10 несподіваних фактів про Артема Полежаку

Yakaboo продовжує задавати несподівані питання українським письменникам, і отримувати несподівані відповіді. Минулий раз ми дізнавались 10 фактів про Оксану Забужко, в цьому випуску — відомий поет Артем Полежака.


one


Артем Полежака терпіти не може…

… по-перше, графоманів, по-друге, тих, хто любить графоманів, ну, і тарганів.


two


Ви здивуєтесь, але Артем Полежака не вміє…

… підстрибати в повітря на 10 метрів і зависати там на дві години нерухомо в позі лотоса.


three


Якби Артему Полежаці запропонували випити з будь-яким письменником світу, він вибрав би…

… а я вже з ким хотів – перебухав.


four


Якби можна було позичити якусь супервластивість у книжкових персонажів, Артем Полежака вибрав би…

… ставати невидимим – це ж така можливість безперешкодно підступитися до своїх недоброзичливців і відпустити їм чарівного пєндаля!


five


Якби Артем Полежака полетів в космос і міг взяти з собою тільки 5 книг, він би взяв…

… «Українсько-марсіанський розмовник», «Керування космічним кораблем у стані алкогольного сп’яніння: поради, приклади, досвід спеціалістів», фотоальбом «Мальовнича Житомирщина», «Як приготувати смузі з міжгалактичного шмохоря, та інші смачні рецепти» і, звичайно, «Кобзар» – для символічності!


six


Артем Полежака ніколи б не покохав жінку, яка…

…нема таких, Полежака кохає всіх жінок!


seven


Артем Полежака ніколи б не читав вірші на корпоративі у…

… у тих, хто не платить гонорари за виступ.


eight


Коли Артема Полежаку просять порадити якусь книгу, він…

… довго думає, потім починає курити сигарети одну за одною, дивиться в нікуди, встає зі стільця і починає ходити взад-вперед по кімнаті, потім знову сідає, знов встає – і так декілька разів, постійно зупиняється, хоче щось сказати, не наважується, маше рукою, тре лоба, потім замовляє 50 грамів горілки, потім ще 100, б’є кулаком по столу і кричить: «Хіба можна щось читати, крім Полежаки!?» Після чого знаходить в телефоні якийсь номер і кинувши в слухавку «Антоніна, я сьогодні в тебе!» бере з собою три пляшки шампанського і їде в невідомому напрямку.


nine


Артем Полежака вважає, що книги мають коштувати…

… дорого, щоб той, хто придбав книгу, відчував свою співпричетність до елітарного клубу. Повірте, це буде тільки на користь самооцінці читача.


ten


Якби не треба було заробляти гроші, Артем Полежака б…

…не заробляв би їх.



[irp posts=”28629″ name=”10 несподіваних фактів про Оксану Забужко “] [irp posts=”28763″ name=”Ганна Улюра: «Глибоке повільне читання – стан зміненої свідомості»”]
Тетяна Гонченко
Маю в житті чотири пристрасті: журналістика, подорожі, література і котики. Тож багато пишу, багато їжджу по світу, багато читаю і маю двох котиків. Зрештою, ці сфери тісно пов’язані: хороший журналістський текст – це теж література. А книги – це ще один спосіб подорожувати. Котики ж прекрасні самі по собі. Веду телеграм-канал про книжки: http://t.me/npzbvnkngchtn
https://www.facebook.com/atanoissapa

18 thoughts on “10 несподіваних фактів про Артема Полежаку

    Залишити відповідь