10 несподіваних фактів про Максима Кідрука

10 вересня у Макса Кідрука виходить нова книга — «Де немає Бога». Він активно готується до виходу книги та до туру по містами України з її презентацією. Тим не менше, письменник знайшов трохи часу, щоб відповісти на несподівані питання блогу Yakaboo.


one


Макс Кідрук поважає людей, які…

…одержимі тим, що роблять, і надихають своєю одержимістю інших.


two


5 книг, які справили дуже сильне враження на Макса Кідрука — це…

…Девід Мітчелл «Простые смертные», Ханья Янагіхара «Маленьке життя», Джек Лондон «Мартин Иден», Франс де Вааль «Мораль без релігії. В пошуках людського у приматів», Брюс Дікінсон «А для чого ця кнопка? Автобіографія».


three


Макс Кідрук вважає, що ідеальна планета — це та, на якій…

…ми живемо. Земля. Першу екзопланету (тобто, планету за межами Сонячної системи) людство виявило майже чверть століття тому, 1995-го. Відтоді вчені підтвердили існування більш як 4 тис. екзопланет і ще майже 3 тис. об’єктів на орбітах довкола віддалених зірок вважаються кандидатами в екзопланети. З цих 7 тисяч лише три мають умови потенційно подібні до Землі, та це аж ніяк не означає, що на них існує життя. А на Землі воно не просто зародилося (ймовірно, неодноразово), але й проіснувало 3,5 мільярди років. Цього більш ніж достатньо, щоби вважати планету ідеальною.


four


Якщо без попередження прийти до Макса Кідрука в гості, то…

…існує велика ймовірність не застати його вдома.


five


Коли Макса Кідрука просять порадити якусь книгу, він…

…радить одразу з десяток.


six


Макс Кідрук ніколи б не потиснув руку…

…людині, котра не здатна осягнути, що інакший — це просто інакший, що інакший не означає гірший. У нас зараз із цим трохи складно.


seven


Макс Кідрук вважає, що читати треба для того, щоб…

…та ні для чого. Ну серйозно. Це однаково що запитати: для чого дихати? Ні для чого. Тобто, я не знаю… я просто не знаю, як можна інакше.


eight


Книга, яку Макс Кідрук планує прочитати наступною — це…

…Майкл Каннінгем «Години». За нею — Тімоті Верстінен, Бредлі Войтек «Мозг зомби. Научный подход к поведению ходячих мертвецов» (це про мозок, раптом що).


nine


Якби золота рибка запропонувала Максу Кідруку здійснити будь-які три бажання, він би загадав…

…не вірю в золоту рибку. Я вірю в обумовлену фізичними законами реальність, в якій досягнутий успіх завжди є результатом докладених зусиль.


ten


Через 25 років Макс Кідрук уявляє себе…

…все ще людиною, яка отримує безмежну насолоду від того, що робить.


Тетяна Гонченко
Маю в житті чотири пристрасті: журналістика, подорожі, література і котики. Тож багато пишу, багато їжджу по світу, багато читаю і маю двох котиків. Зрештою, ці сфери тісно пов’язані: хороший журналістський текст – це теж література. А книги – це ще один спосіб подорожувати. Котики ж прекрасні самі по собі. Веду телеграм-канал про книжки: http://t.me/npzbvnkngchtn
https://www.facebook.com/atanoissapa

9 thoughts on “10 несподіваних фактів про Максима Кідрука

    Залишити відповідь