Привіт, серпню: 10 книжок для яскравого завершення літа

Вже дві треті літа минули, а ви ще геть не відпочили? Вирушайте у відпустку з книжкою! Ми відібрали для вас десяток різнопланових новинок, що надихнуть, навчать новому та розкажуть цікаві історії. На старт, увага, серпень!

Девід Алмонд «Скелліґ»

Переїзд це завжди потрясіння, а ще несподівані відкриття на новому місці. Майкл разом із рідними тепер живе у містечку, де геть не має друзів, тож не знає, куди себе подіти. Він нудьгує і прагне спілкування. І от знайомиться із Скелліґом непривітним і загадковим диваком із закинутого гаража. Той має крила і говорить не так, як усі. Скелліґ Майклова таємниця, яку він розкриє тільки Міні. Разом вони спробують зрозуміти, хто ж той дивак із гаража. Янгол, якщо вони існують? Чи якась химерна птахоподібна людина?

Крістіна де Вітте «Посібник з виживання для дівчат. Про тіло, школу, кохання й інші труднощі підліткового віку»

Бути підлітком той ще «кайф». Перехід між дитинством і дорослим життям часто болючий і завжди важкий, адже треба стільки всього навчитись: приймати рішення, давати раду емоціям, дружити і кохати, приймати себе і толерувати інших. А ще безліч проблем із зовнішністю: недосконалі шкіра, волосся, зуби… фігура, яка не відповідає сучасним баченням краси, і все це разом із бурею підліткових емоцій. Як виживати і знаходити радість серед локального апокаліпсису розкаже ця книжка.

Андрій Кокотюха «Третій рівень»

Обожнюєте детективи Кокотюхи і нетерпляче чекаєте на нові? Ще не читали творів автора, але давно хотіли спробувати? «Третій рівень» те, що треба, адже це єдина збірка короткої прози письменника (сподіваємось, тільки перша). Перипетії кілерської роботи, особливості взяття в заручники, музейна крадіжка, маніяк з інтернету, який полює на жінок, класичний детектив і заплутаний трилер, які покажуть вам новий рівень, третій рівень захопливої прози.

Вітольд Шабловський «Як нагодувати диктатора»

Якою б не була людина, а посмакувати лакітками люблять усі. Навіть тирани. Ні, не так. Особливо тирани, у яких необмежені можливості на тлі злиднів пригнобленого народу. Польський журналіст Вітольд Шабловський дозволяє нам зазирнути на кухні, де готували для одіозних політиків ХХ століття — Саддама Хусейна, Іді Аміна, Енвера Ходжі, Фіделя Кастро та Пола Пота. П’ять країн, п’ять диктаторів, п’ять незабутніх кулінарних досвідів. Вони розкошували, коли народ голодував. Ця книга не про рецепти і не зовсім про їжу, але й про них теж.

Джоджо Мойєс «На крилах мрії»

Джоджо Мойєс чудовий вибір, щоб розслабитись і відпочити. «На крилах мрії» історія двох жінок, зрілої та зовсім юної, які перетнулись у кризові для кожної з них моменти. Адвокатка Наташа має успішну кар’єру, та особисте життя у неї не складається. Все надто заплутано, значно заплутаніше, ніж справи, які вона виграє у суді. Підлітка Сара разом із дідусем пізнавала тонкощі верхової їзди та догляду за кіньми, та зараз вона залишилась сама. Вони зустрінуться саме тоді, коли будуть потрібні одна одній, і стануть спасінням.

Джоді Кантор, Меґан Туей «Вона розповіла»

«Сама винна»,  часто чують у відповідь жертви сексуального насильства на прохання про допомогу. Тому вони мовчать, ховаючи глибоко в душі травматичні спогади про момент, який поділив життя на до і після. Двоє американських журналісток провели сотні інтерв’ю та витягли на-гора скандал із Гарві Вайнштайном, мізогінію Дональда Трампа та допомогли притягнути до відповідальності судді Верховного суду США Бретта Кавано. З них почалась течія #MeToo, де жінки говорять і зцілюються, а ґвалтівники отримують по заслузі.

Філіп К. Дік «Валіс»

Хто такий Валіс? Чи що він таке? Спасіння чи вирок? Людство у полоні Чорної Залізної В’язниці намагається зрозуміти суть цієї істоти (чи можна його взагалі так назвати?), божества, яке ще тільки проявить себе. А може і немає ніякого Валіса, може його знічев’я вигадав головний герой? Маємо сотні сторінок для того, щоб це з’ясувати і провести паралелі між діківською фантастикою та його баченням теології, запакованими у форму вигадливого детектива. Дивний новий із світ «Валіса» що він готує для читачів?

Дж. Віллоу Вілсон «Міз Марвел. Не нормальна. Книга 1»

У неї неймовірна сила, але так було не завжди. Міз Марвел (Камала Хан)  підлітка з Джерсі-Сіті. Вона вірить в Аллаха і живе як звичайнісіньке американське дівчисько аж до того моменту, коли отримує надсили. Що вона з ними робитиме? Адже велика сила це не лише переваги. Чи зможе вона їх взяти під контроль, чи геть розгубиться, бо зовсім юна? Вона не уявляє, що на неї чекає, і дізнаватиметься свою долю разом із читачами. А рідне містечко мусить звикнути до того, що тепер має супергеройку.

Ґі Деліль «Пхеньян. Подорож Північною Кореєю»

Скільки довкола неї міфів! Північна Корея країна, до якої добираються лише найзапекліші мандрівники та акредитовані журналісти. Автор цього мальопису спробує показати нам велич корейської диктатури, важливість революції та соціалістичного укладу, який дбає про рівність усіх довкола. Хоча ні, бо Північна Корея не утопія, де всім добре. Автор без прикрас демонструє свавільну машину репресій, ідеологію, яка знищує особистість, позірне щастя, бо інакше не можна. І закрита заґратована країна стане ближчою і зрозумілішою.

Тамзен Фадаль «Знову вільна»

«Життя в неї не склалось», так часто кажуть про розлучених жінок. «Ти маєш бути у парі»,  тисне суспільство. «Знову вільна» розповість, що робити, коли втручаються у твоє приватне життя, запитуючи, чому сім’я розпалась. Коли відчуваєш, що готова до нових стосунків і як врешті зрозуміти, що справді готова. Авторка успішна бізнесвумен розповідає історію свого болісного розлучення, розуміння свого місця у світі та чарівну трансформацію у нову себе, яка знає, чого хоче від життя і як цього досягти.

Юлія Дутка
Трилероїд, інтроверт та психоаналітик-аматор. Ви хочете про це поговорити? За фахом - журналіст, та більше тяжію до редагування. Люблю соло-подорожі, важкий метал, м’яке світло, волохатих корів, Скандинавію та бензопили. Мрію попестити ісландських коників та потиснути руку Чакові Поланіку.
http://tarels.blogspot.com/%20

15 thoughts on “Привіт, серпню: 10 книжок для яскравого завершення літа

    Залишити відповідь