10 ілюстраторів перемальовують “Книгу джунглів”

Фото: theguardian.com

Британське видання The Guardian розпочало проект “Переглядаючи Книгу джунглів Редьярда Кіплінга. Десять ілюстраторів обрали улюблені сцени із книги Кіплінга та створили для них ілюстрації. До кожної написали невеличкий коментар, чому саме ця частина їм подобається. Проект спонсорує студія “Дісней”. Нижче перші п’ять робіт.

3000
“Небезпека та захват від самого лише згадування імені Шерхан! Я намалював момент, коли він сидить в гирлі печери вовків, вимагаючи, щоб йому віддали Мауглі. Тут доля дитини переплітається із життям лютого хижака”, – розповідає художник Кевін Волдрон з Дорсету.

4912
Художника Яна Ендрю на роботу надихнув занедбаний парк Таут Кворі на острові Портленд та каменоломні біля його будинку. “Це дуже дивне місце, де можна повністю загубитись. Мені хотілось зобразити героїв Книги джунглів” в ландшафті, серед каміння та ілюзій”. Малював ілюстрацію лише олівцями. Цифри на камінні — маркування кар’єрних порід.

3072

“Це Мати-вовчиця, Ракша. Вона перший союзник Мауглі й захищає його від Шерхана. Готова в будь-яку мить битися на смерть. Вона палає люттю, ясністю, справжньою силою, вона справжня переможниця в цій битві. Обожнюю цю прямоту Ракші – це виглядає настільки натурально, що я вирішив її намалювати лише чорнилом без чітких ліній олівцем, задля відображення спонтанності цієї сцени”, – пояснює свій малюнок Прабха Малья із Індії.

3152
Художник Кріс Рідделл: “Мій улюблений герой – це ведмідь Балу. Є суперечки, але переважна більшість вважає, що Балу це ведмідь-губач, яких багато водиться у місцевості, де відбуваються події “Книги джунглів”. Таких ведмедів дуже цікаво малювати, разом із південно-американським це мої два улюблені типи ведмедів”.

5600
Джіл Колдер обрала сцену із оповідання “Брати Мауглі”, де Багіра разом із Мауглі говорять про вогонь, “червону квітку”. “Найбільше мені подобається, як Мауглі кладе свою руку на шию Багіри. Я маю великого, чорного собаку та часто кладу руку на нього, обіймаючи, це мене і надихнуло на ілюстрацію”.

Джерело: The Guardian

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

9 thoughts on “10 ілюстраторів перемальовують “Книгу джунглів”

    Залишити відповідь