стільки разів, скільки захочете

Ірена Карпа

Потрібна книжка, що допоможе пережити розрив, переосмислити свої взаємини чи просто з іронією подивитися на ситуацію? Даруючи її, ви досягнете відразу три цілі.

Коли читаєш бестселер, здається, що розмовляєш із подружкою на кухні чи в кафе. Єдина відмінність – на сторінках книжки своїми любовними історіями ділиться письменниця та співачка Ірена Карпа. Вона з гумором згадує свої романтичні пригоди у Франції та поза нею, розповідає історії близьких друзів. Розлучення та любовні страждання теж описані дотепно.

У книжці ви знайдете лайфхаки та поради, як і де знайомитися з чоловіками, як зрозуміти, що він готовий до серйозних взаємин, коли знайомитися з батьками, як вийти заміж тоді, коли бажаєш, та стільки разів, скільки хочеться, як витримати розрив і жити далі. Авторка абсолютно не претендує на звання ментора, а просто викладає свій життєвий досвід і розуміння стосунків із чоловіками. Навіть сама Ірена Карпа зазначає, що книжку можна розглядати і як жарт, і як інструкцію. Читати її можна від першого до останнього розділу або відкрити випадково вибраний. Вирішувати вам!

Ґолда

Елінор Баркетт

Сильна книжка про «залізну леді». Вона однозначно додасть витримки та міцності щасливиці, що отримає її в подарунок. Це оповідь про очільницю Ізраїлю, успішну політикиню, Ґолду Меїр.

Американська письменниця Елінор Баркетт малює портрет першої жінки на посаді прем’єр-міністра країни на Близькому Сході з її сильними і слабкими сторонами. Уродженку Києва з повагою називали «єдиним чоловіком в уряді Ізраїлю». Чому? У багатьох питаннях очільниця Ізраїлю була безкомпромісна та тверда, а її лідерські якості, сміливість і ораторська майстерність захоплювали багатьох чоловіків. Для тодішньої патріархальної влади лідерство жінки – це було унікальним, навіть аномальним явищем.

У книзі цікаво переплетені розповідь про життя прем’єр-міністерки та її погляди на суспільно-політичний стан у державі, цілі та реальні шляхи економічного і культурного розвитку Ізраїлю. Заповітна мета Ґолди Меїр – це створення сильної єврейської держави. І вона цілеспрямовано до неї йшла. Звісно, не без особистісних втрат, адже бути сильним лідером і жінкою  одночасно майже неможливо.  

 

Big Money. Принципы первых. Книга 2

Євген Черняк

Друга книжка бізнесмена та  Євгена Черняка стане гарним подарунком для менеджерок і бізнес-леді.

Тут зібрано історії українок-підприємниць. Лєра Бородіна розповіла про те, як вона відбила інформаційну атаку на G.Bar, поділилася способами антикризового PR та пояснила роль ІТ-складника для бізнесу.

Марина Авдєєва визначила принципи агресивного зростання, що допомогли її команді досягти капіталізації у $30 млн. Ольга Гуцал показала, як розвинула бренд LIQUI MOLY в Україні та заробила свій перший $1 млн. Альона Гудкова виклала секрети успішного проведення івентів на 1 тисячу відвідувачів щомісяця.

Перші кроки в бізнесі, залучення інвестицій, принципи формування команд, невдалі спроби та отримання досвіду —  від жінок, у яких вийшло.

12 неймовірних жінок

Мар’яна Савка

Щоб знайти свій шлях багатьом з нам треба джерело наснаги. У цій книзі їх зібрано аж 12. Мотивація до свята весни під обкладинкою.

Мар’яна Савка опублікувала щирі та відверті інтерв’ю з 12 українськими жінками, кожне з яких стосується конкретної цінності. Ольга Герасим’юк, Зоя Казанжи, Ірина Снітинська, Лариса Денисенко, Юлія Міщенко, Ірина Подоляк, Людмила Зубко, Олександра Коваль, Олександра Бакланова, Ірма Вітовська, Соломія Чубай та Наталя Іваничук – під час теплих і душевних бесід жінки розповідають про важливість певних цінностей, діляться своїми міркуваннями та історіями з життя.

Рівність, незалежність, життя, справедливість, любов, гідність, чесність, книга, свобода, милосердя, толерантність і вдячність — суть кожної ви дізнаєтеся на сторінках. Мар’яна Савка створила живу книжку, що відбиває реальність, те, з чим ми стикаємося на кожному кроці. Читаючи історії, ви зможете й самі для себе вирішити, що вкладаєте у розуміння цих цінностей.

Сила дівчат: маленькі історії великих вчинків

Катерина Бабкіна, Марк Лівін

У чому ж сила дівчат? У красі? Розумі? Чи, мабуть, чуйності? Усі варіанти можливі. Варто лише віднайти власний козир, з яким кожна жінка зможе гори звернути.

Катерина Бабкіна та Марк Лівін зібрали та розказали історії 50 дивожінок України. Часто недооцінені досягнення нарешті стали почутими. Ада Роговцева, Алла Горська, Катерина Білокур, Леся Українка, Лілія Пустовіт, Мар’яна Савка, Наталія Ужвій, Софія Яблонська, Олена Пчілка, Ольга Харлан – це далеко неповний перелік героїнь. Усі вони різні та неповторні. Кожна виділяється своїми вміннями та навичками, амбіціями та здобутками. До історій додано веселі та неповторні ілюстрації з героїнями, на яких написано мотиваційне гасло «Щоби бути як». Наприклад, аби стати такою, як дизайнерка Лілія Пустовіт, треба досконало знати свою галузь і бути сміливою у творчості. Щоб стати як військова Оксана Якубова, потрібно дуже сильно любити свою сім’ю і не боятися перешкод на шляху до мирного життя.

