Вітаємо короля: 10 найпопулярніших книг Стівена Кінга

Фото: quotesgram.com

На цей момент Кінг написав та видав 54 романи, сім із них під псевдонімом Річард Бахман та шість нон-фікшн книжок. До цього додаються ще 200 оповідань, які переважно усі увішли до збірок короткої прози. Події у більшості історіях Кінга відбуваються у штаті Мен. Його роман “Ріта Гейворт і втеча з Шоушенка” став літературною основою для фільму “Втеча із Шоушенка”, який визнали одним із найкращих кінофільмів в історії. Сьогодні Кінгу 69! До свята ми зібрали добірку із найбільш популярних книжок Стівена Кінга у книгарні Yakaboo.

“11/22/63”

Не дивно, що книжка про зміну минулого, та ще й можливість уникнути вбивства Кеннеді, має зараз перше місце серед романів Кінга. Роман зацікавив не лише шанувальників Кінга, але й ширше коло читачів.  Тим паче цього року вийшов перший сезон серіальної екранізації із Джеймсом Франко.

22 листопада 1963 року — дата вбивства Джона Кеннеді. Пролунали три постріли — і світ змінився назавжди. Сьогодення. Дізнавшись, що в барі його приятеля розташований портал до 1958 року, звичайний вчитель Джейк Еппінг не може опиратися спокусі почати нове життя у рок-н-рольні часи Елвіса Преслі. Хіба гостю з майбутнього важко познайомитись із відлюдником Лі Гарві Освальдом і завадити йому вбити президента? Та чи варто гратися з минулим? Яким буде світ, де Кеннеді виживе?

“Сяйво” 

У цього шикарного готелю в горах — лиха слава. Колись там сталася страшна трагедія. Тому взимку в його стінах лишаються тільки привиди… Але цього разу опинитися тут не пощастило одній звичайній родині — батько Денні найнявся доглядачем пансіонату. Саме в готелі п`ятирічний Денні дізнався, що він «сяє»: хлопчик може бачити справжніх його мешканців і знає, що ховається за дверима кожного із сотні порожніх номерів… Але йому відкриваються не тільки жахливі події, які сталися тут у минулому. Він може передбачити, яка страшна небезпека чекає на його близьких…

Результат пошуку зображень за запитом "The Green Mile king"

“Зелена миля”

У в’язниці «Холодна гора» блок смертників називають Зеленою Милею. Там бачили різних ув’язнених, але одного разу на Милю привозять Джона Коффі — величезного негра, який нібито вчинив страшний злочин — жорстоко вбив двох маленьких дівчаток. І ось головному герою Полу Еджкомбу та іншим співробітникам блоку належить дізнатися, що не все буває таким, яким здається. Трапляється що той, хто за ґратами, може бути кращим за того, хто зовні. А смерть може стати бажаним порятунком від тяжкого тягаря життя.

“Воно”

Воно – це пекельна істота, що наче випірнула з нічних кошмарів. Воно живиться людським страхом… Колись давно семеро підлітків змогли Його перемогти. Але майже тридцять років по тому Воно повертається, щоб помститися. І вже дорослі друзі мають вступити в нову битву зі Злом… Не читайте цю книгу в темряві або на самоті. Адже Воно може бути поруч.

“Кладовище домашніх тварин”

Усе почалося з того, що улюбленця родини Луїса Кріда, кота Черча, збила вантажівка. Сусід запропонував йому поховати тварину на старому індіанському кладовищі. За легендами, воно має таємничу силу, яка здатна повертати до життя. І Луїс погодився… Уранці кіт повернувся додому живим. Майже живим.

Результат пошуку зображень за запитом "шукач темна вежа"

“Шукач. Темна вежа І”

Роман Стівена Кінга, що розпочинає серію романів про Темну Вежу, яку Кінг презентує як свій Magnum opus. Автор розпочав роботу над романом в 1970 році, а закінчив в 1980. Протягом 1978 – 1981 рр. роман публікувався окремими повістями в періодиці. Повністю роман було опубліковано в 1982 році. У 2003 році, перед виходом останніх трьох частин серії, вийшла нова виправлена і доповнена редакція роману.

“Доктор Сон”

Продовження бестселера «Сяйво». Головним героєм твору є Денні Торренс — хлопчик із роману «Сяйво». Денні виріс, став буйним алкоголіком, як його батько, але він усе ще трохи володіє екстрасенсорними здібностями, іноді може читати думки і бачити «відгомони» давніх та прийдешніх подій. Потрапивши в своїх блуканнях до маленького містечка в Новій Англії, Ден кинув пити і пішов працювати до хоспісу — шпиталю для невиліковних пацієнтів, де він використовує свої здібності, допомагаючи старим людям легко померти, через що й отримує прізвисько Доктор Сон.

“Що впало, те пропало”

Легендарного письменника вбиває збожеволілий фанат Морріс Белламі. Він викрадає записники літератора, які містять його новий роман, але прочитати твір не встигає – поліція наступає йому на п’яти. Перш ніж потрапити до поліцейських рук, Морріс заховує свій скарб. Роки по тому хлопчик Піт Сауберс знаходить скриню із записниками славетного письменника. Але ця знахідка смертельно небезпечна – безжальний Белламі виходить на волю! Урятувати Піта від навіженого має детектив Ходжес.

Результат пошуку зображень за запитом "The Dead Zone"

“Мертва зона”

Молодий вчитель на ім’я Джоні запрошує свою дівчину в парк атракціонів. У дитинстві він отримав травму голови, але потім і не згадував про неї. Але, повертаючись додому, він потрапляє в автомобільну аварію і впадає в кому на п’ять років. І батько, і його дівчина втратили надію. Його повернення чекала тільки одержима релігійними ідеями мати. Джонні прокинувся цілком здатним продовжувати життя. Але от тільки дитяча травма голови разом із другою травмою, пробудила надприродні здібності його мозку — ясновидіння. Джонні тепер може побачити багато недоступного звичайним людям під час коротких «осяянь». Але при цьому одна ділянка мозку для нього закрита — він не пам’ятає деякі географічні об’єкти, дати і числа. Використовуючи свій дар Джонні допомагає знайти серійного вбивцю і попереджає про пожежу на випускному балу, рятуючи десятки життів.

Результат пошуку зображень за запитом "Carrie king"

“Керрі”

Маленьке провінційне містечко в Новій Англії відразу стає “мертвим містом”. На вулицях лежать трупи, над будинками бушує смертоносне полум’я. І весь цей кошмар вогняного Апокаліпсису – справа рук однієї людини, дівчини Керрі, жалюгідної, заляканої дочки дивакуватої вдови. Довгі роки  в Керрі дрімав талант телекінезу, щоб одного разу прокинутися.

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

1 023 thoughts on “Вітаємо короля: 10 найпопулярніших книг Стівена Кінга

    Залишити відповідь