Що читати, щоб надихатись та мотивуватись: 10 книг, що налаштовують на роботу

Восени через відсутність світла та сонця ми трохи демотивуємось – хочеться лежати під ковдрою і нічого не робити. В такі моменти просто необхідно мати те, що подарує мотивацію починати новий день та діяти всупереч усьому. У цій добірці ми підібрали для вас десять книг, що надихають та заряджають вірою у самих себе та у краще. 

Це не перша книга Барбари Шер, а чергова, в котрій вона допомагає людям повірити в те, що все можливо, а мрії здійснюються. Якщо ви ще не знайомі з її творчістю, не поспішайте скептично закочувати очі.

Кожною своєю книгою Барбара доводить (незважаючи на назви на обкладинках), що запорука здійсненності мрії – чіткий план та послідовне його виконання. І якщо в першій її книзі, яка вийшла друком у КСД («Мистецтво мріяти»), викладене саме створення такого плану, «Мрії здійснюються!» допоможе вам чітко визначити, які ж саме мрії вартують здійснення і чи все омріяне потрібне вам.

На простих вправах та за допомогою прикладів Шер показує, що не завжди мрія – це те, що вам потрібно робити щодня. А зрозумівши свої вроджені здібності та набуті таланти, Барбара таки допоможе здолати перепони на шляху до вашої мети. Мрійте та досягайте!

Звідки беруться ідеї? Куди вони втікають? Як подолати страх, що заважає почати творити? На ці та безліч інших питань, що мучають всіх творчих людей, відповідає Елізабет Гілберт у своїй «Великій магії».

Просто та з гумором всесвітньо відома письменниця ділиться своїми секретами боротьби з лінню, надихає творити, навіть якщо немає натхнення та бажання, та розбиває стереотипи щодо мук творчості та «голодного художника».

Втім, це не книга, написана в рожевих окулярах. Елізабет розуміє реалії життя та усвідомлює, що улюблена справа не завжди може прибуткова – просто ви не можете без неї жити. Отож потрібно мати запасний парашут – але ніколи не переставати творити, адже ми творимо велику магію!

Якщо ви затята «сова» за режимом сну, ця книга для вас! Якщо ж ви жайворонок – можливо, знайдете в ній нові ідеї, як починати свій ранок 🙂

Гел Елрод не відкриває Америку своєю книгою, проте наголошує на тому, що головним є не лише прокинутись на годину раніше (а це +5 годин в будні для особистих справ!), а те, в якому настрої ви прокидаєтесь. Адже це задає ритм всього вашого дня або навіть тижня.

Подарувавши собі годину зранку, присвятивши її медитаціям, веденню щоденника або позитивним установкам, ви будете натхненно та впевнено зустрічати новий день – чим не чудовий ранок? Таким може бути кожен 🙂

Хай товстунець Вілла Гомперца не лякає вас розміром! Почавши читати, відірватись ви вже не зможете.

В своїй книзі редактор відділу мистецтв ВВС послідовно познайомить читачів зі світом художнього мистецтва – з 1820-го року до сьогодення Вілл за руку проведе нас від преімпресіоністів до кубістів, від тих – до футуристів, а згодом і до сучасних перформансів.

Просто, захопливо, з гумором – мистецтво стане зрозумілим як і його поціновувачам, так і абсолютним новачкам. Незрозумілі абстракціоністи стануть ближчими, чорний квадрат Малевича змусить подивитись на себе по-новому, а ще у вас точно виникне бажання сходити до музею. Надихайтесь!

Якщо в першій книзі Мік Вікінг розглядав питання хюгге локально, в Данії, то «Маленька книга люке» розкриває секрети щасливих людей не лише цієї країни. Дослідження та дані, наведені в ній, розглянуть і інші місця планети в пошуках відповіді на питання, де ж живуть найщасливіші люди.

Втім, важливо не те, де вони живуть, а те, чому ж вони найщасливіші. Які складові дають змогу відчувати себе безпечно, впевнено та радісно? Що для данців щастя та довіра? Як вже сьогодні вони будують своє щасливе завтра?

