Швидка літературна допомога і “Тисяча й одна ніч” у картинках

Настільки актуальної та оригінальної добірки ви ще не зустрічали. Лікування за допомогою книжок – ось ви не вірите, а це можливо. Навчитися критично ставитися до того, що публікується в інтернеті – запросто! Шекспір “схрещений” із Зоряними війнами – чом би й ні? Сатирична антиутопія про Україну – головне, щоб це не стало реальністю. І на десерт – дивовижної краси східні казки у вигляді графічних новел.

справочник

“Книга как лекарство. Скорая литературная помощь от А до Я”

Відомо, що люди тягнуться до книжки у важкі часи, щоб сховатися і відволіктися у вигаданому світі, знаходячи попутно відповіді на нагальні питання власного буття. Але ця книга не така. Вона ніби основоположна для подальшої книжкової терапевтичної діяльності. У ній в алфавітному порядку перераховані недуги і до кожного з них наводиться список книжок, які лікують нездужання. Авторами цього літературного довідника є британські “бібліотерапевти” Елла Берту і Сьюзан Елдеркін. Високий тиск або безсоння, нерозділене кохання або нарцисизм, похмілля або невпевненість в собі – тут знайдуться рецепти для різних захворювань. Наприклад, бальзами від Бальзака, кровоспинні джгути від Толстого, мазі від Сарамаго, проносне від Перека і Пруста. Це справжній медичний довідник. І в цьому випадку самолікування тільки вітається.

инет

“В интернете кто-то неправ! Научные исследования спорных вопросов”

Щеплення, гомеопатія, ГМО, вегетаріанство, гендерні питання, зрада/перемога – як розібратися у різноманітті суперечливої ​​інформації, що циркулює в інтернеті? Кому вірити? Куди бігти? А знати відповіді на ці питання необхідно, адже часто від них залежить наше життя. Автор ретельно препарує й обґрунтовує науковими дослідженнями суспільні міфи, які глибоко в’їлися в підкірку людей. Книга читається як захоплюючий детектив, а найголовніше – вчить, як користуватися критичним мисленням і аналізувати інформацію, щоб без сумнівів відмітати шлак.

шекспи

“Звёздные войны Уильяма Шекспира. Эпизод 1. Скрытая угроза”

Так, спочатку “Гордість і упередження” “схрестили” із зомбі, а тепер ось Шекспіра з “Зоряними війнами”. Фантастична сага Джорджа Лукаса постала у викладі знаменитого барда з берегів Ейвона. Хто б міг подумати? Все починається з хвилюючої історії про прекрасну принцесу, юного героя-раба і двох безстрашних лицарів, які борються з таємничим ворогом. А написав це все доктор філософії в галузі етики Ян Дошер. Невже це можна читати?

кагар

“Кагарлик”

Українське видавництво “Люта справа” видало нереально лютий роман-антиутопію про Україну через 100 років. Через російську окупацію України повертається у середньовіччя. Головний герой, свідомість якого використали для виготовлення комп’ютерних систем російських військових супутників, намагається повернути втрачену пам’ять і дружину. З цією метою він їде до загадкового міста Кагарлик, де в результаті випробувань новітньої зброї зупинився час. За атмосферою “Кагарлик” дуже нагадує “Дорогу” Кормака Маккарті. Загалом, свіжо, оригінально.

шахер

“Шараз-Де”

Великоформатна збірка унікальних графічних новел, створених за мотивами казок “Тисячі й однієї ночі”, шедевр майстерності від італійця Серджо Топпі, якого називають “Гюставом Дорі ХХ століття”. Переосмислене бачення, самобутня манера малюнка, деформації перспективи, парадоксальні композиційні рішення, нестандартні макетні ходи – все це накладається на сюжетні повороти захоплюючих історій про зраду, страх, співчуття, помсту, про людські пороки і справедливості Вищої сили, про неминучість відплати за скоєні злочини. Лише погляньте.

SharazDe Layout!.indd

14 thoughts on “Швидка літературна допомога і “Тисяча й одна ніч” у картинках

    Залишити відповідь