Як досягати неймовірних вершин у спорті: 10 мотивуючих книг про спортсменів

Біографії та мемуари відомих людей завжди цікаві читачам. Особливо, якщо ці особистості – спортсмени. Постійна конкуренція і бажання стати кращими мотивують людей на підкорення нових вершин. У професійному спорті залишаються тільки сильні люди – про них зараз і піде мова. Далі – 10 книг про спортсменів, які, можливо, не були постійно на вершині, але точно до неї добиралися.


Олександр Шовковський «Все в твоих руках»


23_17_07Колишній голкіпер у авторській книзі розповів про всі етапи свого життя, починаючи з дитинства і закінчуючи блискучою кар’єрою у київському «Динамо». Футболіст описав усе, що сам пережив: злети, падіння, розчарування, усамітнення. Колишній капітан збірної України проаналізував свої помилки для того щоб читачі їх не повторювали. Важливіше за філософію в цій книзі тільки одне – футбол.


Світлана Глухова «Зідан: нездоланне добро»


23_18_07Зінедін Зідан – відомий футболіст і велика особистість. Книга містить біографію француза та опис його спортивної кар’єри. Авторка показала на прикладі Зідана, що в професійному спорті є шляхетні, щирі й навіть скромні люди. Такі особистості, як виявилося, трапляються і серед чемпіонів світу з футболу.


Володимир Кличко, Штефані Білен «Управління викликами. Як застосовувати спортивну стратегію у житті та бізнесі»


23_19_07Шанувальники боксу відмічають, що Володимир Кличко, в першу чергу, великий стратег. Виявилося, що спортсмен випрацював тактику і для інших занять, поза рингом. У своїй книзі автор поділився з читачами власною стратегією управління викликами, що з’являються в спорті, бізнесі та інших видах діяльності. Колишній чемпіон світу навчить читачів, як справлятися з проблемами та перешкодами на шляху до власної цілі.


Джон Кавана «Конор Макгрегор. Жизнь без правил»


23_20_07

Історію найскандальнішого бійця UFC розповів його тренер. Джон Кавана – єдиний, хто змусив Конора Макгрегора дотримуватися дисципліни, вірити в себе й віддано працювати. Тренер знає свого підопічного можливо навіть краще, ніж він сам. Кавана розповів, як чоловік, опинившись на грані, зумів стати чемпіоном світу в змішаних єдиноборствах.


Лора Гілленбранд «Незламний. Історія виживання, стійкості та звільнення під час Другої світової війни»


23_21_07Книга присвячена відомому американському атлету Луї Замперіні. Професійний спортсмен після Олімпійських ігор 1936 року потрапив на війну. Там Замперіні перекваліфікувався із бігуна в бойового пілота. У книзі більшою мірою мова йде про те, що сталося з атлетом після потрапляння у полон. Американець, як справжній вольовий спортсмен, пережив голод, знущання і приниження, і не побоявся прожити все це ще раз – уже на сторінках книги.


Роберт Бізлі «Жозе Моурінью. Приватна розмова»


23_22_07Жозе Моурінью – колишній спортсмен. У якості футболіста португалець особливих успіхів не досяг. Та на тренерському містку він став одним із кращих спеціалістів у світі. Моурінью сам себе назвав «особливим», що пізніше довів завоюванням численних трофеїв. Спортивний журналіст Роберт Бізлі – один із небагатьох, кому вдалося дізнатися, яким Жозе є в житті, за межами футбольного поля.


Джеймі Варді «Из ниоткуда»


23_24_07Більшість футболістів після 30 років уже починають думати про можливе завершення кар’єри. Та тільки не Варді. Форвард «Лестер Сіті» в 30 років ще тільки став суперзіркою. Цим його випадок унікальний. Британець за кілька років піднявся із нижчих ешелонів англійського футболу і став чемпіоном своєї країни, вигравши найпрестижніший чемпіонат. Свою історію спортсмен розповів сам.


Пол Морган «Мохаммед Али. Бой века»


23_25_07Книга про найвидатнішого боксера усіх часів. Історія Мохаммеда Алі – дивовижна, вражаюча й надихаюча. У 18 років боксер провів свій перший поєдинок на професійному рівні, а через чотири роки вже став чемпіоном світу. Блискучу кар’єру спортсмена не затьмарили навіть поразки. Про все це і про головного суперника Алі розповів Пол Морган.


Роланд Лазембі «Майкл Джордан. Его Воздушество»


23_26_07Журналіст і письменник Роланд Лазембі – єдиний, кому вдалося скласти цілісний портрет одного із кращих баскетболістів світу. Автор знайшов маловідомі, але достовірні факти з біографії Джордана, яких більше ніде немає. Літературну особистість «Короля повітря» Лазембі сформував після проведених численних інтерв’ю із членами його сім’ї, тренерами та іншими дорогими баскетболісту людьми. Тільки тут можна знайти справжнього Майкла Джордана – повелителя НБА і простої людини водночас.


Піт Сампрас, Пітер Бордо «Размышления чемпиона. Уроки теннисной жизни»


23_27_07За часів професійної кар’єри Піт Сампрас рідко давав інтерв’ю і нікому не відкривав своє особисте життя. Минуло декілька років і тенісист вирішив сам розповісти про себе те, чого ніхто не знав. Американець розповів, як воно – бути кращим у своєму виді спорту, чому при цьому виникає внутрішня боротьба і як вийти з неї переможцем.


[irp posts=”8004″ name=”Олімпійська п’ятірка: книжки про змагання та спорт”] [irp posts=”29472″ name=”20 найкращих книг про здорове харчування в 2018 році”]
Сергій Завалко
Журналіст, спортивний і літературний оглядач. Люблю ігрові види спорту, поезію і літературу. Пишу вірші. Читаю в основному поезію і художню літературу. Люблю жити, радіти життю, дізнаватися щось нове і активно відпочивати.

13 thoughts on “Як досягати неймовірних вершин у спорті: 10 мотивуючих книг про спортсменів

    Залишити відповідь