Що почитати професіоналу. 8 новинок бізнес-літератури

Фото: Mooshuu via Flickr

Одна з найважливіших якостей професіонала – прагнення до постійного розвитку. Якщо немає часу чи можливості відвідати тренінг видатного фахівця галузі, стануть у пригоді книги – їх можна і вночі почитати.

1. Йона Бергер. “Заразливий”, Наш Формат

z

Автор поставив собі просте, як на перший погляд, питання: чому одні імена, ідеї, товари та люди стають популярними аж до нав’язливості, тимчасом як інші опиняються “за бортом”. Чи справді таким дієвим є маркетинг поголосу, як його малюють, чи таки існують певні закономірності створення популярності або навіть заразливості ідеї, думки, товару? І в результаті досліджень найрізноманітніших рекламних кампаній науковці були здивовані: гучна антинаркотична кампанія лише збільшила споживання наркотиків… Дебютна книжка молодого науковця, що досліджував складний соціальний феномен популярності, теж здобула немалу популярність: у 2013 році посіла друге місце у рейтингу бізнес-книг amazon.com. “Заразливий” став бестселером і за версією New York Times і Wall Street Journal. Книжка перекладена 25 мовами.

2. Бен Горовіц. “Безжальна правда про нещадний бізнес”, Наш Формат

p

Бізнес-гуру, інвестор Кремнієвої долини, американський підприємець Бен Горовіц написав відверту книгу про бізнес, не подібну на сотні видань штибу “Як створити власну справу і досягнути успіху”. Автор не пропонує готових рецептів успіху та аргументовано пояснює, чому таких рецептів не існує. Горовіц розповідає, що в бізнесі, як і в житті, передусім потрібно розмежовувати своє сприйняття і факти, особисте та професійне, і тоді навіть рішення звільнити кращого товариша ні для кого не стане катастрофою. Навіть якщо під вашим керівництвом працює найталановитіший працівник, який здобув визнання у професійних колах, саме ви вирішуєте, чи потрібен його нестерпний характер і великий талант вашій компанії. Її і ваше майбутнє залежить від вас.

3. Татьяна Верба. “Издательский бизнес изнутри. От рукописи к бестселлеру”, Баланс Бизнес Букс

i

Ця книжка – збірник практичних порад і рекомендацій від провідного українського видавництва бізнес-літератури «Баланс Бизнес Букс». Тут описано всі етапи виробничого процесу у книговиданні. Книжка базується на багаторічному успішному досвіді роботи в книжковому бізнесі, висвітлює такі основні теми, як: структура видавництва, співпраця з авторами, юридичні аспекти, додрукарська підготовка і друк, аутсорсинг у видавничій діяльності, цінова політика, просування, продаж та інше.

4. Таисия Василишина. “Сказки для менеджеров”, Интерконтиненталь-Украина

s

Книжка буде корисною і для тих, хто в управлінні вже давно, і для новачків. У ній немає готових рецептів для керівників і немає інструментів менеджменту. Казки описують найбільш актуальні переживання тих, хто керує. Після занурення в кожну казку, читач може знайти себе, схожу проблему і згадати власний досвід. Це ще одна можливість для керівника поміркувати про те, хто він і що з ним відбувається зараз або чому це відбувалося в минулому. Вміти ставити собі правильні питання – мистецтво ефективного менеджменту.

5. Дэн С. Кеннеди. “Жесткий менеджмент. Заставьте людей работать на результат”, Альпина Паблишер

m

Тільки Ден Кеннеді міг наважитися написати таке керівництво з безжального менеджменту – без усілякого просторікування і високовчених теорій, лише залізні рецепти, перевірені у справі. Тепер, коли у вас є ця книжка, незбагненно, як ви могли досі без неї обходитися. Вона наділяє вас правом повернути собі владу над власним бізнесом, задавати правила, ставити за основу прибуток і досягати реальних результатів від тих, хто на вас працює. Кожен, хто озброїться настановами знаменитого бізнес-гуру і послідовно застосує в бізнесі – і в житті! – описані на цих сторінках методи і техніки, незабаром побачить зміни на краще.

 

6. Пітер Тіль. “Від нуля до одиниці”, Наш Формат

n

Короткий лікбез про те, як створювати майбутнє та стартапи став книгою завдяки упоряднику цього бестселера – Блейку Мастерсу. Він був студентом Стенфордського університету в 2012 році, коли його докладні нотатки курсу лекції Пітера Тіля “Комп’ютерні науки 183: стартап” стали сенсацією в інтернеті. У своїх лекціях Тіль Тіль покроково описав не тільки свої здобутки у бізнесі, а й світогляд, таємниці роботи із венчурним капіталом, а також дієвість експоненціального закону у світі стартапів і вплив сингулярності на майбутнє людства.

7. Питер Камп. “Скорочтение. Как запоминать больше, читая в 8 раз быстрее”, Манн, Иванов и Фербер

sk

Ця книжка – самовчитель для підвищення швидкості читання і рівня розуміння текстів. Вона відрізняється від інших посібників тим, що дозволяє вам відразу використовувати свій матеріал – свої улюблені книжки, професійні посібники, статті та будь-які інші тексти – поєднувати читання з навчанням; контролювати швидкість читання. Дозволяє самостійно вибирати, скільки разів на день практикуватися і скільки хвилин на добу на це витрачати. Таким чином, навчання за книгою можна вбудувати в будь-який, навіть найбільш навантажений графік – і після її вивчення він стане значно вільнішим, оскільки ви почнете встигати більше на роботі й на навчанні, швидше вивчаючи будь-які тексти.

8. Гебріел Еттінген. “Перегляд позитивного мислення”, Наш Формат

p

Ця книжка – про бажання та перевірені механізми їх здійснення, зокрема про “ментальне контрастування” та метод “Бажання-Результат-Перешкода-План”. “Ця книга буде гірким розчаруванням для всіх апологетів козака Мамая та інших цератяних ікон українського мрійництва, – попереджає соціальний психолог Олег Покальчук, – та неоціненною знахідкою для саркастичних, критичних, вчергове розчарованих палких революціонерів, які ще зовсім недавно були тими самими невиправними мрійниками. Несамовите фантазування дозволяє уникати будь-яких реальних дій – можливо, саме тому Україна століттями відбувалася лише в сфері уявного? В кожному разі авторка вельми переконливо доводить, що сама лише ментальна мастурбація на теми ваших величних звершень точно нічого не запліднить. А іноді воно й на краще”.

98 thoughts on “Що почитати професіоналу. 8 новинок бізнес-літератури

    Залишити відповідь