Топ 10 фантастичних книг — Найкраща фантастика всіх часів

Здавалося, в кінці минулого століття наукова фантастика остаточно поступилася пальмою першості фентезі. Але сьогодні жанр переживає справжній ренесанс. Кінематограф, відеоігри, образотворче мистецтво — фантастика всюди. Книги також не залишаються осторонь. Вашій увазі пропонується топ фантастичних книг, на які однозначно варто звернути увагу. Неординарні яскраві історії порушують межі реальності, руйнують рамки звичайного. Пориньте в цей новий світ — страхітливих машин і космічних апаратів, подорожей у часі й нереальних істот. Разючих створінь авторської думки: часто таких, що лякають, ще частіше — тих, що дарують надію на краще.

Ця книга — початок трилогії про асасинів, яка служить початком наступних серій книг американського автора. Головний герой Фітц тепер — чудово вишколений королівський вбивця, здатний впоратися з будь-яким завданням. У цьому виданні читач бачить, як Фітц проходить головну підготовку до серйозних завдань.

Українським вченим вдалося відродити неандертальця. Все дитинство він проводить в стінах інституту, замаскованого під гаражі. Ставши повнолітнім, він виходить у великий світ. Неандертальці зовсім не готовий до дорослого життя, він мислить по-особливому, і це постійно ставить героя в незрозумілі ситуації.

З часів зникнення полярної експедиції минуло понад 150 років. Що тоді сталося, не знає ніхто. Всі спроби дізнатися істину виявилися марними. Але ось сенсація! Зниклі кораблі «Еребус» і «Терор» знайдено! І не просто знайдені — їхні уламки ідеально зберегли холодні води. Вивчати ситуацію відправляється група вчених. Вони поки не знають, яка небезпека підстерігає їх усіх попереду — жорстока істота, що ніби виткана з льоду і полярного мороку …

Тодд Хьюітт — єдиний хлопчик в Прентісстауні, де живуть тільки чоловіки. Через місяць йому виповниться тринадцять і, за місцевими законами, він теж стане чоловіком. На його день народження з нетерпінням чекають усі. Тодд знає про це, тому що чує їх думки. Загадковий вірус Шуму багато років тому заразив чоловіків і тварин міста, і знищив усіх жінок. Принаймні, так завжди говорили Тодду дорослі, і так думав він сам, поки не зустрів її — страшну, всепоглинущу, цілковиту тишу… Тепер, щоб уникнути злої долі, уготованої йому Прентісстауном, хлопець повинен бігти у світ, якого не повинно було існувати, і з людиною, якої не повинно бути…

Світ далеко не такий, яким ми його знаємо. У ньому немає місця моралі, релігії; а споживання досягло межі. Людство опинилося в трясовині наркотиків і брудних розваг. Вигадано новий вид дозвілля — Персональні Реальності, в яких можна втілити будь-яку фантазію, навіть саму злочинну і порочну. Сильні світу цього обіцяють вічне життя і нескінченні задоволення. Шпигун Золтан Варго має намір дізнатися, які таємниці приховані в кулуарах корпорації, але і сам стає частиною диявольської гри. У світлі світового порнографічного експерименту і запуску першої цифрової релігії, герой дізнається приголомшливу правду…

[:ua]З метою вивчити загадковий вигляд чужинців-мандрівників в далекі глибини галактики вирушає наукова експедиція. Їхньою субмариною управляє капітан, якого ніхто не бачив і який відмовляється показатися пасажирам. В тому числі, навіть після того, як на кораблі починають відбуватися незрозумілі речі і гинуть люди.

Якою буде Україна через 100 років? Здається, це не такий вже й далекий час, до якого доживуть наші діти і внуки. Що станеться з нашою планетою? Які обставини потрібні для створення усвідомленого світового суспільства? Як всім нам стати сильнішими, чого слід побоюватися? Чи зможе людство підкорити далекі простори і подорожувати в часі? Відповіді — в книзі.

Ця книга — незвичайний роман, радше навіть щоденник сторожового пса, який разом зі своїм господарем та іншими героями вплутується в небезпечну гру в ніч на Хеллоуїн. Тут обов’язково будуть переможці і переможені, і не дай бог опинитися серед останніх…

Один з найкращих романів 20 століття в жанрі наукової фантастики!

Війна закінчилась. Трон імператора займає Пол Атрід, який вводить новий світовий порядок. Здавалося б, настав час, коли у всій Галактиці прийде мир. Але колись потужні династії, які втратили владу, вимагають реваншу. Вони знають про дар Імператора передбачати майбутнє — і також знають, як з цим боротися. Месії Дюни залишається одне — бути Месією до самого кінця.

Дебютний роман циклу «Взаємозалежність», номінант премії «Локус»!

Людству вдалося відкрити особливе поле, Потік, що дозволяє легко переміщатися по Всесвіту. Люди розселилися до далеких планет — утворилася імперія Взаємозалежність, головна доктрина якої свідчить про те, що жоден форпост людства не може вижити без інших. Згодом з’ясовується, що Потік знаходиться в постійному русі й може назавжди розділити планети, населені людьми. Здається, міжзоряна імперія перебуває на межі краху. Але чи є надія на порятунок? І як позбутися залежності від жадібних торгових гільдій? Знайти відповідь судилося головним героям саги — вченому, імператриці й зоряному пілотові.

Сергій Черевань
Тато в декретній відпустці, майже футбольний хуліган, музикант та засновник веб студії, літературний оглядач та контент-редактор… Різнобічність — то моя фішка. До кожної зі справ підходжу відповідально, тому ніколи не дозволю собі писати неправдиві речі. Читав Гітлера, Пєлєвіна, Гарсію Маркеса. Хочу осягнути всі книги світу. Хоча, це, напевне, перетворило б мене на суперкомп’ютер… Мрійник. Оптиміст-максималіст.

1 928 thoughts on “Топ 10 фантастичних книг — Найкраща фантастика всіх часів

    Залишити відповідь