Ці 50 історій вражають і надихають на грандіозні вчинки. Крім того, допомагають полюбити себе.

Життя в кольорі. Як зробити дім яскравішим. Натхнення і практичні поради

Ребекка Етвуд

Для мистецької натури книжка дизайнерки та художниці Ребекки Етвуд підійде найкраще! Чи, можливо, для подруги, що займається облаштуванням квартири. Ще з палітурки видання заворожує своїми барвами. Здається, що з нею будь-який інтер’єр можна обладнати так, що всі навколо помруть від заздрощів.

Починається книжка з «кольорової» історії дизайнерки. Перші маркери «Pentel», малювання з сестрами, живопис і майстрування, курс акварелі та навчання в школі дизайну, створення предметів для дому – таким був шлях Ребекки Етвуд у світ барвів.

Що таке колір з наукового погляду, як барви взаємодіють одне з одним, чому від одних кольорів – тепло, а від інших – холодно, який зв’язок між кольорами і відчуттями, як гармонійно поєднати барви в домівці, як створити власне колесо кольорів – ці та безліч інших «кольорових» аспектів дизайнерка розкрила в книжці. Вона вчить розуміти, відчувати, бачити, жити та підбирати кольори. Наприкінці книжки авторка подала перелік головних порад щодо використання кольору вдома, що будуть щоразу під рукою, як тільки ви заплануєте щось змінити у своєму просторі.

Особливого акценту оповіді додають численні фотографії яскраво оформлених кімнат і фрагментів інтер’єру. Вони лаконічні та довершені. Обережно, після цієї «барвистої» мандрівки ви можете захотіти щось змінити вдома чи навіть розпочати капітальний ремонт. Не варто боятися. З цією книжкою можна сміливо експериментувати.

Вінтажна кухня

З цією книжкою видавництва Ольги Фреймут на вашій кухні почастішають кулінарні експерименти. Головне, презентуючи її своїй половинці, не забудьте сказати, що готуватимете делікатеси разом або щонайменше по черзі. А ще ця кулінарна книжка – це бібліографічна рідкість. У ній відтворено рецепти, що були основою меню наших прабабусь і бабусь, які вирізняли кухню Західної України 1930-х років, коли вона була під владою Польщі.

Тут ви знайдете вишукані страви, що подають у кращих ресторанах як щось надзвичайне – цибулевий суп чи суп з пармезану, угорський гуляш, пиріжки з мозку, печінка косулі, гуляш з раків, яєчня з трюфелями тощо. Водночас є й звичні для кожного – салат з помідорів чи моркви, мариновані печериці, печене курча чи голубці з рисом і м’ясом, налисники з сиром чи шарлотка з ягодами. Мою увагу привернули такі екзотичні страви, як – бульйон з голубів, юшка з пива, хлібний суп із сосисками, кишки з печінкою, лите тісто на молоці, пудинг із дрібних рибок, фіалкові тістечка, вино з аґрусу та компот з дині. І це лише половина усіх згаданих рецептів, що стали родзинкою видання. Захотілося скуштувати щось із цих наїдків? Усі «вінтажні» страви ви зможете з легкістю повторити та здивувати своїх гостей.

Видання доповнене правилами сучасного столового етикету від Ольги Фреймут. Як сервірувати стіл, як організувати свято та розсадити гостей, як їсти виховано та чого не варто робити за столом, як наливати безалкогольні та алкогольні напої – ці поради допоможуть організувати застілля на високому рівні.

Бійцівський клуб феміністок

Джессіка Беннетт

Книжку, що завершує десятку книгодарунків на 8 березня, потрібно особливо відзначити. Вона дає перепустку у винятковий заклад – Бійцівський клуб феміністок. Не лякайтеся назви. Ні, тут жінки не будуть бити чоловіків, що їх образили. Не буде тут і ляльок вуду для магічних ритуалів. У книжці взагалі не буде жодних бійок. Як і чоловіків. Адже це закритий клуб для дівочої банди.

То що ж роблять учасниці на зборах? Заінтригувала? Зараз усе розповім.

Членкині клубу щомісяця збираються на посиденьки, щоб розповісти про сексизм в їхньому оточенні. Жінки діляться своїм занепокоєнням і лайфаками для протистояння гендерній нерівності, підтримують одна одну та вчать відстоювати свої права. Колега-чоловік змушує вас робити йому каву на роботі, а бос поглядає на декольте? Джессіка Беннетт виклала у книжці дієві поради для протистояння несправедливості, віднайдення впевненості і реформування ставлення до жінок у сім’ї та на роботі.

Для вступу у клуб потрібно дотримуватися кількох правил.

  1. Ти повинна говорити про Бійцівський клуб феміністок.
  2. Ти Повинна говорити про Бійцівський клуб феміністок.
  3. Ми боремося з патріархатом, а не одна з одною.
  4. Членство у БКФ означає, що ти заприсяглася допомагати іншим жінкам – усім жінкам.
  5. БКФ відкритий і немає ієрархії. Рівні геть усі.
  6. Якщо хтось гукає «Стоп!», розслабляється, здається, – битву не скінчено. Битву завершено лише тоді, коли ми досягли рівності для всіх жінок.
  7. А це може тривати довго. Отож надягни улюблені спортивки.
  8. Осторонь не стоїть ніхто. Боротися повинні всі.

Долучайтеся до Бійцівського клубу феміністок!

Авторка: Люба Ляшко