Невеличка книга Вікінга, як і перша, оформлена чудово – графіки та малюнки викликають бажання мати саме паперовий екземпляр, а тема відносин данців з родичами та сусідами і їх ставлення до своєї спільноти надихає та дарує бажання бути добрішими один до одного – адже це одна з запорук щастя.

Ендокринна система та стабільна її робота – один із найважливіших чинників здоров`я жінки, адже гормональний дисбаланс веде не лише до проблем з вагою, але й до порушення сну, збою в жіночому циклі та навіть до проблем зі шкірою та нігтями.

Праця лікаря Зубарєвої допоможе вам налагодити свій режим дня, скласти план харчування та налагодити й попередити гормональні збої без втручання гормональних препаратів.

Маст-рід кожної дівчини! І вже незабаром у БукШеф вийде друга частина, де мова йтиме про гормональні системи дітей та чоловіків, тож саме час ознайомитись з першою 🙂

Якщо підійти до творчості с раціональної точки зору, як це зробив Аллен Ґаннет, можна впевнитись в одному: немає ніяких дарів зверху, вроджених талантів тощо. Дослідження доводять – розуміючи творчу криву, запропоновану Ґаннетом, тобто поєднуючи нове й знайоме, можна досягти комерційного успіху.

Приводячи в приклад відомих успішних людей, Аллен виводить закономірності в перемогах та визначає чотири закони творчого успіху, спростовуючи всі ідеї про міфічну природу творчості та обдарованість.

Всі люди ірраціональні. Що гірше, вони передбачувано ірраціональні! Втім, гіршим це є лише для нас, а от сфера збуту на цій притаманній людству рисі гарно заробляє.

Акції онлайн та офлайн, розташування товарів в магазинах – приманки. Віра в свої сталі принципи – розбивається вдрузки при виведенні організму зі стану стабільності. Чому вірити? Спокійно! Аріелі навчить читачів, як вчасно вмикати логічність та не дати себе провести «пустишками», створеними рекламщиками.

Можливо, ідеї «Передбачуваної ірраціональності» не здадуться вам новими. Втім, ніколи не завадить нагадати собі про те, як влаштований ринок збуту, перестати прокрастинувати та надихнутись на раціональне існування.

Щодня ми стикаємося з безліччю стресових ситуацій. Затори на дорогах, робочі моменти, конфлікти вдома… Перестати нервувати здається неможливим.

Раян Голідей та Стівен Генсільман створили посібник, що дозволить вам щодня отримувати дозу надихаючої інформації та мудрих думок. Видихнути, заспокоїтися та подивитися на ситуацію іншими очима – тепер можливо весь рік. Починайте просто зараз!

Невеличка за обсягом книга Вільяма Макрейвена, колишнього командувача військово-морських сил США, зібрала в собі десять основних принципів, якими він керувався в кар’єрі та житті.

Ці засади допомагали Макрейвену та допоможуть вам не відступати від наміченого, сприймати невдачі раціонально та знаходити завдяки саме їм сили рухатись уперед, а також нагадають про один з головних чинників успіху – людей навколо вас, які допомагають та потребують вашої допомоги.

Оксана Ласка
Економіст за фахом, книгоман за велінням душі. Постійний шукач гармонії, внутрішнього дзену та місцин зі смачною кавою в Києві. Щодня подорожую тисячами світів завдяки історіям під обкладинками. Нюхаю книги та ловлю на шкірі мурашки від цього. Шанувальниця Кінга, Крісті, Пратчетта та Геймана. Фентезі та детективи – моє усе. Полюбляю нон-фікшн та класику дитячої літератури. Пишу про прочитане в Інстаграм, щосезону збираю таких самих шалених книголюбів для участі у Книжковому сюрпризі по Україні
http://www.instagram.com/wanderlust_reading/

32 thoughts on “Що читати, щоб надихатись та мотивуватись: 10 книг, що налаштовують на роботу

    Залишити відповідь